Deveniți un maestru al amenajărilor de grădini! Aceste 10 accesorii vă vor ajuta să reușiți

Deveniți un maestru al amenajărilor de grădini! Aceste 10 accesorii vă vor ajuta să reușiți

Grădinăritul este o activitate minunată. Este benefic nu doar pentru sănătate, dar vă permite și să dați frâu liber imaginației și să realizați ceva creativ. Iar când dați jos mănușile de lucru, veți vedea opera dvs. de artă vie. Într-o grădină frumos amenajată, este o plăcere să vă relaxați și să organizați petreceri de familie.
 

O fată citește pe o bancă albă în apropierea unui copac Bancă în jurul unui copac, RAFIN

 

Pentru a îmbunătăți aspectul grădinii dvs., trebuie să investiți în accesorii și mobilier de grădină care vor crea împreună un ansamblu armonios și elegant. În acest articol vom analiza 10 decorațiuni de grădină care vor pune în lumină frumusețea grădinii dvs. La care dintre ele veți apela?

 
1. Fântâni și statui


Fântânile și statuile sunt accesorii foarte populare pentru grădină, care adaugă stil și eleganță. Pe lângă faptul că sunt plăcute din punct de vedere estetic, pot ajuta la relaxare și la eliberarea tensiunii.
 


 2. Grădini verticale

Grădinile verticale sunt o tendință modernă în grădinărit. Acestea sunt grădini amenajate vertical și utilizează spațiul de pe pereții casei sau gardul. Pentru crearea lor, puteți utiliza diverse ghivece suspendate și să adăugați elemente decorative suplimentare.

Două plante sădite în ghivece suspendate negre pe un gard din lemn

 

3. Iluminarea grădinii

Lumina în grădină vă permite să vă bucurați de serile lungi de vară petrecute cu prietenii în aer liber. În plus, este garanția unei atmosfere confortabile și plăcute. În afară de iluminarea de bază, care poate fi pe perete sau suspendată, nu ar trebui să uitați nici de iluminarea suplimentară. Accesorii de iluminat, cum ar fi felinare sau sfeșnice, vor asigura un stil distinct și o atmosferă confortabilă menționată mai devreme.
 

Bancă albă de grădină, din lemn, cu o pătură albastră și perne alb-albăstrii Bancă de grădină, alb, 150cm, AMULA

 

4. Bănci și scaune de grădină

Băncile și scaunele de grădină ar trebui să fie o parte integrantă a fiecărei grădini. Cum altfel  ați putea să vă relaxați mai bine după o zi lungă decât să vă întindeți pe un șezlong la soare? Puteți alege dintr-o gamă largă de mobilier de grădină. Seturile de mobilier pentru grădină sunt potrivite pentru grădinile mai mari, în timp ce băncile pot servi drept locuri pentru relaxare și, în același timp, sunt accesorii elegante de grădină.
 

Zonă de relaxare pe terasă, cu iluminare, fotografiată seara

 

5. Accesorii romantice din metal

Poduri de grădină, cuiburi decorative pentru păsări sau ghivece retro în formă de bicicletă. Acestea sunt doar câteva dintre accesoriile din metal care vor conferi grădinii dvs. o notă de  delicatețe și romantism. Spre deosebire de lemn, metalul este mai durabil și nu se deteriorează la fel de repede.
 

 

6. Pergole și paravane de umbrire

Pergola este un arc metalic care se amplasează lângă plantele cățărătoare, cum ar fi trandafirii. Plantele cățărătoare se vor înfășura în jurul pergolei. Paravanele de umbrire cu plante vii sunt o soluție excelentă pentru cei care caută o protecție naturală pentru plantele lor împotriva vântului sau animalelor de companie. Ambele accesorii vor aduce stil și funcționalitate grădinii dvs.  
 

Arc de grădină cu trandafiri înfloriți Pergola de grădină, neagră, PERISA

 

7. Straturile înălțate

Creează un spațiu nou pentru plante și pot fi folosite pentru a împărți grădina în mai multe zone. În straturile înălțate, puteți cultiva nu doar flori decorative, ci și legume gustoase. Acestea sunt o alegere potrivită pentru cei care nu doresc sau nu pot începe cultivarea plantelor în solul din grădină. Cultivarea în straturile înălțate este mult mai ușoară și necesită mai puțină grijă decât cultivarea direct în solul grădinii.

Citiți: Cum se alege un strat înălțat? Avantaje și dezavantaje

Două suporturi de lemn piramidale, pentru flori Suport pentru flori din lemn, BERON

 

8. Piatră și scoarță de lemn

Piatra și scoarța de lemn sunt alte elemente decorative naturale pentru grădină. Puteți utiliza piatra pentru a crea cărări în grădină sau pentru decorare în jurul patului de flori. Scoarța de lemn poate fi utilizată ca protecție împotriva buruienilor sau pentru a crea o atmosferă naturală în grădină.

 

9. Cutii de depozitare pentru grădină

La petrecerile de familie sau în timpul pregătirii grătarului, veți aprecia să aveți la îndemână pături sau perne moi. Pentru a proteja materialele textile de ploaie și vânt, după utilizare, le puteți păstra în lăzi practice. Cutiile de grădină se asigură că în grădina dvs. este mereu ordine și jucăriile pentru copii sau alte obiecte nu sunt împrăștiate prin iarbă.

Ladă albă de grădină, cu capac gri Cutie depozitare grădină, PADMO

 

10. Coșuri pentru lemne

Și la ultimul punct vom discuta despre ordine și curățenie. Dacă obișnuiți să faceți grătar sau să gătiți la foc în timpul verii, în afară de vatră și grătar veți avea nevoie și de coșuri pentru lemne. Datorită lor, veți avea mereu lemne la îndemână, păstrate cu eleganță, la locul lor.
 

Suport metalic pentru lemne de foc, cu bușteni Coș pentru lemne, TAMILO


Bineînțeles, în funcție de preferințele dumneavoastră, puteți utiliza diferite tipuri de accesorii pentru a vă înfrumuseța grădina. Nu uitați să alegeți accesorii care se vor potrivi stilului general al grădinii și care vor îndeplini, de asemenea, o funcție utilă, cum ar fi furnizarea de locuri de ședere, iluminare sau intimitate. Cu aceste 10 sfaturi, puteți crea cu ușurință o grădină care va avea caracterul său distinct.