Sfaturi utile pentru iubitorii de plante de interior

Sfaturi utile pentru iubitorii de plante de interior

Plantele de interior sunt un partener de neprețuit în orice casă. Vor încânta ochiul, vor îmbunătăți climatul interior, iar cu alegerea potrivită, vă vor ajuta să aveți un somn mai bun, dar și la o concentrare mai bună. Cu toate acestea, pentru a vă bucura de ele pe deplin, au nevoie de îngrijire adecvată. Nu e nevoie să faceți multe lucruri, e vorba de un efort minim. De exemplu, este suficient să cunoașteți răspunsurile la următoarele întrebări: „Care ghiveci de flori este cel mai bun pentru camera mea?”, „Când puteți transplanta plantele?”, dar este util să știți și „Cum să creați un perete verde acasă?" Toate acestea le veți afla din articolul nostru.

Sfaturi utile pentru iubitorii de plante de interior

 

Ce ghiveci de flori să alegi pentru colegii de cameră?

Material, adâncime, diametru, găuri. Acestea sunt principalele criterii de care ar trebui să ții cont atunci când alegi un ghiveci de flori. Dar pe ce să te concentrezi mai precis? Cel mai comun material pentru ghivece este lutul, sau ceramica, plasticul și putem întâlni și ghivece din ratan.

Alegerea unui material potrivit pentru un ghiveci de flori este influențată în principal de poziția acestuia. Planta este la soare? Alege un vas de lut, ideal cu o husă exterioară care poate reflecta razele soarelui. Un ghiveci de flori din plastic se încălzește mai repede, așa că este mai potrivit pentru umbră sau semiumbră. Ghivecele de flori din ratan sunt excelente pentru terase și balcoane. Plantele mai mari, precum tuia, le vor aprecia în mod deosebit.

Adâncimea și diametrul ghiveciului sunt determinate de mărimea rădăcinei plantei. Rădăcina trebuie să aibă întotdeauna suficient spațiu în toate direcțiile - atât dedesubt, cât și de jur împrejur. Prin urmare, plantele mai tinere se recomandă să fie transplantate în fiecare an, plantele mai vechi și mai mari la intervale de doi până la patru ani, în funcție de modul în care se dezvoltă în ghiveci.

 

Sfaturi utile pentru iubitorii de plante de interior

 

Când să transplantăm plante? 

Când rădăcinile cresc prin găurile din fundul ghiveciului, sau rădăcina depășește marginea superioară a recipientului, acesta este un semn sigur că este timpul să transplantăm. Orificiile amintite din fundul ghiveciului vor fi apreciate de plante. Excesul de apă se va scurge prin deschidere într-un vas sau un capac de protecție pentru ghiveci și rădăcinile nu vor putrezi.

Soluția ideală este crearea unui strat de drenaj pe fundul vasului: turnați pietricele mici, cioburi mai mici de ceramică sau nisip mai grosier pe fundul vasului și acoperiți cu substrat. Drenajul va asigura că solul nu este îmbibat cu apă. Alegeți această soluție, indiferent dacă jardiniera are găuri sau nu.

Și care este cel mai bun moment al anului pentru transplantare? În general, cel mai bun moment este sfârșitul iernii și începutul primăverii - februarie și martie. Cu toate acestea, excepția pot fi unele plante care înfloresc în acest moment, cum ar fi orhideele, azaleele sau senpolia. Se mai spune că plantele se pot transplanta toamna. Dacă plantele au nevoie urgent de un ghiveci mai mare, puteți face și acest lucru.

 

Sfaturi utile pentru iubitorii de plante de interior

 

Gândiți-vă și la designul ghivecelor și la locația acestora

Plantele de interior nu numai că îmbunătățesc climatul interior, dar pot îndeplini și funcția de decorare. Studiile spun că privitul la culoarea verde poate calma o persoană.

Și știm că vederea unui design frumos poate îmbunătății starea de spirit. Dacă aveți plante în ghivece de care ați dori să scăpați, dar nu trebuie să le transplantați cu orice preț, cunoaștem o soluție de design rapidă, cu preț atractiv și excelentă. E vorba de huse pentru ghivece.

Ai acasă un ficus mai în vârstă, bine crescut, dar ai vrea să schimbi ghiveciul? Coșul tricotat pentru ghiveci ARABIS cu diametrul și înălțimea de 30 cm este o soluție excelentă, chiar și fără transplantarea acestui gigant. Combinația a trei culori neutre – alb, gri și negru –se va potrivi perfect într-o casă decorată în orice stil.

Ai deja un pervaz plin de plante de apartament și dulapurile și rafturile sunt supraaglomerate? Cele mai frumoase piese merită propriul lor piedestal. Concentrați-vă pe standuri elegante pentru jardiniere. Răchită, lemn, metal, sus, jos, romantic, minimalist, în formă de bicicletă, chiar și cu iluminare LED.

Iubitorii de design minimalist și linii curate vor fi încântați de suportul pentru ghivece VELIR: o bază masivă rotundă din lemn și picioare metalice elegante, dar robuste. Planta verde strălucește asupra lor. Fanii stilului provensal sau romantismului nu pot rata standul de ghivece retro în formă de bicicletă PAVAR.

 

Sfaturi utile pentru iubitorii de plante de interior

 

Duceți amenajarea camerei la un nou nivel - creați un zid verde

Cei mai pasionați cultivatori de plante de interior nu mai trebuie să rezolve dilema: „Și unde să pun această floare nouă?” Pereții verzi, așa-numita „junglă urbană”, anunță o revenire spectaculoasă în sala faimei designului interior. O junglă fără tigru care va prospera chiar și într-un mediu urban.

Tu alegi locul - daca combini mai multe tipuri de plante de interior, alege un compromis: umbra parțială. Și folosește suporturi pentru peretele verde. În oferta noastră veți găsi diferite tipuri și materiale: rafturi din bambus, suporturi metalice de podea sau rafturi rabatabile din lemn.

Totul depinde de creativitatea ta. Puteți construi mai multe rafturi unul lângă celălalt sau vă puteți juca cu nivelurile de înălțime. Când combinați două tipuri diferite de rafturi, puteți folosi pereți verzi pentru a împărți optic, de exemplu, o cameră de zi și pentru a crea o zonă intimă pentru lucru sau pentru a citi o carte. Posibilitățile sunt nesfârșite, dar fiecare dintre ele va arăta grozav.

Vezi oferta noastră cu tot ce ai nevoie pentru colecția ta botanică de acasă și folosește-ți imaginația pentru a te distra acasă.