Cum alegem un birou și un scaun pentru un elev de clasa I: Ghid și sfaturi pentru amenajarea camerei copilului

Cum alegem un birou și un scaun pentru un elev de clasa I: Ghid și sfaturi pentru amenajarea camerei copilului

Odată cu începerea școlii, apar multe schimbări în viața copilului. Una dintre acestea este necesitatea mobilării unei camere în care elevul de clasa I își va petrece timpul învățând, jucându-se și odihnindu-se. Pentru ca această cameră să își îndeplinească rolul în cel mai eficient mod posibil și să ofere copilului stimulente pentru dezvoltare, este important să alegeți mobilierul și accesoriile potrivite. În acest blog, vom discuta despre ce tip de mobilier și accesorii sunt cele mai potrivite pentru un elev de clasa I și de ce sunt ele importante.

 

Birou și scaun pentru elevi

Școala este locul în care copiii învață lucruri noi și își dezvoltă abilitățile. Prin urmare, este esențial să aveți în cameră un birou pentru elevi și un scaun confortabil, care să fie potrivite pentru creșterea sănătoasă a copilului.

Caracteristicile unui scaun ideal pentru copii: copilul poate atinge fără probleme podeaua cu întreaga suprafață a tălpii; scaunul este reglabil pe înălțime, se înclină ușor în față, este ergonomic, sigur și confortabil.

Caracteristicile unui birou ideal pentru copii: stabil; cu suficient spațiu de lucru pentru toate cărțile și caietele; cu înălțimea potrivită pentru copil; în timpul scrisului, cotul copilului formează un unghi drept.

Scaun reglabil cu suport pentru picioare și curele, ANAIS

 

Mobilier reglabil pentru copii

Dacă doriți să nu vă mai faceți griji în privința mobilierului pentru următorii câțiva ani, vă recomandăm să investiți în piese de mobilier reglabile. Deoarece copiii cresc foarte repede, scaunele, mesele și paturile pentru copii trebuie adesea înlocuite. În oferta noastră veți găsi scaune ergonomice reglabile, cu multe funcții suplimentare, precum și mese reglabile cu tablă, cârlig pentru ghiozdan sau suport pentru creioane. În ceea ce privește paturile ajustabile, vă recomandăm patul EUNIKA, cu lungime reglabilă între 125 și 205 cm.

 

Dulap pentru haine

Alegerea unui dulap suficient de mare este importantă, deoarece copilul va avea nevoie treptat de tot mai multe haine pentru timpul liber sau pentru școală. Dulapul ar trebui să fie ordonat și bine organizat, astfel încât copilul să-și poată alege hainele singur și să le poată aranja la locul lor cu ușurință. 

 

Noptieră

Noptiera va fi apreciată de orice copil. Datorită ei, va avea mereu la îndemână o carte, o veioză sau un pahar cu apă. Alegerea unei noptiere potrivite contribuie la confortul și senzația de intimitate a copilului.

 

Rafturi și etajere

Pentru organizarea materialelor școlare, cărților, jucăriilor și altor obiecte, este indicat să dotați camera cu rafturi sau etajere. Acestea ajută la menținerea ordinii și, în același timp, permit copilului să aibă lucrurile la îndemână și să le acceseze ușor.

>>> Citiți și: Top 3 moduri pentru montarea corectă a rafturilor

Etajeră pentru rafturi pentru copii, BARNIE

 

Oglindă

Oglinda este un alt accesoriu practic în camera unui elev de clasa I. Aceasta îi este utilă copilului în timpul îmbrăcării, aranjării părului și îngrijirii personale. În plus, oglinda creează impresia unei camere mai mari și adaugă mai multă lumină în încăpere.

Oglinda este, de asemenea, un instrument util pentru dezvoltarea autopercepției copilului. Aceasta îl ajută să-și cunoască propria înfățișare, propriile emoții și reacții, ceea ce reprezintă un pas important în procesul de auto-identificare și formare a încrederii în sine.

 

Tablă sau panou de scris

O tablă sau un panou de scris poate servi ca loc pentru notarea detaliilor importante, afișarea programului, sau pentru a scrie visele și gândurile copilului. Ajută la dezvoltarea creativității și simțului de organizare.

 

Decorațiuni și elemente colorate

Copiii adoră camerele colorate și pline de jocuri. O selecție potrivită de decorațiuni și elemente colorate promovează creativitatea și plăcerea pentru studiu. Acestea pot fi postere colorate cu modele, imagini cu animale sau alte motive preferate. Puteți adăuga un plus de culoare în cameră cu covoare pentru copii sau alte materiale textile viu colorate.

Covor luminos GLOVIS

 

Scaun confortabil sau fotoliu de puf

Un scaun confortabil sau un fotoliu de puf pot fi un loc plăcut pentru odihnă și relaxare după o zi obositoare de școală. Copilul poate citi acolo cartea sa preferată sau pur și simplu se poate relaxa și odihni. Dacă nu aveți suficient spațiu pentru ele în camera copilului, puteți cumpăra câteva perne moi pentru ca el să-și construiască singur un "cuib" pe patul lui.

 

Organizatoare și cutii de depozitare

Organizatoarele și cutiile de depozitare sunt ajutoare practice pentru menținerea ordinii în cameră. Copilul va învăța să-și pună lucrurile la loc și își va dezvolta astfel simțul responsabilității. Recomandăm să alegeți variante colorate, care să stimuleze imaginația copiilor și să nu pară plictisitoare și sterile.

Organizator de jucării, MAISIE

 

Alegerea mobilierului și accesoriilor potrivite pentru camera unui elev de clasa I este importantă pentru confortul, organizarea și dezvoltarea sa. Căutarea mobilierului și decorațiunilor potrivite poate fi un proiect distractiv pe care îl puteți realiza împreună cu copilul. Un mediu care promovează învățarea și, în același timp, oferă un spațiu plăcut pentru joacă și odihnă este o investiție în viitorul copilului dumneavoastră. Acordați-vă timp suficient pentru amenajarea camerei în care copilul dumneavoastră se va simți în siguranță și fericit.