Decorațiuni romantice sau design minimalist? Descoperă stilul perfect pentru casa ta

Decorațiuni romantice sau design minimalist? Descoperă stilul perfect pentru casa ta

Cu toții suntem diferiți: unul iubește spanacul, celălalt nici nu se poate uita la el, cineva adoră muzica clasică, altul preferă pop captivant. Gustul nostru, preferințele noastre se reflectă peste tot - desigur, și în locuințe. Stil de viață scandinav, provensal, industrial, vintage, nautic sau eclectic? Care este potrivit pentru tine? Iată un ghid rapid pentru fiecare stil. Vom fi fericiți dacă veți fi inspirat să vă distrați acasă. Chiar mai bine decât înainte.

Stil de viață scandinav

 

Stil de viață scandinav

Stilul scandinav este renumit pentru minimalismul său, de asemenea pentru combinația de culori neutre deschise cu tonuri naturale calde. Gri, alb, gri completat cu lemn natural, muștar cald, roz pudrat și mai ales o mulțime de camere verzi.

Scandinavii se confruntă cu ierni lungi și reci și zile scurte și fără prea mult soare. De asemenea, încearcă să introducă cât mai multă aerisire și lumină naturală în spațiul lor de locuit: spațiu deschis, culori deschise neutre, materiale naturale, plante, perne moi, pături, covoare shaggy, absența draperiilor și a jaluzelelor.

Dacă ar fi să alegem un reprezentant tipic al stilului scandinav în oferta noastră, acesta ar fi colțarul SOLMA pe picioare din lemn.

 

Trăind în stil provensal

 

Trăind în stil provensal

Când vorbim de Provence, mulți se gândesc probabil la straturi nesfârșite de lavandă parfumată. Într-adevăr, însuși stilul de viață a fost inspirat și de lavandă: violetul joacă un rol important. Cu toate acestea, există și alte tonuri pastelate mai bogate de albastru, verde, maro sau vișiniu.

Și mobila? Aici domină piese de culoare alb-deschis, crem, deseori cu patină și decorațiuni sau ornamente subtile. De asemenea, puteți obține o atmosferă frumoasă în stil provensal cu o masă naturală, netratată. Desigur, există multe accesorii, precum ceainice cu lavandă, ceasuri de perete distinctive, pături tricotate sau candelabre metalice.

Aici puteți găsi și mobilier pentru stilul provensal, cum ar fi comoda PROVANCE.

 

Stil industrial

 

Stil industrial

Stricteţe. Cuvântul care poate descrie cel mai bine stilul industrial. Este dominat de materiale dure sau neprelucrate, precum metalul, betonul, cărămizile netencuite, de obicei completate de mobilier în culori mai închise – negru, gri, grafit, bronz sau maro închis.

Toate sunt materiale și culori destul de reci, așa că este indicat să faceți locuința într-un stil industrial confortabilă cu o culoare mai caldă - un roșu intens este frumos aici - și să-l completați cu covoare moi sau plante de interior.

O piesă care nu trebuie să lipsească dintr-o casă în stil industrial este masa tip consolă BUSTA.

 

Albastrul și dungile domină stilul nautic

 

Albastrul și dungile domină stilul nautic

Stilul nautic este renumit pentru jocul său inspirat de mediul de pe litoral. Stilul este dominat de toate nuanțele de albastru – azuriu, albastru închis, turcoaz, dar și tonuri pastelate deschise, precum crem, bej și nisip.

Este de la sine înțeles că există dungi, în mare parte albastru închis, care sunt secondate de accesorii originale: plase cu stele de mare pe pereți, decorațiuni din scoici, pietricele și nisip, perne cu ancore sau lămpi atârnate de o frânghie sau un colac de salvare.

În stil nautic, lămpile fermecă prin jocul lor, așa este lampada noastră CINDA, care seamănă cu un reflector de far.

 

Trăind în stil vintage

 

Trăind în stil vintage

O atingere nobilă a trecutului. Acesta este un stil vintage dominat de materiale masive, design robust de mobilier și culori serioase – maro închis, vișiniu, muștar, smarald. O casă decorată într-o atmosferă vintage creează un fel de lume de tonuri îndrăznețe scufundate într-o întuneric plăcut, discret.

Un exemplu poate fi, de exemplu, o canapea smarald, fotolii maiestuoase în care te poți scufunda, lemn masiv închis la culoare, celebre sunt și marginile rotunjite care au dominat aspectul ascuțit al pieselor individuale în livingul vintage. Candelabrele de cristal distinctive se potrivesc perfect în acest stil.

Fotoliul de culoare smarald NOBLIN este și el o piesă spectaculoasă și reprezentativă pentru stilul vintage.

 

Combinați după bunul plac într-un stil eclectic

 

Combinați după bunul plac într-un stil eclectic

Stilul de locuit eclectic este printre cele mai interesante, dar în același timp, și cel mai greu de mobilat. De ce? Nu există reguli aici – puteți combina imaginile de fundal cu model cu o canapea ciclamen, o masă industrială și o lampă reflector în picioare. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că acest amestec are și un sens.

A nu exagera este cel mai important lucru în amenajarea unei case eclectice. Modele îndrăznețe și geometrice, culori îndrăznețe, materiale diferite – metal, lemn, sticlă, textile, în diferite stiluri și forme. Cu un stil eclectic, îți poți permite totul. Scaunul cu model floral BELEK este reprezentativ pentru stilul eclectic.


Dacă ești în căutare de mobilier sau accesorii pentru orice stil – nautic, eclectic, scandinav, vintage, industrial – le vei găsi pe kondela.ro.