Vă luptați cu oboseala de primăvară? În acest fel puteți scăpa de ea cu ușurință!

Vă luptați cu oboseala de primăvară? În acest fel puteți scăpa de ea cu ușurință!

Primăvara este o perioadă de trezire și de reînviere a naturii, dar pentru unii dintre noi este și o perioadă de oboseală de primăvară.  Această oboseală poate fi cauzată și de schimbarea anotimpului și de lipsa de lumină solară din timpul iernii. Dacă vă simțiți obosit și lipsit de energie, avem câteva sfaturi simple care vă vor scăpa rapid de letargie. 

 

Îmbunătățiți-vă rutina de somn

Acordați mai multă atenție rutinei de somn. Aflați care sunt orele de somn care vi se potrivesc cel mai bine și încercați să vă culcați și să vă treziți de fiecare dată la aceeași oră. Încetați să mai folosiți telefonul sau tableta cu o oră înainte de culcare. În schimb, implicați-vă în activități relaxante, cum ar fi cititul unei cărți sau meditația. 

Calitatea somnului depinde mult și de calitatea saltelei și de temperatura camerei. Dacă salteaua dumneavoastră are mai mult de 8 ani și nu mai are fermitatea necesară, este timpul să o înlocuiți. Aerisiți bine dormitorul înainte de a merge la culcare, acesta nu trebuie să fie supraîncălzit. 

Citiți: Avantajele și dezavantajele diferitelor tipuri de saltele: Găsiți cea mai bună saltea pentru dumneavoastră.

Set dormitor cu design alb craft Set dormitor ANGEL

 

Pregătiți-vă cafea sau ceai

O băutură caldă, cum ar fi cafeaua sau ceaiul, vă poate ajuta să recăpătați energia și să scăpați de oboseală. Pregătiți o ceașcă din băutura preferată și savurați-o în liniște și confort. În timpul zilei, puteți bea atât ceaiuri verzi, cât și negre, care conțin cofeină. Evitați-le însă după ora 15:00.

Același lucru este valabil și pentru cafea și băuturi pe bază de cafea. Pe de altă parte, după-amiaza, savurați ceaiuri de fructe sau de plante. De exemplu, mușețelul, levănțica sau melisa (roinița) vă vor îmbunătăți calitatea somnului. 
 

Ceainic din porțelan și cești pentru ceai Ceainic și cești din setul GARIDA

 

Faceți o plimbare

O plimbare în aer liber poate fi foarte energizantă și vă poate ajuta să scăpați de oboseală. Aerul proaspăt și soarele stimulează atât corpul, cât și mintea. 
 

 

Utilizați un difuzor de aromaterapie

Un difuzor de aromaterapie este o modalitate excelentă de învigorare și de îmbunătățire a stării de spirit. În difuzorul  de aromaterapie, adăugați câteva picături de ulei esențial pentru a vă ajuta să scăpați de oboseală. Sunt recomandate în special uleiurile de citrice, cum ar fi cel de grepfrut sau cel de portocale, deoarece au un efect de reîmprospătare.

Difuzor gri cu ultrasunete, pe noptieră Difuzor de aromaterapie, cu ultrasunete, GILI

 

Înveliți-vă într-o pătură

Nu vă fie teamă să vă relaxați. Chiar dacă credeți că puteți funcționa non-stop și la serviciu și acasă, mai devreme sau mai târziu veți fi copleșit de oboseala severă sau de imunitatea slăbită.

Sfatul nostru pentru relaxare: Învățați să nu faceți nimic. Pur și simplu vă înveliți-vă într-o pătură și relaxați-vă pe fotoliu sau pe canapea. Astfel, vă veți odihni și vă veți recăpăta energia.
 

Femeie stând pe un scaun suspendat, sub o pătură și cu o ceașcă de ceai Scaun suspendat BUBBLE

 

Echilibrați-vă dieta

După un prânz copios, nimănui nu îi este ușor să lucreze. Dacă aveți obiceiul să consumați alimente nesănătoase pe parcursul zilei, aceasta poate fi cauza oboselii dumneavoastră. Consumul excesiv de zahăr duce la creșteri bruște ale nivelului de glucoză și la crize de epuizare mentală. Prea multă grăsime pune presiune asupra digestiei. Cel mai bun mod de a evita aceste neplăceri este să adoptați principiile unui stil de viață sănătos. 

Sfatul nostru: Un stil de viață sănătos este ușor, atâta timp cât aveți ajutoarele potrivite. Prepararea unui smoothie gustos este rapidă și ușoară cu ajutorul blenderului nostru de masă CARSON. Faceți un smoothie delicios cu fructe, iaurt și fulgi de ovăz. Această combinație are un gust grozav și în același timp este sățioasă. 
 

O porție de carne, spaghete și legume împărțite conform desenului din farfurie Farfurie de porțelan DOLKOM

 

Luați suplimente nutritive

După o iarnă grea, s-ar putea să vă lipsească anumiți nutrienți și, prin urmare, să vă simțiți mereu obosit. Încercați să luați suplimente nutritive care conțin vitamina B12, magneziu sau coenzima Q10. Se știe bine ca plante precum ashwagandha și ginsengul sunt capabile să ofere un plus de energie.

Nu în ultimul rând, este important să menționăm fierul. Fierul este esențial pentru producerea de globule roșii și pentru transferul de oxigen către țesuturi. Deficitul de fier poate duce la anemie, care este o cauză frecventă a oboselii cronice. 
 

Înarmați-vă cu aceste sfaturi simple și scăpați de oboseala de primăvară. Amintiți-vă că este important să acordați atenție corpului dumneavoastră și să-i oferiți tot ceea ce are nevoie. Oboseala poate fi un simptom al unor probleme de sănătate mai grave. Dacă persistă timp de mai multe luni și nu se ameliorează nici după o schimbare a stilului de viață, consultați medicul.