Cadou la cumpărături de peste 1000 lei

None

Să fie lumină! Cum să alegeți iluminatul potrivit pentru ca fiecare cameră să-și îndeplinească scopul?

Iluminatul potrivit vă permite să efectuați ușor sarcinile, să vă simțiți mai în siguranță și mai confortabil, iar cu lumina adecvată puteți valorifica pe deplin potențialul casei dumneavoastră. Cu toate acestea, fiecare cameră are nevoi specifice și unice de iluminat. Iată câteva sfaturi și idei de care trebuie să țineți cont atunci când planificați iluminatul pentru fiecare cameră din casă.


În primul rând, punctele principale:

1. Iluminatul influențează modul în care vă simțiți într-o încăpere.
2. Mai multă lumină nu este întotdeauna cea mai bună opțiune. Acordați prioritate calității în locul cantității.
3. Obțineți rezultate bune numai atunci când aliniați nivelurile de iluminat cu activitățile care se desfășoară în anumite locații.
4. Încercați să instalați lumina acolo unde este cu adevărat necesară și să mențineți nivelurile de lumină ambientală la un nivel mai scăzut.
5. Atunci când proiectați un spațiu, nu uitați de importanța luminii naturale.


Tipuri de iluminat

Există 4 tipuri diferite de iluminat:

1. Ambiental - iluminat cu ajutorul benzilor LED
2. Iluminat general principal de plafon
3. Iluminat pentru o anumită zonă în care se efectuează o activitate specifică.
4. Accentuat - iluminat decorativ


Cele mai bune sugestii pentru utilizarea iluminatului într-o cameră includ corpurile de iluminat concepute pentru a ilumina o anumită zonă și iluminatul decorativ. Înainte de a cumpăra corpurile de iluminat, realizați un plan al spațiului în funcție de modul în care intenționați să îl utilizați. Adăugați mai întâi iluminatul pentru sarcini specifice - lampa de podea în locul în care obișnuiți să citiți, de exemplu. Apoi adăugați toate luminile de accent - o lampă pentru a umple un spațiu pustiu, sau lampadare de diferite înălțimi, pentru podea. Fiecare cameră ar trebui să aibă cel puțin 2-3 surse de lumină pentru a asigura o iluminare uniformă.

Lampă suspendată, neagră, LUKEN
Variante
Lampă suspendată, neagră, LUKEN Lampă suspendată, albă, LUKEN Lampă suspendată, roz, LUKEN
Noutate
Aplică, negru/metal, OKIRA TIP 2
Variante
Aplică, auriu/ metal, OKIRA TIP 2 Aplică, alb/ metal, OKIRA TIP 2 Aplică, negru/metal, OKIRA TIP 2 Aplică, argintiu/ metal, OKIRA TIP 2
Lampă suspendată, albă / metalică, DEVAN
Variante
Lampă suspendată, albă / metalică, DEVAN Lampă suspendată, gri / metal, DEVAN
video
Lampă de podea, negru, țesătură/metal, QENNY TYP 17 LF8574
Variante
Lampă de podea, alb, țesătură/metal, QENNY TYPUL 16 Lampă de podea, negru, țesătură/metal, QENNY TYP 17 LF8574


Lumina pentru sufragerie

Luați în considerare modul în care vă petreceți timpul în camera de zi. Mulți dintre noi se uită la televizor în ea. Televizoarele emit propria lor lumină, așa că este important ca iluminarea sufrageriei să nu intre în conflict cu aceasta. Prin urmare, în camera de zi sunt potrivite diferite tipuri de lustre de tavan, cu posibilitate de reglare a intensității sau cantității de lumină, sau spoturi luminoase pe tavan și pe pereți. Îmbunătățiți atmosfera din camera de zi folosind lumina pentru a accentua texturile de pe pereți sau pentru a evidenția operele de artă. O metodă inovatoare este reprezentată de luminile inteligente, cu ajutorul cărora puteți ajusta nuanța luminii în funcție de activitatea pe care doriți să o desfășurați, fie că doriți să urmăriți televizorul, să vă concentrați la muncă sau să vă relaxați pe canapea.

Ce culoare a luminii să alegeți?
În camera de zi, optați pentru lumină albă caldă sau lumină albă moderată.


Lumina pentru bucătărie și zona de dining

Inima întregii gospodării o reprezintă zona de dining și bucătăria. Alegerea iluminatului adecvat este aici cu atât mai importantă. Schițați un plan al bucătăriei dvs. și apoi decideți ce tip de lumină va fi necesar în fiecare zonă. Instalați un sistem de iluminat cu LED-uri sub dulapurile din bucătărie pentru a adăuga lumină în spațiul de lucru. Deasupra mesei de dining instalați un candelabru elegant pentru a crea o atmosferă cu adevărat confortabilă.

Ce culoare a luminii să alegeți?
În zona blatului de bucătărie, este recomandat să folosiți lumină neutră. Deasupra mesei de dining, este potrivită lumina caldă.

blog - kuchyňa.png


Lumina pentru dormitor

Iluminați camera cu o lustră. Luați în considerare o lustră modernă sau clasică. Aspectul lustrei poate schimba percepția întregii încăperi. Este important să țineți cont de greutatea și dimensiunea totală a corpului de iluminat în raport cu spațiul și mobilierul.
Lămpile de perete plasate de fiecare parte a patului oferă lumină ideală pentru citit și, în plus, vă oferă mai mult spațiu pe noptieră. De obicei, aceste lămpi de accent au o putere mai mică decât lumina de tavan, ceea ce reduce și consumul de energie. În cazul unui dormitor mai mare, puteți beneficia de mai multe surse de lumină: o lustră suspendată, veioze pentru noptiere, lămpi de perete și lampadare de podea. În camerele mai mici, iluminatul principal și două veioze pe noptiere sunt suficiente.

Ce culoare a luminii să alegeți?
O lumină caldă este perfectă pentru dormitor.

Blog- osvetlenie spálňa.png
Blană artificială 60x90 cm, alb, EBONY TYP 1
Variante
Blană artificială 60x90 cm, alb, EBONY TYP 1 Blană artificială 60x90 cm, bej, EBONY TYP 2 Blană artificială 60x90 cm, maro, EBONY TYP 3 Blană artificială 60x90 cm, gri, EBONY TYP 5
Pernă, material textil de catifea mentă, 60x60, OLAJA TIPUL 10
Variante
Pernă, material textil de catifea verde deschis, 60x60, OLAJA TIPUL 14 Pernă, material textil de catifea mentă, 60x60, OLAJA TIPUL 10 Pernă, material textil de catifea gri închis, 60x60, OLAJA TIPUL 8 Pernă, material textil de catifea petrol, 60x60, OLAJA TIPUL 5 Pernă, material textil de catifea roz pudră, 60x60, OLAJA TIPUL 2
-22 %
TEMPO-KONDELA TAVAU, pătură tricotată cu franjuri, bej / model, 150x200 cm
Variante
TEMPO-KONDELA TAVAU, pătură tricotată cu franjuri, bej / model, 150x200 cm TEMPO-KONDELA TAVAU, pătură tricotată cu ciucuri, roz antichizat / model, 150x200 cm
Pernă, material textil de catifea mentă, 60x60, OLAJA TIPUL 10
Variante
Pernă, material textil de catifea verde deschis, 60x60, OLAJA TIPUL 14 Pernă, material textil de catifea mentă, 60x60, OLAJA TIPUL 10 Pernă, material textil de catifea gri închis, 60x60, OLAJA TIPUL 8 Pernă, material textil de catifea petrol, 60x60, OLAJA TIPUL 5 Pernă, material textil de catifea roz pudră, 60x60, OLAJA TIPUL 2


Lumina pentru baie

Nu uitați de baie. Iluminatul băii este probabil ultimul lucru în care oamenii vor să investească timp și bani. Becurile cu halogen sunt, în general, standardul pentru iluminatul băii, dar și becurile fluorescente compacte sunt o alegere excelentă. Pentru aplicarea machiajului și o îngrijire personală convenabilă oglinzile iluminate sunt o soluție bună, pentru că emit lumină direct asupra dumneavoastră și nu creează umbre. Pentru iluminarea completă a băii, adăugați mai multe spoturi pe pereți sau pe tavan.  

Ce culoare să alegeți?
Pentru aplicarea machiajului sau igiena de zi cu zi, lumina naturală și lumina albă rece sunt cele mai potrivite.


Lumina pentru hol

În hol puteți adăuga o lumină de tavan tradițională și să o completați cu iluminare suplimentară laterală. Depinde de dimensiunea holului dumneavoastră. O versiune mai modernă ar fi spoturile luminoase încorporate în tavan sau pe pereți. Luați în considerare, de asemenea, câteva oglinzi, care pot aduce mai multă lumină în holul dvs.
Nu uitați că scările și holurile trebuie să aibă o iluminare generală bună din motive de siguranță. Pentru a preveni accidentele, scările ar trebui să fie iluminate de sus în jos, cu întrerupătoare pe ambele părți și cu iluminare adecvată pentru fiecare treaptă. Dacă doriți să evitați aprinderea și stingerea constantă a luminilor, puteți opta pentru senzori de mișcare, care sunt din ce în ce mai populari chiar și în mediul casnic.

Ce culoare să alegeți?
În mod obișnuit, în holuri se utilizează lumină neutră. Cu toate acestea, dacă doriți să vă întâmpinați oaspeții într-un mediu confortabil, optați pentru o lumină de culoare caldă.

Blog- osvetlenie chodba.png


Iluminatul exterior

Indiferent dacă doriți să iluminați și să evidențiați casa sau să asigurați siguranța în jurul casei, există mai multe opțiuni care pot ilumina frumos exteriorul. Luminile decorative sunt folosite de-a lungul aleilor, pe pereți și stâlpi, și la ușile de intrare. Designul acestor lumini ar trebui să se potrivească cu aspectul casei dumneavoastră.  Petreceți adesea serile de vară în grădină sau într-un foișor? Există o gamă largă de opțiuni pentru a ilumina aceste zone de relaxare, cum ar fi de exemplu ghirlandele luminoase, felinarele sau lămpile de exterior realizate din metal.

Ce culoare să alegeți?
Vă lăsăm pe dumneavoastră să alegeți. O lumină albă rece oferă un aspect mai energic și modern, în timp ce o lumină caldă creează o atmosferă confortabilă și primitoare. Alegeți-o pe cea care vă place cel mai mult.


Un corp de iluminat bun este cel care își îndeplinește scopul, răspândește suficientă lumină și nu obstrucționează spațiul. La achiziționarea unui dispozitiv de iluminat, nu ezitați să întrebați vânzătorul despre specificațiile acestuia. Doar așa veți putea alege un dispozitiv de iluminat care nu se axează doar pe partea estetică, ci vă va servi mulți ani.

Blog- osvetlenie RO.png

Avantajele noastre

95 % din produse disponibile pe stoc în depozitul central

95 % din produse disponibile pe stoc în depozitul central

Aflați mai multe
Peste 1400 Ron transport este gratuit

Peste 1400 Ron transport este gratuit

Aflați mai multe
Condiții de returnare a produselor în termen de 60 de zile

Condiții de returnare a produselor în termen de 60 de zile

Aflați mai multe
Garanție de rambursare 100 %

Garanție de rambursare 100 %

Aflați mai multe
 • Limbă
 • Produse care vă așteaptă în comparație: Comparaţie

  Centre de preferințe pentru cookie-uri

  • Confidențialitatea dvs
  • Cookie-uri necesare:
  • Cookie-uri de performanță:
  • Cookie-uri funcționale
  • Cookie-uri de marketing: