Deschizător electric de vin nu numai pentru iubitorii de vin. Cum funcționează?

Deschizător electric de vin nu numai pentru iubitorii de vin. Cum funcționează?

Oricine încearcă să deschidă o sticlă de vin cu un deschizător electric nu va mai dori să revină la tirbușoanele normale. Și nu trebuie să fie un iubitor de vin bun. Dacă organizezi o petrecere, cu siguranță vei avea nevoie de un asistent care să-ți facă munca mai ușoară. Știi diferența dintre un deschizător electric și unul obișnuit? Cum funcționează un deschizător electric de vin?

tirbușon electric

 

Ce este un deschizător de vin electric

Deschizătorul electric a fost un boom din ultimii ani. A înlocuit tirbușoanele clasice. Tibușonul, la fel ca multe alte invenții, a fost creat de nevoie și în urgență. Când primele sticle de sticlă au ajuns în Anglia, înțelepții au început imediat să gândească o modalitate de a scoate dopul din sticlă. Cea mai veche mențiune despre tirbușon este din anii 80 ai secolului al XVII-lea. Primul tirbușon a fost din metal și lemn. Era o spirală clasică cu mâner de lemn. Manipularea unui astfel de tirbușon a fost deosebit de dificilă pentru femei.

Tipul mai simplu a venit puțin mai târziu. Acesta este așa-numitul “tip aripă”, când „aripile” sunt ridicate în timpul găuririi spiralei în dop. Apoi se pliază și dopul este ușor de scos. Deși tirbușonul cu pârghie este foarte robust, funcționarea sa este simplă. Funcționează pe principiul pârghiei. Ultimul tip care este foarte popular astăzi este deschizătorul electric.

tirbușon electric

 

Cum funcționează un deschizător electric?

Majoritatea deschizătoarelor electrice funcționează cu baterii. Primul pas pe care trebuie să-l faci înainte de a utiliza deschizătorul este să introduci bateriile conform instrucțiunilor. Apoi vine tăietorul de folie. Dispozitivul de tăiere a foliei este o parte a deschizătorului, este amplasat în capacul acestuia. Tăietorul este scos din deschizător și poziționat pe gâtul sticlei. Există două butoane pe lateralele sale. Acestea sunt presate și partea superioară a foliei este tăiată cu capacul întors.

Deschizătorul este plasat pe gâtul sticlei în poziție verticală. Este esențial să-l ții strâns. Există un buton pe corpul deschizătorului care pornește deschizătorul. Butonul trebuie ținut până când dispozitivul de deschidere se oprește sub presiune. Spirala din interiorul deschizătorului trage confortabil dopul din gâtul sticlei. Este apăsat din nou butonul, care pornește deschizătorul. Dopul ar trebui să alunece afară din deschizător în scurt timp. Când dopul este eliberat, acesta este pus deoparte. Vinul este gata de servire.

tirbușon electric

 

Avantajele unui deschizător electric de vin

1. Viteză - deschiderea unei sticle de vin cu un deschizător electric durează într-adevăr doar câteva secunde.

2. Economii - se pot deschide până la 30 de sticle până ce bateriile trebuie înlocuite.

3. Operare ușoară - deschizătorul va face totul pentru tine. Este deosebit de popular în rândul femeilor, dar și a persoanelor în vârstă sau a celor care suferă de dureri articulare.

4. Utilizare practică – îl vei aprecia în special în timpul petrecerii, când este necesară deschiderea mai multor sticle. Este ușor și prietenos, poate merge cu tine și în concedii.

5. Durabil – materialele folosite sunt o garanție a duratei de viață îndelungate.

6. Utilizare în siguranță - Există într-adevăr un risc minim de rănire, deoarece toate părțile ascuțite sunt ascunse în interiorul deschizătorului.

7. Ușor de curățat - Tot ce ai nevoie este o cârpă umedă pentru a curăța murdăria. Apoi șterge pur și simplu deschizătorul.

tirbușon electric

 

Diferite tipuri de deschizătoare electrice

Deschizător electric pe baterii

Acest tip de deschizător este alimentat de baterii litiu-ion, care trebuie înlocuite după ceva timp. Înainte de a cumpăra, asigură-te că bateriile sunt incluse în pachet.

Deschizător electric reîncărcabil

Deschizătorul are o baterie încorporată, pe care o poți încărca cu ușurință folosind un cablu USB.

Set sommelier cu control electric

Pe lângă deschizător, setul conține și alți câțiva asistenți care vor fi apreciați de adevărații somelieri. Pachetul poate include de ex. aerator de vin, dopuri, suport etc.

 

Cel mai bun deschizător electric pentru vin este cel care va face treaba în locul tău. Fie că este vorba de un deschizător pe baterii sau de unul cu baterie reîncărcabilă, fiecare deschizător electric poate deschide o sticlă de vin mai rapid și mai sigur decât cel mai bun somelier. Deschizătoarele electrice de sticle sunt potrivite și pentru a fi oferite cadou.