Avantajele și dezavantajele diferitelor tipuri de saltele

Avantajele și dezavantajele diferitelor tipuri de saltele

Prin cumpărarea unei saltele potrivite, investiți în sănătatea dumneavoastră. Prin urmare, atunci când alegeți o saltea, parametrii sunt mai importanți decât prețul în sine. O saltea bine aleasă va rezista zeci de ani. Acum puteți găsi pe piață saltele din spumă, cu arcuri, din latex sau cu zone. Cum să vă alegeți salteaua potrivită? Iată o prezentare generală a celor mai populare saltele, principalele avantaje și dezavantaje ale acestora.
 

Pentru început, vom prezenta clasificarea de bază a saltelelor în saltele cu spumă și saltele cu arcuri. De aici se desprind alte tipuri. Cele mai cunoscute saltele din spumă sunt saltelele din spumă cu memorie și saltelele sandwich. Saltelele cu arcuri sunt împărțite în saltele cu arcuri Bonell și saltele cu arcuri individuale. Ultimul tip sunt saltelele din latex, care nu se bazează pe spumă sau arcuri, ci pe cauciuc natural și latex. Pentru o mai bună vizualizare a acestei clasificări, consultați infograficul nostru de mai jos. 
 

Clasificarea saltelelor

 

Saltele cu spumă 

Avantaje

Saltelele cu spumă sunt o alegere excelentă, mai ales datorită utilizării lor universale - sunt potrivite pentru copii, vârstnici, adulți și studenți. Acestea se adaptează perfect la corp. Versatilitatea lor este incredibilă. Acestea pot fi utilizate pe aproape orice tip de somieră și sunt fabricate dintr-o varietate de spume cu proprietăți diferite, cum ar fi spuma poliuretanică sau spuma RE. În mod obișnuit, diferite tipuri de spumă sunt combinate într-o singură saltea, astfel încât să se obțină un confort maxim - acestea sunt așa-numitele "saltele sandwich", despre care vom discuta mai jos. În plus, majoritatea saltelelor din spumă de calitate au proprietăți antialergice și ortopedice.

Dezavantaje

Dezavantajele saltelelor din spumă pot fi întâlnite mai ales în cazul opțiunilor mai ieftine. Acestea sunt, de exemplu, respirabilitatea scăzută, lipsa proprietăților ortopedice și antialergice. În general, saltelele din spumă sunt mai puțin potrivite pentru persoanele cu greutate mare, pentru mediile calde și, în comparație cu saltelele cu arcuri, au o durată de viață mai scurtă și dezvoltă mai repede escare.
 

Saltelele cu spumă de memorie Saltelele cu spumă de memorie, BE TEMPO VISCO

 

Saltelele cu spumă de memorie

Saltelele cu spumă de memorie sunt cunoscute și prin termenul englezesc "memory foam". Numele lor provine de la capacitatea lor de a reține poziția corpului și de a se adapta perfect la aceasta. Acestea sunt cunoscute pentru faptul că este foarte plăcut dormitul pe acestea. Au capacitatea de a izola mișcarea pe saltea, ceea ce permite amortizarea perfectă a mișcării celeilalte persoane de pe pat. Prin urmare, acestea sunt foarte potrivite pentru paturi duble. Principalele dezavantaje includ o acumulare mai mare de căldură, greutatea și prețul. Din cauza prețului ridicat, spuma cu memorie nu reprezintă 100% din întreaga saltea. De obicei, se găsește doar ca spumă de contact în saltele de calitate superioară.  

Saltele sendwich Saltele sendwich, BE SILVERHARD

Saltele sendwich

Saltelele sandwich sunt compuse din mai multe straturi de spumă de duritate și proprietăți diferite, care împreună formează un întreg echilibrat cu caracteristicile dorite. Principala componentă a saltelelor sandwich este miezul alcătuit din spumă poliuretanică de înaltă calitate, care este completată de alte materiale, cum ar fi spuma rece, spuma leneșă sau fibra de cocos. Stratul superior al saltelelor sandwich este modelat în proeminențe care îmbunătățesc circulația sângelui. Saltelele sandwich se mai numesc și saltele cu zone sau saltele cu profil, deoarece au 3, 5 sau 7 zone anatomice. Fibrele de nucă de cocos adăugate îmbunătățesc absorbția umezelii. Saltelele cu zonă sunt foarte versatile și prin faptul că producătorii combină în ele calitățile bune ale diferitelor materiale, este greu de găsit vreun dezavantaj. Ele sunt pur și simplu calea de mijloc care - atâta timp cât nu aveți nevoie de o saltea ortopedică medicală - nu va da greș.
 

Saltele cu arcuri 

Avantaje

Principalele avantaje ale saltelelor cu arcuri sunt respirabilitatea și senzația inconfundabilă. În general, acestea sunt unele dintre cele mai respirabile saltele, care sunt, de asemenea, potrivite pentru mediile cu umiditate ridicată sau pentru cei care transpiră noaptea. Respirabilitatea ridicată împiedică dezvoltarea microorganismelor, motiv pentru care majoritatea saltelelor cu arcuri de calitate sunt antialergenice. Saltelele cu arcuri sunt mai durabile și au o capacitate de încărcare mai mare decât saltelele din spumă. Ca și saltelele din spumă, saltelele cu arcuri de calitate au proprietăți ortopedice

Dezavnataje

Principalul dezavantaj al saltelelor cu arcuri acestea nu pot fi utilizate pe somiere electrice rabatabile. În plus, saltelele cu arcuri poartă un nume foarte rău din trecut, când dormitul pe ele era mai degrabă o pedeapsă decât o recompensă. Totuși, arcurile moderne au puține lucruri în comun cu cele din trecut. Cu toate acestea, puteți găsi pe piață o serie de saltele cu arcuri de calitate diferită. Pentru a economisi bani, producătorii reduc densitatea arcurilor și le înlocuiesc cu spumă sau introduc în saltele arcuri ieftine din China. Acesta este motivul pentru care furnizăm saltelele noastre cu arcuri PALMEA  sau BE TEXEL de la producători din Slovacia dovediți. 

Saltele cu arcuri individuale

 

Saltea cu arcuri bonell

Acest tip de saltele se bucură de o mare popularitate. Saltelele cu arcuri bonell sunt fabricate din fire subțiri de oțel care sunt îmbinate pentru a forma un întreg. Acest lucru asigură faptul că salteaua rămâne la aceeași fermitate pe o perioadă lungă de timp. Atunci când vă întindeți pe ea, presiunea este distribuită între mai multe arcuri. Are toate caracteristicile unei saltele cu arcuri - durată lungă de viață, respirabilitate și, în comparație cu saltelele din spumă, nu produce escare. Cu toate acestea, nu vă recomandăm să le cumpărați ca saltea pentru pat dublu. Datorită interconectării arcurilor, veți simți fiecare mișcare a partenerului dvs. de la celălalt capăt al patului. De asemenea, acestea au o capacitate de încărcare mai mică în comparație cu saltelele cu arcuri individuale - în general până la 120 kg.

Saltele cu arcuri individuale Saltele cu arcuri individuale, BE TEXEL ALERGIK

 

Saltele cu arcuri individuale

Saltelele cu arcuri individuale au arcuri depozitate separat într-o husă textilă. Acestea sunt independente una de cealaltă și, atunci când una dintre ele este comprimată, celelalte arcuri rămân neschimbate. Saltelele cu arcuri individuale au o elasticitate ridicată, ceea ce înseamnă că pot copia eficient poziția corpului. Acest tip de saltele are, de asemenea, una dintre cele mai mari capacități de încărcare - pot susține până la 150 kg ale unei persoane pe termen lung - fără a-și pierde proprietățile ortopedice. Totuși, din cauza densității mai mari a arcurilor, acestea sunt mult mai grele și mai greu de manevrat. În plus, acestea se numără printre cele mai scumpe saltele. Însă, cumpărarea unei astfel de saltea este o investiție reală pe termen lung în sănătatea dumneavoastră. 
 

Saltele din latex 

Avantaje

Saltelele din latex sunt fabricate din cauciuc natural și latex sintetic. Miezul saltelelor din latex este format din spumă de latex, care excelează în ceea ce privește elasticitatea, stabilitatea dimensională și transmiterea excelentă a vaporilor. Acest tip de saltea este caracterizat de proprietăți ortopedice foarte bune și de o elasticitate puternică. Latexul este un material foarte igienic și antialergenic, așa că saltelele din el sunt potrivite și pentru astmatici și alergici. Are o durată de viață lungă, estimată la 20 de ani.

 

Dezavantaje

Pentru persoanele care sunt obișnuite cu o saltea tare, o saltea din latex poate părea mai moale. Producătorii elimină acest neajuns, pentru unii, prin adăugarea de materiale cum ar fi panourile de nucă de cocos sau spuma rece. Saltele din latex, ca și saltelele cu arcuri, sunt printre cele mai grele saltele. Pe de altă parte, este important să rețineți că, cu cât salteaua este mai grea, cu atât este mai densă și de mai bună calitate. Nu în ultimul rând, saltelele din latex au un preț mai mare.