Acestea sunt printre cele mai bune saltele. Care vi se potrivește?

Acestea sunt printre cele mai bune saltele. Care vi se potrivește?

Salteaua pe care o folosiți pe parcursul întregii nopți are un impact decisiv asupra stării și a dispoziției în care vă treziți dimineața. Adesea ne trezim obosiți, cu senzația că am muncit toată noaptea. Și totuși, este nevoie de o schimbare atât de mică pentru a avea un somn odihnitor! Încetați să mai dormiți pe o saltea uzată. Înlocuiți-vă vechea saltea cu una nouă, de calitate, și cu caracteristicile potrivite nevoilor și cerințelor dvs. de confort. Cu arcuri, din spumă sau din latex. Care este cea potrivită?
 

 

Saltele din spumă

Pentru producția saltelelor din spumă se utilizează diverse tipuri de spumă - spumă PUR, spumă RE, spumă HR de tip rece, spumă cu memorie.

Spuma PUR este foarte apreciată în fabricarea saltelelor. O saltea din spumă PUR este inițial mai rigidă, dar cu timpul devine mai confortabilă fără a-și pierde volumul. Ele sunt foarte populare datorită proprietăților lor ortopedice și antialergice. În plus, au o greutate redusă, ceea ce le face ușor de manevrat. Cea mai mare calitate a acestei spume este rezistența la deformare, care reprezintă cel mai frecvent motiv pentru înlocuirea saltelei.

Spuma RE este o spumă reciclată mărunțită, care este produsă prin combinarea diferitelor materiale, în principal spume reci, spume PUR și spume „flexifoam”. Bucățile individuale sunt unite prin presare la presiune înaltă. Spuma RE conferă saltelei o rigiditate crescută, ceea ce contribuie la sporirea capacității sale de susținere.
 

 

Spuma HR (rezistență ridicată), cunoscută și sub denumirea de spumă rece, se remarcă prin gradul înalt de elasticitate și flexibilitate, păstrându-și aceste caracteristici pe toată durata sa de viață. Spuma HR are o structură celulară deschisă, ceea ce asigură o bună aerisire. Flexibilitatea crescută a spumei HR permite o poziționare excelentă pe somiere. 

Saltelele din spumă cu memorie sunt potrivite pentru utilizatorii care apreciază confortul și în același timp suferă de dureri de spate și articulații, se confruntă cu stres și resimt tensiune musculară. Spuma termoelastică se adaptează activ formei corpului, ceea ce reduce presiunea asupra acestuia, permițând mușchilor să se relaxeze și să se destindă. O saltea din spumă termoelastică contribuie la îmbunătățirea circulației sanguine, reduce mișcările nocturne și asigură o odihnă liniștită.

 

Saltele cu arcuri

Saltelele cu arcuri sunt fabricate în combinație cu diverse tipuri de spume sau cu o placă de cocos. 
Acest tip de saltea constă într-un nucleu cu arcuri, unde bobinele sunt interconectate. Nucleul cu arcuri din saltelele cu placă de cocos este de obicei învelit pe o parte cu o placă de cocos latexată, spumă poliuretanică T25 de 15 mm și un strat presat de fibră, iar pe partea opusă este învelit cu un strat de fibră comprimată și spumă poliuretanică T25 de 20 mm cu elasticitate sporită. Placa de cocos este fabricată din fibre naturale, obținute din coaja fibroasă a nucii de cocos.

Arcurile Bonell, dispuse în forma unor clepsidre, sunt legate între ele cu o bobină de oțel și asigură aceeași duritate a saltelei pe tot parcursul anilor de utilizare. Datorită acestei caracteristici, saltelele cu arcuri Bonell se numără printre cele mai rezistente tipuri de saltele. Structura puternică a legăturii arcurilor previne rotirea lor și degradarea rapidă a saltelei. Saltelele cu arcuri Bonell oferă corpului o susținere fermă în timpul somnului, iar proprietățile lor ergonomice sunt accentuate prin împărțirea în zone. Datorită gradului ridicat de aerisire, se împiedică proliferarea microorganismelor, lucru apreciat mai ales de către persoanele alergice.

 

În cazul saltelelor cu arcuri de tip buzunar, nucleul este format din arcuri realizate din sârmă de înaltă calitate. Fiecare arc este plasat într-un buzunar protector, ceea ce crește elasticitatea și adaptabilitatea saltelei, permițând arcurilor să imite efectul unui pat cu apă. În plus față de caracteristicile tradiționale ale arcurilor Bonell, arcurile împachetate individual conferă saltelei capacități ortopedice îmbunătățite. Datorită acestei structuri, coloana vertebrală este menținută într-o poziție naturală în forma literei „S”, ceea ce contribuie la un somn mult mai confortabil și sănătos. Arcurile de tip buzunar sunt mai delicate, dar în ansamblu sunt foarte rezistente.

 

Saltele din latex

Saltelele cu nucleu din latex sunt fabricate dintr-un amestec de latex sintetic și natural obținut din cauciuc. Acestea sunt produse folosind tehnologia specială Talalay (la o temperatură de -30 °C), care permite distribuția uniformă a greutății pe suprafața plăcii de latex, prelungește durata de viață a acesteia și are un impact pozitiv asupra calității somnului. Canalele de aer înghețate rămân deschise în timpul procesului de vulcanizare, permitând o bună aerisire și circulația optimă a aerului.

Aceste saltele au o elasticitate naturală, se adaptează excelent la forma corpului uman și au o durată de viață excepțional de lungă. În timpul somnului, coloana vertebrală rămâne în poziție orizontală și naturală, iar umerii, bazinul și genunchii nu sunt supuși unei presiuni excesive. Acest efect este obținut prin intermediul zonelor speciale, care sunt mai moi în zona umerilor și genunchilor și mai ferme sub bazin.

Latexul de obicei conține mai multe zone de fermitate, oferind o senzație de odihnă perfectă. Latexul este hipoalergenic, iar proprietățile sale antibacteriene previn răspândirea bacteriilor, mucegaiului și acarienilor. De asemenea, nu absoarbe praful. Din acest motiv, acest tip de material este recomandat clienților cu probleme respiratorii. Salteaua nu se deformează în timpul utilizării. Se recomandă folosirea unei somiere cu lamele flexibile.