Idei creative care vă fac viața mai ușoară! Obțineți mai mult spațiu de depozitare și mai multă ordine în gospodărie

Idei creative care vă fac viața mai ușoară! Obțineți mai mult spațiu de depozitare și mai multă ordine în gospodărie

Doar cu o gospodărie organizată veți crea un mediu plăcut și lipsit de griji. Un pas important către acest scop este utilizarea eficientă a spațiului de depozitare. În acest blog, vă prezentăm idei creative și sfaturi pentru o organizare ușoară a spațiului de depozitare. Cu aceste schimbări simple, vi se va umple inima de bucurie!

Etajeră albă cu cărți și cutii de depozitare.

 

PASUL 1: Analizați spațiul

Înainte de a începe organizarea, este important să analizați spațiul de depozitare. Încercați să identificați zonele care necesită reorganizare și gândiți-vă la obiectele pe care intenționați să le depozitați acolo. Astfel, veți obține o imagine mai clară despre ceea ce aveți nevoie exact și despre soluțiile care s-ar potrivi cel mai bine.

 

PASUL 2: Valorificați spațiul ascuns

Încercați să profitați de spațiul care pare neutilizat. De exemplu, sub pat puteți amplasa cutii de depozitare glisante pentru hainele sezoniere. La fel de bine, puteți valorifica pereții, pe care puteți să montați rafturi sau dulapuri suspendate. Alte spații ascunse de depozitare puteți găsi, de exemplu, sub scări și sub masa de birou, unde puteți plasa o ladă cu sertare sau într-un colț liber, unde s-ar potrivi perfect o etajeră sau un dulap de colț. Pentru și mai mult spațiu, înlocuiți canapeaua veche cu o canapea cu spațiu de depozitare.

Cadru de pat, din lemn. cu spațiu de depozitare deschis.

 

PASUL 3: Scăpați de lucrurile inutile

Simplitatea și ordinea merg mână în mână. Încercați să scăpați de lucrurile inutile care doar ocupă spațiu și sunt neutilizate. Minimalismul este foarte popular în prezent și conferă o senzație de ușurință și libertate. Creați spațiu pentru ceea ce aveți cu adevărat nevoie și pentru ceea ce vă aduce bucurie. Într-o casă mai aerisită, cu siguranță vă veți simți mai bine.

 

PASUL 4: Folosiți cutii și recipiente

Obișnuiți-vă să păstrați cât mai multe lucruri în cutii sau recipiente. De exemplu, dacă depozitați toate benzile adezive și lipiciul într-un singur recipient, veți ști întotdeauna unde găsiți ceea ce aveți nevoie pentru a repara un obiect deteriorat. Organizatoarele pentru dulapuri și sertarele vă vor păstra hainele în ordine și vor crea spațiu pentru articole noi. Cutiile de sticlă sau de metal vor fi cu siguranță apreciate în bucătăria dvs.

7 cutii din plastic de diferite dimensiuni pe un blat de bucătărie, pline cu alimente neperisabile.

 

PASUL 5: Optați pentru comode

Comodele se numără printre piesele de mobilier cele mai apreciate. Acestea oferă nu doar un spațiu de depozitare generos, ci și ocazia de a revigora interiorul cu un element vizual elegant. Sertarele și compartimentele separate ale unei comode facilitează sortarea și accesul rapid la obiectele păstrate în ele. Pentru o organizare și mai eficientă, recomandăm utilizarea organizatoarelor pentru sertare menționate anterior.

Comodă neagră cu sertare din material textil și mânere de lemn.

 

PASUL 6: Organizați cu ajutorul marcajelor colorate

Organizați obiectele pe categorii, în cutii sau saci textili și apoi marcați-le cu etichete colorate. De exemplu, puteți să marcați cutia cu decorațiuni de Crăciun cu o etichetă roșie, sau să atașați o etichetă maro pe sacul cu haine și așa mai departe. Organizarea pe baza culorilor îi va învăța și pe copii să fie ordonați. Cu rafturi colorate în camera copiilor, aranjarea jucăriilor, a articolelor școlare sau a cărților va fi o joacă de copii!

Organizarea spațiului de depozitare în gospodărie poate fi o activitate plăcută și revigorantă. Utilizați soluții creative, sisteme de culori și organizatoare practice pentru a crea mai multă ordine în locuința dvs. Cu aceste sfaturi simple, puteți aborda curățenia cu ușurință și veți observa o schimbare pozitivă.