Momentul potrivit este esențial: Când să renovăm bucătăria?

Momentul potrivit este esențial: Când să renovăm bucătăria?

Renovarea bucătăriei poate fi un proces dificil și complex. Necesită nu doar resurse financiare, ci și timp și răbdare. Dacă luați în considerare renovarea bucătăriei, cu siguranță veți dori să efectuați lucrările la momentul potrivit. Iată câțiva factori pe care ar trebui să îi luați în considerare atunci când decideți care este cel mai bun moment pentru renovarea bucătăriei.
 

Bucătărie industrială Cărucior de servire SANDRO

 

Planificați pregătirile

Dacă sunteți în căutarea momentului oportun pentru renovarea bucătăriei, trebuie să vă gândiți mai întâi la momentul în care veți avea timp pentru planificare, lucrările de construcție și instalare. Ținând cont de faptul că bucătăria este adesea un loc în care petreceți mult timp, ar trebui să vă rezervați timp suficient pentru a crea un design detaliat.

Nu subestimați planificarea și luați în considerare preferințele dumneavoastră. Majoritatea oamenilor folosesc astăzi bucătăria nu numai pentru gătit, ci și pentru întâlniri sociale cu prietenii și familia. Atunci când planificați, concentrați-vă asupra funcționalității, eficienței și elementelor estetice care vor adăuga mai mult confort și calitate bucătăriei dumneavoastră. Astfel de elemente includ de exemplu dulapuri, rafturi și accesorii elegante și de bun gust.

Bucătărie albă romantică Bucătărie personalizată ROYAL

 

Prețul reconstrucției

Aveți nevoie de câteva mii de euro pentru a renova bucătăria. Această sumă poate să înceapă la 3.000 de euro și poate ajunge chiar și până la 10.000 de euro. Costul total al cheltuielilor depinde de ceea ce doriți să schimbați, dacă locuiți la apartament sau la casă și care sunt cerințele dumneavoastră. În ultimul rând, prețurile actuale ale materialelor sau reducerile sezoniere sunt, de asemenea, importante pentru prețul final. Prin urmare, trebuie să vă planificați cheltuielile și să alegeți momentul cel mai convenabil și din punct de vedere financiar.

Set de sufragerie alb cu masă, scaune și comodă Mobilă bucătărie

 

Când sunteți ocupat

Unul dintre factorii pe care ar trebui să îi luați în considerare atunci când renovați bucătăria este capacitatea dumneavoastră de a face față stresului și haosului. Cel mai bun moment pentru renovarea bucătăriei este, prin urmare, perioada în care aveți suficient timp și răbdare pentru a pregăti și a efectua lucrările. Dacă știți că în câteva luni aveți un nou proiect de lucru, atunci eliminați direct această perioadă din planul de renovare.

Cum ar trebui să fie bucătăria?  Mobilierul de bucătărie ar trebui să fie elementul principal. La alegerea acestui element, concentrați-vă pe materiale de calitate care sunt rezistente la căldură și umiditate. Dacă aveți suficient spațiu, gândiți-vă la amplasarea unei mese de bucătărie sau a unei tejghele de bar pentru a vă oferi un loc unde să pregătiți mesele.

 

O femeie stă pe un scaun negru de bar, în bucătărie, cu un pahar de vin Scaun de bar LAHELA

 

Vremea este importantă

Un alt factor pe care ar trebui să îl luați în considerare este anotimpul. În timpul verii, poate fi plăcut să profitați de aerul curat și de zilele mai lungi, în timp ce iarna, mediul de lucru este limitat de temperatură și de cantitatea de lumină. În plus, în timpul iernii, unele materiale, cum ar fi tencuiala, pot necesita prea mult timp să se usuce. Ideal este și primăvara, când temperatura este plăcută și în același timp veți reuși să faceți și curățenie pentru vacanța de vară.

 

Unitate mare de bucătărie albă în stil provensal Bucătărie personalizată PROVANCE

 

Reuniune de familie în noua bucătărie

Dacă intenționați să renovați bucătăria și trebuie să adăugați o masă de bucătărie sau scaune de luat masa, cel mai bun moment pentru această schimbare este înainte de sezonul marilor întâlniri cu familia și prietenii. În acest fel, vă veți asigura că, de exemplu, la Crăciun, toți vor încăpea la masa de bucătărie.

 

Masa festivă setată cu un set de masă de porțelan Set serviciu de masă GARIDA

 

Când trebuie să gătiți și să coaceți

Bineînțeles, nu planificați renovările în preajma sărbătorilor de familie. Luați în considerare și planurile dumneavoastră de a găti și coace pentru sărbători. În plus, nu este nevoie ca petrecerea să aibă loc la dumneavoastră acasă, este suficient să știți că este ziua de naștere a unei persoane dragi și doriți să îi faceți o surpriză cu o prăjitură pregătită de dumneavoastră.

Cum ar trebui să fie masa de bucătărie și scaunele? Masa de bucătărie și scaunele sunt alte elemente cărora ar trebui să le acordați mare atenție. Masa de bucătărie ar trebui să fie suficient de mare pentru familia și oaspeții dvs. și, în același timp, să fie confecționată din materiale de calitate, rezistente la deteriorare și umiditate. Scaunele trebuie să fie confortabile, astfel încât să vă simțiți bine în timp ce luați masa.

 

O femeie pregătește aluat într-un robot de bucătărie Robot de bucătărie MACEJKO

 

Nu există un moment ideal

Timpul pentru o schimbare este oricând. Chiar și acum, dacă așa considerați. Luați în considerare toate punctele menționate mai sus, dar fiți realist, nu veți putea influența tot ce este în jurul dumneavoastră și dacă așteptați momentul ideal pentru a vă reamenaja bucătăria, acesta ar putea să nu vină niciodată.  Întotdeauna va exista ceva care va necesita atenția, energia sau resursele dumneavoastră financiare. Deci, sfatul nostru final este: Fiți dispuși să renunțați la ceva în favoarea noii dvs. bucătării. Fie că este vorba despre o petrecere de familie, o vacanță de vară sau timp liber petrecut planificând. Acordați prioritate preferințelor dvs.

Masă și scaune din lemn într-o bucătărie albă Set dining 1+6, GRID

 

Dacă decideți să vă reamenajați bucătăria, nu uitați că această schimbare poate afecta în mod semnificativ aspectul general al casei dvs. Cereți sfaturi de la profesioniști care vă vor ajuta să vă asigurați că bucătăria voastră îndeplinește toate cerințele tehnice. Planificarea corectă și momentul potrivit pot asigura faptul că noua bucătărie va fi un loc nu doar pentru gătit, ci și pentru întâlniri de familie și momente de relaxare.

Bucătărie de la Kondela