Seturi dormitor. Mobilă într-un stil uniform sau cum să îţi mobilezi repede şi uşor dormitorul

Seturi dormitor. Mobilă într-un stil uniform sau cum să îţi mobilezi repede şi uşor dormitorul

Chiar şi cei mai experimentaţi designeri de interior nu pot crea un şablon general conform căruia puteţi crea dormitorul perfect. Dormitorul este o cameră în care are loc tot ceea ce ar trebui să rămână secret faţă de ceilalţi. Aici se desfăşoară viaţa intimă, aici apar deseori vise unice şi, în sfârşit, este refugiul nostru care se presupune că ne oferă siguranţă şi protecţie faţă de lumea exterioară. Prin urmare, fiecare dormitor este original, iar mobilierul său trebuie să fie unic. Şi doar seturile de dormitor pot conferi camerei caracter şi funcţionalitate. De ce este aşa?

Colecţia Fidel pentru dormitor stejar craft auriu/gri grafit Colecţia Fidel pentru dormitor

Set mobilier dormitor

Prin set de dormitor înţelegem un set de mobilier într-un stil, design şi culoare uniforme. Acestea sunt componente individuale care sunt concepute pentru a satisface toate cerinţele noastre de funcţionalitate şi confort în dormitor. Baza este un pat solid, de calitate, noptiere, dulap, de multe ori cu sertare, rafturi sau poliţe. Un set de dormitor este adesea denumit mobilier modular, colecţie sau set. De obicei se vinde ca un singur pachet. Puteţi amenaja întregul dormitor cu o singură achiziţie. În plus, dacă optaţi pentru un set, veţi economisi bani.

Colecţia Paris pentru dormitor gri Colecţia Paris pentru dormitor gri

Modern sau tradiţional?

Ca şi în cazul oricărei piese de mobilier, este important să se determine mai întâi stilul dorit. Designul seturilor de dormitor se poate încadra într-un stil modern, rural, minimalist şi tradiţional. Ce tendinţă preferaţi? Uneori în tendinţe sunt doar elementele decorative pentru pat, dulap sau comodă,, forma oglinzii de pe uşa dulapului sau picioarele dulapului. Acele detalii care pot schimba percepţia mobilierului. Mobilaţi-vă dormitorul într-un stil diferit de restul casei dvs. sau căutaţi un set de dormitor pe care să îl asortaţi cu mobilierul din sufragerie şi bucătărie.

Mobilă pentru dormitor Utah stejar grandson auriu/gri uni Mobilă pentru dormitor Utah

Dimensiunile sunt importante

Seturile de dormitor sunt seturi alcătuite din piese diverse. Făceţi-vă timp pentru a răsfoi ofertele magazinelor online sau mergeţi să faceţi un sondaj prin magazinele de mobilă tradiţionale. În unele locuri veţi găsi un set cu pat, noptiere si dulapuri. În altă parte, dulapul este înlocuit de o comodă. Unele seturi sunt compuse doar din mobilier de depozitare, fără pat. Aflaţi de ce aveţi nevoie cu adevărat în dormitor. Amintiţi-vă că sunteţi limitat de dimensiunea şi aspectul camerei. Imaginaţi-vă ce aţi putea construi şi unde, la ce aţi putea renunţa, apoi alegeţi un set de dormitor care se potriveşte.

Mobilă pentru dormitor Liona Mobilă pentru dormitor Liona

Închis sau deschis

Nuanţele deschise sunt preferate în dormitor tocmai pentru că arată curat şi informal. Sunt tipice dormitoarelor decorate în stil scandinav, provensal sau minimalist. Camera cu mobilier deschis la culoare arată aerisită şi luminoasă. Dormitorul pare optic mai mare. Nuanţele deschise sunt subtile, ne calmează mintea şi ne ajută să ne relaxăm. Nuanţele populare sunt alb, pin, frasin şi stejar. Comoda şi dulapul cu partea frontală lucioasă sunt şi ele la mare căutare.

Colecţia pentru dormitor Bafra stejar artisan/pin negru norvegian Colecţia pentru dormitor Bafra

În nuanţe mai închise, mobilierul rustic vine adesea cu elemente baroc. Mobilierul închis la culoare se potriveşte şi într-un dormitor rustic. Vă recomandăm să îl combinaţi cu culori deschise pe pereţi şi podea, pentru a obţine echilibru între tonurile de culoare. Dintre nuanţele închise, cele mai populare sunt wenge, samoa king, grafit şi, desigur, negru.

Mobilier modular pentru dormitor Gabriela, stejar wotan / alb Mobilier modular pentru dormitor Gabriela

Nu uitaţi de decoraţiuni

Mobilierul în sine, indiferent de designul său modern, nu poate face din dormitor o oază de pace. Sunt lucruri mărunte care vă pot face dormitorul confortabil şi pot să vă îmbunătăţească camera şi să dea o notă personală camerei. Când alegeţi mobilierul, gândiţi-vă şi la detalii. Picioarele decorative ale patului, tăblia patului, mânerele dulapurilor, ale noptierei şi comodei. Un dormitor fără covoare poate arăta rece şi stingher. Asiguraţi-vă că alegeţi un covor care să adauge culoare, textură sau o notă deosebită dormitorului.

Set de 3 piese, covor de lux, gri, KAMALA LUX TYPE 1 Set de 3 piese, covor de lux KAMALA LUX TYPE 1

Deşi majoritatea dintre noi preferă un dormitor în care există multă lumină naturală, mulţi vor aprecia perdelele şi draperiile care creează intimitate pentru mai multă relaxare. Perdelele albe nu reţin lumina, dar oferă o senzaţie deosebită. Alegeţi perdelele în funcţie de culoarea covorului şi a lenjeriei de pat. Dormitorul necesită mai mult decât o singură sursă de lumină. Completaţi lumina plafonierei cu lămpi pe noptieră.

Bancă, mentol, FIRONA Bancă, FIRONA

Puteţi adăuga alte piese la colecţia dvs. de mobilier în orice moment. Masa de toaletă în colţul camerei, un cuier care va avea grijă de haine, o oglindă în picioare cu spaţiu de depozitare etc. Ce părere aveţi şi de o bancă în faţa patului? Vă va fi de ajutor atunci când vă îmbrăcaţi şi o puteţi folosi şi ca pe o zonă de depozitare a hainelor de zi cu zi. Dacă aveţi nevoie de mai mult spaţiu de depozitare în dormitor, alegeţi o comodă sau o bancă care are mult spaţiu pentru a depozita pături şi perne.