Extravaganţă în dormitor. Paturi de care nu îţi poţi lua ochii

Extravaganţă în dormitor. Paturi de care nu îţi poţi lua ochii

Noi tendinţe în industria auto, noi tendinţe în modă, noi tendinţe în mobilier. Chiar şi designerii de mobilier sunt adesea pionieri în domeniul lor. Nu numai că propunerile lor sunt îndrăzneţe, dar îi inspiră şi pe cei care aduc acasă o piesă extravagantă şi o expun. Acest articol cu siguranţă îi va încânta pe cei amatori de creaţii originale şi creative, dar şi pe cei care caută literalmente excentricitatea.

Pat baroc Pat baroc

Pat king-size

Cunoaştem patul decorat generos, cu tapiţerie extra moale, din filmele istorice despre familiile regale. Se caracterizează printr-o înălţime mai mare a patului. Cadrul este înalt, cu ornamente complicate. Unele cadre pot fi chiar din aur. Tot tăbliile erau bogat tapiţate şi adesea completate de cristale sau butoane decorative din aur. Astăzi, întâlnim astfel de paturi în principal în hoteluri de lux mobilate, de exemplu, în stil baroc. Cu toate acestea, nu este neobişnuit să vezi un astfel de pat în dormitorul unor persoane care preferă mobilierul deosebit.

Pat cu detalii aurii Pat cu detalii aurii

Pat auriu


Patul a cărui construcţie este vopsită cu auriu sau o altă culoare metalică, are, de asemenea, un efect extravagant. Culoarea poate fi prezent pe cadrul tăbliei, părţile laterale ale patului, picioarele înalte şi stâlpii laterali. Auriul este adesea combinat cu argintiu sau culoarea cuprului, dar cea mai frecventă este combinaţia cu alb. Un astfel de pat este de obicei situat într-un interior decorat într-un stil luxos. Decorul poate include noptiere cu accesorii aurii, o comodă, o oglindă cu o masă de toaletă şi adesea o lampă de masă sau de podea cu o bază aurie.

Pat cu baldachin Pat cu baldachin

Pat cu baldachin

Vom sta o vreme în dormitorul regal al castelului. De aici vine patul cu baldachin. Se caracterizează printr-o construcţie înaltă, finisată cu un cadru în formă de dreptunghi. Acest cadru este ţinut de patru stâlpi, care sunt adesea împodobiţi cu ornamente sau ţesături sculptate. O perdea, un baldachin, este atârnat pe această structură ridicată. În trecut, acestea erau materiale textile grele cu o structură densă, care trebuiau să asigure suficient întuneric pe timpul nopţii. Uneori perdeaua nu are alt scop în afara caracterului decorativ. Designul patului cu baldachin de astăzi este mai uşor şi mai aerisit, perdeaua este realizată dintr-o ţesătură translucidă uşoară.

Pat cu picioare de sticlă Pat cu picioare de sticlă

Pat din materiale netradiţionale

Din categoria de paturi extravagante fac parte şi toate paturile pentru care au fost utilizate materiale netradiţionale. Noi am dat peste un pat din cauciuc, unul din piatră, dar şi din sticlă. O idee foarte originală este un pat poziţionat pe un acvariu mare plin de peşti.

Pat extravagant din metal Pat extravagant din metal

Pat făcut din materiale tradiţionale într-un mod netradiţional

Metalul, lemnul şi materialele textile sunt cele trei materiale de bază din care sunt făcute paturile. Dar ce ai spune de un pat metalic, unde cadrul său şi structura în sine sunt realizate din metal sub formă de sârmă împletită? Următoarele paturi sunt, de asemenea, unice:

Pat de lux, catifea Velvet auriu, 160x200, REINA Pat de lux, catifea Velvet auriu, 160x200, REINA Pat cu RGB LED iluminare, piele ecologică albă, 160x200, PASCALE Pat cu RGB LED iluminare, piele ecologică albă, PASCALE Pat, bej/gold auriu mat, 140x200, KADOSA Pat, bej/gold auriu ma, KADOSA

Pat rotund


Formă rotundă, linii curate, dimensiuni generoase ale patului de dormit. Acestea sunt avantajele oferite de un pat rotund. Este căutat în principal de persoanele romantice, cupluri tinere îndrăgostite, dar de multe ori îl găsim şi în camerele fetelor adolescente. Dar este un astfel de pat potrivit pentru dormitorul tău?

Pat rotund Pat rotund

Pat zburător

Să întâmpinăm cu căldură viitorul care este acum aici! Designerii abili şi inovatori au găsit de mult o modalitate de a ridica patul în aer pentru a menţine greutatea unei persoane care doarme. Patul este fixat de perete cu faţa sa şi este susţinut de jos de un picior fix, care nu este vizibil la prima vedere. Patul pluteşte efectiv în aer. Musafirii tăi cu siguranţă vor rămâne cu gura căscată. Un astfel de pat necesită un interior cu adevărat modern.

Pat în aer Pat în aer

Patul leagăn 

Nu mai este vorba doar de leagăne în grădină sau pe terasă, am vrut să ne balansăm şi în timpul somnului. Paturile balansoar atârnă de tavan, susţinute de patru frânghii. Este în mare parte o platformă de lemn pe care este aşezată o saltea. Acest tip de pat nu este pentru toată lumea. Aici trebuie pus accentul pe un tavan cu adevărat solid, precum şi pe capacitatea portantă a structurii şi greutatea traversei. Paturile balansoar au adesea un mecanism încorporat pentru a preveni oscilaţia.

Pat balansoar Pat balansoar

Culoare extravagantă

Uneori patul este clasificat ca extravagant datorită culorii folosite. Când vine vorba de excentricitate, prima culoare la care ne gândim este roşu, apoi poate roz, dar astăzi adesea putem vedea un pat negru sau galben.

Pat roz Pat roz