În chirie, dar „acasă”: Trucuri inteligente pentru a face locuința mai confortabilă, cu un buget mic

În chirie, dar „acasă”: Trucuri inteligente pentru a face locuința mai confortabilă, cu un buget mic

Închirierea unei locuințe este o soluție populară pentru o viață independentă, în special în rândul absolvenților și al familiilor tinere. Le oferă oportunitatea de a se muta pentru muncă și de a deveni independenți fără a avea nevoie de o ipotecă. Cu toate acestea, chiriașii se mută adesea în apartamente care nu conferă sentimentul de „acasă”, sunt mobilate doar cu strictul necesar și nu arată mai bine decât niște camere de cămin. Însă chiar și într-un apartament în chirie, puteți să vă simțiți confortabil! Nici măcar nu aveți nevoie de investiții mari pentru aceasta. În acest articol, vom explora câteva sfaturi despre cum să vă faceți viața de chiriaș mai plăcută și mai accesibilă din punct de vedere financiar.

 

 

Paletă de culori și decorațiuni

Începeți cu selectarea culorilor care vă par plăcute și relaxante. Nu trebuie să vopsiți întreaga cameră, este suficient să adăugați culori prin intermediul tablourilor, cearșafurilor de pat sau fețelor de masă. Opțiunile sunt nelimitate.

 

Mobilier la reducere

Ați avea nevoie de o comodă în plus? Urmăriți ofertele sau reducerile sezoniere la mobilier, unde puteți economisi chiar și câteva zeci de procente.La Kondela veți găsi mereu produse la reducere. Pentru a vă asigura că nu ratați nicio ofertă, nu uitați să vă abonați la newsletter-ul nostru.

 

Pat din paleți

Dacă locuința închiriată nu este dotată cu pat, o soluție ieftină și modernă este să vă construiți un pat din paleți. Singura investiție necesară este o saltea de calitate. În acest blog veți găsi instrucțiuni exacte pentru construirea unui pat din paleți.

 

Plante

Plantele sunt o modalitate minunată de a împrospăta spațiul. Pe lângă faptul că sunt ieftine și ușor de procurat, acestea adaugă un element viu în încăperi. Alegeți plante potrivite pentru locuința dumneavoastră și nu uitați să le îngrijiți.
 
Citiți și: Sfaturi utile pentru iubitorii de plante de interior

Huse pentru ghivece SAVINI, set de 3,

 

Accesorii

Detaliile sunt importante. Covoarele, perdelele și obiectele decorative joacă un rol esențial în conferirea unui sentiment de confort locuinței. Căutați perdele accesibile și originale în magazinele second-hand din apropiere, iar  covoare și alte accesorii pentru casă sunt disponibile la prețuri excelente în magazinele Kondela sau în magazinul online Kondela.

 

Lumină

Prima regulă a vieții în propria locuință - lumina este esențială. Amplasați surse de lumină pe pervazuri sau pe rafturi, aprindeți o lumânare parfumată  pe masă și puneți o lampă pe noptieră. Toate acestea sunt surse de lumină accesibile și nu necesita găurirea pereților sau tragerea cablurilor. Ele întruchipează binecunoscuta zicală: "Multă muzică pe bani puțini." 

 

Bibliotecă și rafturi

Biblioteca vă va pune la dispoziție un spațiu unde să păstrați cărți și obiecte mici. Cărțile frumos expuse contribuie, de asemenea, la sentimentul de „acasă”. O opțiune mai accesibilă sunt rafturile. Cu toate acestea, pentru a le monta pe perete, s-ar putea să aveți nevoie de aprobarea proprietarului apartamentului.

 

Construiți singur

Dacă aveți o înclinație pentru meșteșuguri, creați-vă propriile obiecte decorative și propriul mobilier. Proiectele DIY (abrevierea în engleză pentru "Do It Yourself", tradusă "Construiește singur") sunt adesea mai rentabile și vor adăuga un farmec aparte casei dvs.

 

Curățenie

Nu există nimic mai plăcut decât o casă curată și parfumată. După ce v-ați mutat, începeți prin a curăța toate suprafețele și colțurile unde se poate aduna murdăria. Puteți să vă pregătiți chiar și propriile produse ecologice de curățare; în acest blog veți găsi 10 produse ecologice de curățare. Apoi treceți la treabă și organizați-vă obiectele personale în cutii de depozitare practice.
 
Citiți și: Idei creative care vă fac viața mai ușoară! Obțineți mai mult spațiu de depozitare și o organizare mai bună a gospodăriei
 

Coșuri din stofă cu mânere MOLIS, set 2 buc.

 

Reciclați și reinventați

În loc să cumpărați mobilier nou, luați în considerare opțiunile de reciclare. Puteți transforma lucrurile vechi în piese noi și unice. Dați o șansă magazinelor second-hand sau anticariatelor. Dacă nu găsiți acolo nimic care să vă atragă, cel puțin ceva de acolo vă va inspira cu siguranță.

 

Personalizați pereții

Expuneți-vă amintirile. Fotografiile cu familia și prietenii vă vor aminti mereu că și atunci când vă simțiți singur, ei vă sunt mereu alături. Puteți agăța fotografiile pe sfoară de-a lungul peretelui sau le puteți atașa pe o tablă de plută. De asemenea, pe tablă mai puteți adăuga și planuri de viitor, destinații de vacanță mult visate sau alte amintiri personale.

 

Adaptați locuința la stilul dvs.


Este important să adaptați locuința la stilul și gusturile dvs. Nu este vorba doar de tendințe, ci despre sentimentul de confort și fericire în noua dvs. locuință.

 

Amenajarea unei locuințe în chirie nu înseamnă neapărat cheltuieli mari. Cu puțină creativitate, efort și sfaturile potrivite, puteți crea un mediu plăcut care să reflecte personalitatea și stilul dvs. Viața în chirie poate fi uneori o provocare, niciodată nu știți cine va fi noul dvs. coleg de apartament sau vecin, dar camera dvs. confortabilă va fi întotdeauna refugiul la care visați după o zi obositoare.