Nu toate paturile sunt la fel. Să aruncăm o privire mai atentă asupra diferitelor tipuri de paturi

Nu toate paturile sunt la fel. Să aruncăm o privire mai atentă asupra diferitelor tipuri de paturi

Sunt multe paturi pe piață acum. Poate că vă spuneți: "Un pat este tot un pat"? Din contră, acest lucru nu este adevărat. Alegerea depinde de vârstă, de dimensiunile preferate de gustul și designul interior. Împreună cu noi învățați cum să navigați printre descrierile paturilor și să cereți exact patul ideal la magazinul de mobilă. 
 

Patul este unul dintre cele mai importante piese de mobilier din casă - la urma urmei, oamenii își petrec aproximativ o treime din viață în pat. Nimic nu vă afectează mai mult performanța zilnică decât somnul. Înainte de a vă arunca direct în cumpărarea unei saltele, asigurați-vă că alegeți mai întâi cadrul perfect. Vă aducem o scurtă prezentare generală a paturilor, de la cele mai simple la cele regale. 

 

Pat de o persoana

După cum sugerează şi numele, acesta este un pat pentru o persoană. Dimensiunea comună este de 80x200 sau 90x200 cm. Unii furnizori oferă, de asemenea, dimensiuni atipice. Dacă eşti în căutarea unei dimensiuni atipice, contactează orice producător de mobilă. Paturile de o persoană pot fi găsite în camerele copiilor sau ale studenţilor , dar şi într-un dormitor mai mic al unei persoane care locuieşte singură. Paturile de o persoană nu trebuie să lipsească din pensiuni, hoteluri sau alte facilităţi de cazare care se străduiesc să îndeplinească toate cerinţele clienţilor.

Pat 1S/90, stejar sonoma, TEYO

 

Canapea cu un loc

Un grup separat este alcătuit din piesa de mobilier care poate fi şi canapea şi pat în acelaşi timp.. Se foloseşte mai ales într-o cameră pentru studenţi sau într-un apartament mai mic. În timpul zilei, bucură-te de confortul unei canapele cu perne decorative, iar noaptea transformă canapeaua într-un pat ferm şi stabil.

 

Paturi divan

Este un model de pat de o persoană. Are un aspect inconfundabil. Este tapiţat cu ţesătură. Se compune din structura inferioară şi somiera cu lamele pe care este aşezată salteaua. Salteaua este acoperită cu ţesătură. Este furnizat cu o saltea cu spumă şi arcuri, ideală pentru nevoile tale. În canapea există spaţiu de depozitare. Unele canapele sunt decorate cu tăblii sau suporturi laterale.

Pat cu spațiu de depozitare, gri deschis/gri, ALEX

 

Pat care creşte o dată cu copilul

Este un model atipic de pat de o persoană. Aparţine lumii copiilor. Este realizat astfel încât să îi poţi regla lungimea după cum este necesar. Acesta este patul care creşte o dată cu copilul tău şi nu trebuie să-ţi faci griji să cumperi un nou pat pentru fiecare etapă a dezvoltării copilului.

 

Pat cu scară

Un pat pentru copii care, la prima vedere, seamănă cu un pat supraetajat, dar este totuşi un pat de o persoană. Patul este ridicat. Copilul ajunge la culcare pe scară. În partea de jos este un spaţiu pentru jocuri sau spaţiu de stocare.

Pat combinat pentru camera copiilor, alb, FANY Pat combinat pentru camera copiilor FANY

 

Pat Montessori

Pat de o persoană fără picioare. Este aşezat direct pe podea, în conformitate cu metoda educaţională dezvoltată de Maria Montessori. Construcţia ridicată seamănă cu o casă. Paturile Montessori, cu designul lor, susţin creativitatea şi independenţa copilului.

 

Pat dublu standard

Patul este folosit nu numai de cupluri, ci este adesea căutat de multe persoane pentru nivelul de confort sporit care vine în acelaşi timp cu dimensiunea mai mare a patului. Dimensiunea standard este de 160x200 cm sau 180x200 cm. Paturile duble sunt comercializate cu sau fără saltele, şi poţi alege dacă cumperi două saltele separate sau una mare.

Pat Z2 160x200, stejar craft auriu / stejar craft alb, SUDBURY Pat SUDBURY

 

Pat de lemn

Lemnul are un avantaj estetic față de alte materiale de fabricație, cum ar fi metalul sau oțelul. Este foarte ușor de combinat și va aduce un sentiment de căldură în orice încăpere. Pe lângă aspectul său, lemnul este foarte durabil și ușor de întreținut. O opțiune mai accesibilă față de paturile din lemn masiv sunt plăcile din pal. Paturile cu un finisaj din lemn seamănă cu lemnul masiv la atingere și aspect. În oferta noastră veți găsi atât paturi din lemn masiv cât și din plăci de pal. 

 

Pat tapițat

Avantajul paturilor tapițate este corpul lor moale. Nu există riscul de împiedicare și lovire sau de zgâriere. Căpătâiul tapițat este foarte confortabil de privit la televizor, direct din pat sau pentru a citi o carte înainte de a merge la culcare. Datorită materialului folosit, producătorii de paturi pot crea un aspect original - trebuie doar să schimbe cusăturile sau nuanța. De obicei, paturile acestea au spațiu de depozitare și sunt livrate împreună cu o somieră. 

Pat cu spațiu de depozitare AKANA

 

Pat supraetajat francez

Un pat dublu vine, de asemenea, sub forma unei canapele. În calitate de client, poţi alege ţesătura, forma tăbliei şi tipul de saltea. Poţi accesa spaţiul de stocare din partea de jos „de la picioare” sau din lateral.

 

Paturi supraetajate joase

Un alt tip de pat de designer este patul jos. Acest grup include paturi cu o înălţime de până la 20 - 35 cm. Deşi patul are un aspect atractiv, nu este potrivit pentru persoanele în vârstă sau pentru persoanele care au probleme cu coloana vertebrală sau articulaţiile.

Pat, piele ecologică albă, 160x200, DANETA Pat DANETA

 

Tablia înaltă

Pe măsură ce cresc cerinţele noastre pentru un design modern, creşte şi gama de paturi care se conformează tendinţelor. Tăbliile înalte devin populare. În ceea ce priveşte materialul, acestea sunt diverse. Avem paturi din lemn, din metal sau tapiţate.

 

Pat boxspring

Opusul unui pat jos este aşa-numitul pat boxspring.. O traducere literală este un pat format dintr-o cutie cu arcuri. Avantajul unor astfel de paturi este înălţimea lor. Datorită mai multor straturi de saltele, vei avea parte de somnul perfect.

Pat tip BOXSPRING, FERATA TV KOMFORT

 

Pat cu iluminare din spate 

Cauti ceva extra modern? Ce zici de un pat iluminat din spate? Lumina de fundal este încorporată în tăblie sau direct în cadrul structurii. Iluminatul RGB este disponibil în mai multe culori. Poţi seta comutarea culorilor într-un anumit interval de timp sau poţi alege o culoare care îţi captează cel mai bine starea de spirit la un moment dat. 

 

Pat cu baldachin

Patul are o structură ridicată pe care poţi ataşa perdele sau un baldachin uşor. La prima vedere, un astfel de pat promite vise magice. Este adesea decorat cu ornamente deosebite.