Cum să ne odihnim bine în timpul lunilor de vară

Cum să ne odihnim bine în timpul lunilor de vară

Lunile de vară aduc zile însorite, vacanțe și temperaturi plăcute, dar pot aduce și insomnie și oboseală din cauza condițiilor inadecvate de odihnă. În nopțile toride, majoritatea oamenilor au o calitate redusă a somnului, se trezesc transpirați și devreme dimineața odată cu răsăritul soarelui. Dacă și dvs. vi se întâmplă la fel, în acest blog veți descoperi câteva trucuri simple care vă vor ajuta să vă odihniți bine și în timpul verii.

O femeie stă pe pat și se răcorește în fața unui ventilator. Îi este cald.

 

Mențineți un mediu răcoros

Investiți într-un ventilator sau într-un sistem de aer condiționat de calitate. Aerul rece din cameră vă va ajuta să mențineți o temperatură plăcută pe timp de noapte. Dacă nu aveți aer condiționat, deschiderea ferestrei pe timpul nopții poate fi de ajutor. Pentru a evita zgomotul de pe stradă, puteți folosi dopuri de urechi. În timpul zilei, păstrați ferestrele din dormitor acoperite cu jaluzele sau obloane pentru a minimiza supraîncălzirea întregii camere.

 

Investiți într-o saltea cu reglare a temperaturii

Alegeți o saltea cu proprietăți bune de termoreglare, care permite circulația aerului și evacuarea transpirației. Saltelele cu arcuri sunt cunoscute pentru aerisirea lor mai bună, în timp ce saltelele din spumă sunt completate cu un strat special care ajută la reglarea temperaturii la fel de eficient. Optați pentru o saltea cu husă detașabilă, pe care o puteți spăla ușor după transpirație.
 
>>> Citiți și: Avantajele și dezavantajele diferitelor tipuri de saltele

Pat tapițat cu material textil de culoare gri pe care este așezată o plapumă albă . Patul are un saltea albă și perne albe.

 

Reduceți temperatura corpului

Înainte de culcare, faceți o duș răcoritor sau o baie revigorantă. Vă va ajuta să reduceți temperatura corpului și să vă relaxați înainte de somn. Dormiți în pijamale ușoare, cu mâneci scurte și pantaloni scurți. Pentru o senzație răcoritoare pe piele, vă recomandăm să încercați o pijama din satin.

 

Utilizați lenjerie de pat adecvată

Alegeți lenjerie de pat ușoară și care permite circulația aerului, fabricată din fibre naturale precum bumbacul sau inul. Aceste materiale sunt aerisite și absorb transpirația. Înlocuiți plapuma obișnuită cu o variantă mai subțire, potrivită pentru lunile de vară. Dacă totuși simțiți că este prea mult, puteți opta pentru o pătură mai subțire.

O femeie acoperită cu o pătură neagră stă întinsă pe pat și citește o carte. Pe pat sunt perne gri și albe și o pătură gri.

 

Obișnuiți-vă cu un program regulat de somn

Încercați să respectați aceleași ore de culcare și trezire în fiecare zi, astfel încât organismul dvs. să se obișnuiască cu un program regulat de somn. Căldura excesivă nu vă va ajuta să aveți un somn de calitate, așa că evitați expunerea la soare în timpul orelor toride și planificați activitățile în aer liber pentru dimineață sau seară.

 

Parfumați dormitorul cu un difuzor de aromă

Aromaterapia este un alt truc util care vă poate ajuta să aveți un somn bun în timpul lunilor de vară. Unele uleiuri esențiale, cum ar fi cele de  lavandă, mentă sau mandarine, au efecte răcoritoare care pot contribui la reducerea senzației de căldură în cameră și la relaxarea tensiunii din corp.
 
>>> Citiți și: Care este diferența dintre un difuzor de arome și un umidificator? Avantaje și dezavantaje

Un difuzor de aromaterapie pornit pe o noptieră de culoare închisă, lângă un pat

 

Respectați principiile unei bune igiene a somnului

Asigurați-vă un mediu liniștit și întunecat în dormitor. Evitați consumul de cafeină și alcool cu câteva ore înainte de culcare. Aceste substanțe au un impact negativ asupra ciclului de somn.

 

Chiar și în timpul verii puteți avea parte de un somn de calitate, trebuie doar să urmați aceste trucuri simple. Mențineți aerul răcoros în dormitor, alegeți lenjeria de pat și salteaua adecvată și, mai mult ca oricând, mențineți un program regulat de somn. Nu lăsați căldura să vă tulbure timpul de odihnă și bucurați-vă de vară plini de energie.