Cadoul perfect de Crăciun nu există? Greșit! Aici vei găsi 4.752 de cadouri pentru cei dragi!

Cadoul perfect de Crăciun nu există? Greșit! Aici vei găsi 4.752 de cadouri pentru cei dragi!

Se spune că nimic nu este perfect. Dar este adevărat? Din experiența noastră, există cel puțin o excepție: un cadou de Crăciun. El poate fi cu adevărat perfect. Desigur, ca să fie așa, trebuie să investim în căutarea lui: mai ales timp, energie și, bineînțeles, bani. Cu toate acestea, ele sunt secundare în acest caz. Deci, cum găsești cadoul perfect de Crăciun pentru persoana iubită? Privește, ascultă, fii empatic și uită de tine și de preferințele tale.

 

Nu cumpăra cadouri de Crăciun care te-ar face pe tine fericit

Cadoul perfect de Crăciun în sensul de un cadou care va fi pe plac oricărei persoane din lume chiar nu există. Dar dacă căutăm un cadou de Crăciun care să mulțumească o anumită persoană, există unul. Și îl poți găsi. Prima regulă atunci când îl cauți este să uiți de tine și de preferințele tale. Să ne concentrăm doar asupra persoanei iubite pe care vrem să o mulțumim. Este o greșeală comună că privim lumea doar din perspectiva noastră.

robot de bucătărie

 

Atunci când nu ne putem imagina viața în bucătărie fără un robot de bucătărie credem că nici mama noastră nu poate trăi fără unul. Când ne legănăm într-un balansoar în fiecare seară și experimentăm relaxare sublimă, credem că tatăl nostru va experimenta același sentiment. Când ne plac cârnații, ne uităm ciudat la cei care îi evită. Când cauți cadoul perfect, uită de tine pentru o clipă și gândește-te doar cui vrei să i-l oferi.
 

balansoar

 

Ascultă cu atenție

Inspirația pentru cadoul perfect de Crăciun poate fi găsită în fiecare conversație. Chiar și despre cele mai obișnuite lucruri. De exemplu, mama ne-a spus că articulațiile au durut-o incredibil în ultimele luni. Ea nu a vrut să se plângă, ci doar ne-a spus prin ce trece acum. Ce putem face în privința asta? Cadoul perfect o va ajuta să scape de această durere: poate fi, de exemplu, un voucher la masaj, o pătură electrică, un scaun de masaj, o vacanță la spa, o vizită la un kinetoterapeut.

În discuții putem căuta stimuli și dorințe sau nevoi mai puțin vizibile. Poate vorbești cu tatăl tău despre copilărie. Despre experiențe, jucării, cărți și, dintr-o dată, tatăl tău își amintește cu cât de multă pasiune a citit o carte. Scanează-i în mod discret biblioteca și, dacă nu poți găsi cartea, începe să cauți într-un anticariat. Edițiile vechi pe care le avea tatăl meu sunt cel mai probabil diferite de cele de astăzi. Ascultă, înregistrează, notează și scrie - de preferință pe tot parcursul anului - și începe să cauți cadoul perfect de Crăciun.
 

pătură electrică

 

Atenție la detalii

Nu trebuie să primim un sfat despre cadoul perfect de Crăciun direct din gura persoanei dragi, îl putem afla cu ușurință și în alte feluri. Joacă-te de-a detectivul. Atenție la detalii: mama nu are cumva în bucătărie un balansoar pe care ar trebui să-l înlocuiască cu unul nou? Ce cărți are bunica în bibliotecă? Ce înregistrări are bunicul? Oricum, mai funcționează pickupul lui? Cum își petrece ziua fratele? Face des cafea și încă nu are un aparat de cafea?

Nu trebuie să fii Sherlock Holmes pentru a observa asta. Nu investighezi cazul unui infractor sofisticat, cauți doar un pont pentru cadoul perfect de Crăciun. Când ceva îți atrage atenția, întoarce subiectul de conversație într-un mod discret asupra acestui lucru - indiferent dacă este vorba despre un platou rotativ, un scaun sau un aparat de cafea. Astfel poți lucra fără efort la alte detalii care te vor conduce în direcția corectă. „Ascultă, David, și vrei să faci cafea la ibric mereu? Durează mult timp.” Și urmărește răspunsul.

aparat de cafea

 

Fii empatic

Chiar dacă ai fost atent, chiar dacă ai urmărit indicii precum Sherlock, s-ar putea să nu afli nimic util. Se mai întâmplă, dar cei dragi încă pot găsi cadoul perfect sub brad. Încearcă să strângi toată empatia din tine și să empatizezi cu destinatarul. Cum începe ziua? Ce face el? Unde se duce? Care sunt hobby-urile lui? Ce-l îngrijorează? Ce i-ar putea face viața mai ușoară? Ce i-ar plăcea?

Dacă știi că bunicul încă ascultă muzică și discul preferat se învârte constant în pickupul lui, cum poți să-i faci plăcere? Probabil că nu vei cumpăra același disc pentru el. Dar dacă i-ai cumpăra bilete la concert și ai merge cu el? Dacă acesta nu este cadoul perfect, atunci sigur îți vine o altă idee. Dacă știi că bunica petrece trei ore în bucătărie gătind în fiecare duminică și o dor articulațiile, cum să-i faci pe plac, cum să-i fie mai ușor? Poate că robotul de bucătărie este cadoul perfect.

Fii empatic

 

Nu te uita la preț, uită-te la bucurie

Încă un sfat la final. Mintea noastră funcționează după niște reguli sociale și din cauza acestui lucru putem să ne gândim că, cu cât este mai mare suma de pe eticheta de preț, cu atât cadoul este mai valoros. Dar acest lucru nu este întotdeauna adevărat. În cele mai multe cazuri, valoarea în bani a unui cadou (despre care destinatarul poate crede că e doar o idee plictisitoare) este depășită de valoarea emoțională. Când îi mulțumim inimii, sufletului, evocăm în el o furtună de sentimente pozitive. Desigur, și cadourile mai valoroase pot face asta, dar alege-le în funcție de ceea ce va face cu adevărat fericită persoana iubită. Ca să poți spune: „Într-adevăr, cadoul perfect există!”.

 

Cadoul perfect de Crăciun poate fi mai aproape decât crezi, caută și în magazinul nostru online Kondela.ro.