Pat din paleți: Cum să îl faci singur

Pat din paleți: Cum să îl faci singur

Paleții au devenit un simbol al reciclării și al designului durabil. Puteți face orice piesă de mobilier din paleți de lemn. În acest articol, ne vom uita în mod special doar la patul de paleți. Doriți să vă înveseliți dormitorul cu un pat original pe care nu îl puteți cumpăra din magazin? Începeți să citiți!


      PASUL 1: Alegerea paleților

De regulă, pentru fabricarea paturilor din paleți se folosesc europaleți, care au dimensiuni de 120 x 80 cm. Prin urmare, acestea sunt ideale pentru patul nostru de 200 x 160 cm. Atunci când cumpărați paleți, alegeți europaleți cu marcajul "A". Acest lucru înseamnă că sunt noi, fără mucegai și fără scânduri distruse. Veți avea nevoie de 7 europaleți pentru a face un pat pentru  două persoane.. 

Dimensiuni europaleți Dimensiuni europaleți

 

   PASUL 2: Măsurarea și proiectarea patului

Odată ce avem paleții acasă, îi ducem într-un dormitor gol sau pe o altă suprafață plană unde îi aranjăm într-o formă aproximativă. Vă recomandăm să așezați câte 2 paleți unul lângă altul pe lungime. Astfel se va crea o bază pentru un pat cu lățimea de 160 cm. În continuare, puneți 1 palet la partea de sus a patului, dar întoarceți-l în sens invers - marginea sa mai lungă se sprijină pe cele 2 margini mai înguste (80 cm) ale paleților deja aranjați. Rămânem cu o gaură de 40 cm. O umplem cu un palet din care tăiem 80 cm. Al doilea etaj al paleților va copia primul. 

Citiți și: Cum să faceți o canapea din paleți?

Cum să faceți un pat din paleți Instrucțiuni pentru pat din paleți

 

   PASUL 3: Ajustarea paleților

Pentru a continua să lucrați cu paleții, este necesar să scăpați de denivelări și să finisați suprafața. Scoateți sau bateți cu ciocanul toate cuiele care ies în afară. Șlefuiți suprafața paleților cu o mașină de șlefuit și rotunjiți marginile cu un aparat de rindeluit. Impregnați paleții cu un agent de combatere a dăunătorilor și lăsați-le să se usuce peste noapte. Apoi vopsiți paleții cu vopsea pentru lemn. Atunci când alegeți, întrebați vânzătorul ce vopsea se potrivește pentru ce aveți nevoie. Este necesar să se dea cel puțin 2 straturi și să se lase lemnul să se usuce timp de câteva zile. 

Femeia vopsește paleții cu vopsea Vopsiți paleții cu o vopsea de culoarea dorită.

 

   PASUL 4: Montarea patului

Odată ce vopseaua este uscată, putem începe să montăm paleții. Pentru a proteja podeaua de deteriorare, lipiți benzi adezive din pâslă pe partea inferioară a paleților. Apoi instalăm paleții în dormitor și îi așezăm în forma lor finală. Pentru o mai mare stabilitate, putem îmbina paleții prin găurirea câtorva cuie sau folosind bandă din oțel. 

Sugestia noastră: Aveți deja o canapea din paleți? La noi cumpărați perne pentru paleți la prețuri excelente. 

 

  PASUL 5: Aranjament final

Când patul este gata, este timpul să așezați salteaua. Pentru un pat din paleți se pot folosi orice saltea, dar vă recomandăm să folosiți două saltele pentru confort și durată maximă de viață. Paleții nu sunt flexibili ca somierele tradiționale, așa că pe saltea se pot forma rapid leziuni. Le puteți evita dacă folosiți ca saltea inferioară o saltea cu arcuri cu o înălțime de cel puțin 18 cm. Apoi puteți pune orice saltea de spumă deasupra.

Pat din paleți Pat din paleți

 

      PASUL 6: Accesorii pentru un pat din paleți 

Un dormitor nu este format doar de un pat. Pe laturile sale veți aprecia noptiere pentru a pune deoparte o carte sau o fotografie de familie. Creați o atmosferă potrivită în dormitor cu o veioză potrivită și cu decorațiuni moi, cum ar fi perne, pături sau covorașe de blană