Gata cu săpatul, e timpul să vă bucurați de grădina dvs.: Aflați cum să pregătiți grădina pentru relaxare și petreceri în aer liber

Gata cu săpatul, e timpul să vă bucurați de grădina dvs.: Aflați cum să pregătiți grădina pentru relaxare și petreceri în aer liber

Dacă ați acordat grădinii dvs. atenția necesară în primele luni de primăvară, în câteva săptămâni vă veți putea bucura de prima recoltă a anului. Nu uitați însă că grădina reprezintă în același timp și un loc destinat relaxării și petrecerilor cu familia și prietenii. E timpul să puneți uneltele de grădinărit deoparte și să vă pregătiți pentru grătar și cafea în soarele verii. În acest articol veți găsi sfaturi care vă vor ajuta să vă pregătiți grădina sau terasa pentru vară, astfel încât să vă puteți bucura pe deplin de ea.
 

O femeie citește o revistă în grădină, pe un scaun din metal. Set grădină 3 piese, ZALVEO

 

Aranjați-vă gazonul și terasa

Înainte de a începe orice fel de modificări, este important să pregătiți mai întâi gazonul sau zona în care intenționați să amplasați mobilierul de grădină sau jacuzzi-ul. În acest blog am scris despre cum să îngrijiți gazonul după sezonul rece. Citiți-l și, dacă încă nu ați făcut-o, acum este momentul oportun.

În cazul terasei, este important să o curățați mai întâi de resturi și frunze. Folosind o mătură sau un aspirator, îndepărtați toate impuritățile, apoi curățați terasa cu apă și soluții de curățat. Verificați podeaua sau alte părți ale terasei. Este posibil să fie nevoie să reparați ceva sau să o vopsiți din nou.
 

Scaune din ratan de culoare gri, cu perne și 2 măsuțe de cafea în grădină Seturi de mobilier de grădină

 

Cumpărați mobilier de grădină sau scoateți-l de la păstrare

Dacă aveți deja mobilier de grădină, luna mai este momentul ideal pentru a-l readuce în prim-plan.În cazul achiziționării unui mobilier nou pentru grădină, aveți la dispoziție mai multe variante. Vă hotărâți pentru o canapea din ratan, băncuțe romantice sau șezlonguri confortabile? Mobilierul de exterior de calitate ar trebui să fie rezistent la intemperii și ușor de curățat. Alegeți un design simplu și atemporal, care se va potrivi cu diferite tipuri de grădini și balcoane.
 

Set de mobilier de grădină din ratan, de culoare maro și masă setată pe terasă Set de grădină MENIBOR

 

Adăugați culori și materiale textile

Culorile și materialele textile pot fi un mare plus pentru exteriorul casei dumneavoastră. Înfrumusețați grădina cu plante decorative sau agățați ghivece suspendate pline de flori, de-a lungul gardului. O arcadă metalică plină de trandafiri poate fi și ea un element dominant al grădinii dvs.

Așezați diverse perne pe băncuțe și acoperiți-le cu pături, nu vă fie teamă să folosiți și covoare sau taburete. Cu textilele potrivite, terasa dvs. va fi mai confortabilă și mai originală. Am scris despre cum să combinați paletele de culori în acest articol.
 

O femeie citește o revistă pe terasă, pe o bancă de grădină din ratan Set de grădină din 4 piese din ratan, TAJRO

 

În timpul verii este cald, pregătiți un mod de a vă răcori

Dacă aveți suficient spațiu pe terasă, puteți lua în considerare adăugarea unui jacuzzi. Jacuzzi-ul este ideal pentru relaxare, în special dacă aveți un loc de muncă stresant sau aveți nevoie să vă destindeți după o zi obositoare. Amplasați jacuzzi-ul sub un cort de grădină sau o pergolă și nu uitați să adăugați și perdele pentru a proteja jacuzzi-ul de fluctuațiile meteorologice și de privirile curioase ale vecinilor.
 

Un cuplu savurează șampanie într-un jacuzzi gonflabil, pe terasă. Jacuzzi gonflabil KAMINO

 

Creați-vă propriul spațiu pentru relaxare

În grădină, puteți avea propria zonă de relaxare. O puteți crea prin amplasarea unui fotoliu suspendat sau prin întinderea unei plase de leagăn. În confortul acestora, vă puteți relaxa în compania cărții preferate sau puteți dormi în voie. În această zonă de odihnă, puteți adăuga, de asemenea, o măsuță pentru gustări.
 

O femeie stă în grădină, într-un fotoliu suspendat, lângă o măsuță portabilă de cafea, de culoare neagră Fotoliu suspendat AMADO

 

Puneți în valoare grădina cu ajutorul iluminatului

Nu este cazul să mai subliniem cât de important este iluminatul adecvat în grădină. În afară de faptul că vă permite să vă bucurați de compania prietenilor și familiei până noaptea târziu, iluminatul creează o atmosferă confortabilă și plăcută.

Agățați o lustră suspendată pe peretele exterior. De-a lungul pereților sau gardului, puteți agăța șiruri luminoase. Așezați lumânări în suporturi pe masă, pe trepte sau utilizați felinare pentru a ilumina terasa.