Dvs. întrebaţi, noi răspundem. Tema: Când este momentul să înlocuiţi salteaua veche cu una nouă?

Dvs. întrebaţi, noi răspundem. Tema: Când este momentul să înlocuiţi salteaua veche cu una nouă?

Am scris deja de mai multe ori cum să alegeţi corect salteaua, cum veţi recunoaşte cea de calitate, am analizat compoziţia saltelelor individuale. Marginal am atins semnele, care ar trebui să vă indice că salteaua Dvs. şi-a terminat serviciul. Astăzi ne vom concentra pe problemele care îi îngrijorează pe clienţii noştri. Parcurgeţi cele 10 întrebări pe care ni le-aţi pus despre saltea, s-ar putea să găsiţi răspunsul şi la întrebarea Dvs.

 

Întrebarea nr. 1: Şi salteaua poate influenţa somnul meu?

 

Să întrebăm altfel. Cum puteţi să dormiţi pe un pat fără calitate, scârţâitor, prea scund sau prea înalt? Putem percepe orice moment tulburător, chiar şi în subconştient. Şi la fel se întâmplă şi cu salteaua. Corpul nostru reacţionează sută la sută la calitatea şi fermitatea saltelei. Prin urmare, este important să alegeţi o saltea care vi se potriveşte cel mai bine. Cel mai bine este dacă încercaţi personal salteaua.

 

Întrebarea nr. 2: Mă trezesc adesea cu dureri de spate? Este responsabilă pentru aceasta şi salteaua veche?

 

Nu tot ce este vechi este întotdeauna bun. Salteaua se uzează în timp, se deformează. Poate că şi-a păstrat forma cândva, dar astăzi este adâncită, uzată. Şi cea mai mică inegalitate este dăunătoare pentru corpul nostru. Dacă dormiţi noapte de noapte pe o saltea care deja la vedere arată că cele mai bune timpuri le-a lăsat în urmă, vă recomandăm să înlocuiţi salteaua.

Saltea, 80x200, CATI III Saltea, 80x200, CATI III

Întrebarea nr. 3: Pe salteaua mea rămân pete urâte. Ce să fac cu aceasta?

Salteaua este expusă în fiecare noapte la secreţiile corpului nostru. Cel mai adesea este transpiraţia care are ca rezultat pete pe saltea. Prin urmare, sfătuim clienţii noştri să-şi cumpere o saltea cu husă detaşabilă, pe care o pot pune regulat în maşina de spălat şi să o spele. Pe lângă secreţii pe saltea rămân şi particule de piele moartă. Şi această problemă o poate rezolva cu uşurinţă husa detaşabilă. Dacă nu intenţionaţi să cumpăraţi o saltea nouă, gândiţi-vă la o saltea suplimentară numită topper, care parţial funcţionează ca o husă.

Întrebarea nr. 4: Alergia mea s-a agravat. Mi se spune că salteaua mea este responsabilă.

Dacă utilizaţi salteaua mai mult decât este recomandat, acest lucru poate duce la agravarea alergiilor Dvs. Orice se aşază în saltea, de la praf, acarieni şi piele moartă. Uneori nu ajută nici husa detaşabilă pe care o spălaţi în mod regulat, nici salteaua suplimentară. Vă va ajuta doar înlocuirea saltelei vechi cu una nouă. Tocmai în cazurile alergicilor este important să respectaţi durata stabilită de viaţă a saltelei şi să schimbaţi salteaua la fiecare 6-8 ani.

Saltea, din spumă, 160x200, BE TEMPO VISCO Saltea, 160x200, BE TEMPO VISCO

 

Întrebarea nr. 5: Am salteaua doar de doi ani şi deja este uzată în câteva locuri.

Fiecare producător recomandă întoarcerea saltelei, şi întoarcerea saltelei nu numai cu 180 de grade, dar şi întoarcerea părţii de sus şi de jos. Câştigă cel care are saltea cu două feţe. Dacă aveţi salteaua în dimensiunea patului dublu, schimbaţi-o cu două mai mici, ca să le poată întoarce şi o femeie. Culcatul frecvent pe acelaşi loc + greutatea corpului nostru = deformarea saltelei. Astfel, corpul Dvs. trebuie să se adapteze în fiecare seară suprafeţelor inegale. Şi de aceea muşchii Dvs. sunt dimineaţa înţepeniţi şi dureroşi şi Dvs. vă simţiţi parcă v-ar fi călcat un cilindru.

 

Întrebarea nr. 6: Eu şi soţul meu am pus mult în greutate. Observăm de mai mult timp că dormim tot mai rău pe saltelele noastre scumpe. Greutatea noastră are influenţă asupra uzurii saltelelor?

 

Cu cât salteaua trebuie să sprijine mai multă presiune, cu atât mai mare este uzura ei. Durata de viaţă a saltelei se scurtează şi, de aceea, chiar saltelele relativ noi la presiune ridicată după câţiva ani pot prezenta semne de deformare. Pentru a vă rezista salteaua cât mai mult timp, trebuie să alegeţi o saltea cu portanţă mai mare.

 

Întrebarea nr. 7: Soţia mea cu mine am fost la un sejur în staţiune de două săptămâni. Ne-am întors de acolo odihniţi şi mai ales am dormit mai mult decât altă dată.

Un alt semn că salteaua Dvs. trebuie schimbată. La fiecare ni se întâmplă uneori că dormim în alt pat. Vizita la rude, concediu sau sejur într-o staţiune. Dacă aţi observat că atunci când dormiţi în alt loc şi nu acasă, vă simţiţi dimineaţa mult mai odihniţi, problema va fi probabil în salteaua Dvs. Acelaşi lucru este valabil, dacă vă culcaţi mai bine pe colţar sau canapea.

Întrebarea nr. 8: De mai mult timp mă trezesc noaptea la sunete ciudate. Am crezut că-mi scârţâie patul. Dar se pare că se aude salteaua mea cu arcuri.

Punct lovit! Dacă aveţi saltea cu arcuri, trebuie să luaţi în calcul că după ani de utilizare începe să scârţâie. Arcurile pierd elasticitatea, nu mai pot suporta aceeaşi presiune, ca şi când le-aţi adus noi acasă. Însă, înainte de a arunca salteaua la „fier vechi”, verificaţi structura patului şi strângeţi şuruburile, pentru a elimina alte cauze ale sunetelor deranjante în timpul somnului.

Saltea, cu arcuri, 90x200, KOKOS MEDIUM Saltea, cu arcuri, 90x200, KOKOS MEDIUM

Întrebarea nr. 9: Am citit multe articole despre când să înlocuiesc salteaua. Întreaga noastră familie are saltele din spumă de memorie. O astfel de saltea ar trebui să reziste mai mult, nu-i aşa?

Dacă salteaua Dvs. este făcută din spumă de memorie, uneori poate fi mai greu de stabilit dacă salteaua este uzată şi este timpul să o înlocuiţi cu una nouă. La urma urmei, spuma de memorie este concepută pentru a se adapta corpului Dvs., aşa că este firesc să vă scufundaţi într-o astfel de saltea. Însă, salteaua cu spumă de memorie devine mai moale în timp. Dacă spuma scade mai adânc de 5 centimetri sau dacă observaţi că corpul Dvs. lasă o amprentă mult timp după ce v-aţi sculat, acestea sunt motivele de a lua în considerare cumpărarea unei saltele noi.

Întrebarea nr. 10: Am salteaua de aproape 12 ani. Uneori mă trezesc cu dureri de spate, dar nu le-aş atribui saltelei. Încă cât timp mă va servi?

Aşa, cum această întrebare, resp. acest caz este individual, răspunsul nostru la aceasta ar fi, de asemenea, individual. Nu putem stabili 100% cât va rezista salteaua. Depinde de compoziţia sa, de rigiditate, de utilizare. Atragem atenţia asupra recomandărilor producătorilor. În general, durata maximă de viaţă a saltelei este de 8-10 ani. Întotdeauna se merită să investiţi într-o saltea. O saltea de calitate este garanţia unui somn de calitate!