9 rezoluții simple care vă vor face mai fericiți în viață

9 rezoluții simple care vă vor face mai fericiți în viață

Ați așteptat să vină anul nou pentru a vă schimba viața în bine (din nou)? Anul Nou este o piatră de hotar foarte importantă și o ocazie excelentă de a privi înapoi și de a vedea ce am reușit să realizăm în ultimele 365 de zile. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie o sursă de frustrare și dezamăgire față de noi înșine. Vă aducem 9 sugestii pentru rezoluții care vor fi un adevărat balsam pentru sufletul dumneavoastră și veți aștepta cu nerăbdare să vă apucați de fiecare dintre ele doar citindu-le. Haideți cu noi să creăm un an al dorințelor împlinite și nu al rezoluțiilor uitate!

 

Să fim fericiți - nimic mai mult, nimic mai puțin

La începutul lunii ianuarie ne promitem mereu că vom fi în cea mai bună formă pentru costumul de baie deja în primăvară, visăm să aruncăm ultima țigară sau ne imaginăm că refuzăm la bar invitațiile la un shot și comandăm în schimb o apă minerală. Dacă ar fi fost cu adevărat important pentru noi, am fi făcut acest lucru în aprilie anul trecut și nu am fi așteptat până în luna ianuarie a anului următor. Astfel de rezoluții nu fac decât să ne scadă stima de sine și să ne facă să ne simțim "slabi" și "fără o voință puternică". Ce-ar fi dacă ne-am dori cu toții să fim doar un pic mai fericiți anul acesta decât anul trecut? Alegerea noastră de rezoluții are exact acest scop, doar să fim fericiți. Cu toții o merităm.

 

1. Începeți cu un buget

Cu toții ne putem aminti viu sentimentul acela pe care l-am trăit atunci când ne-am folosit primii bani economisiți pentru a cumpăra ceea ce visam. Sentimentul acela de satisfacție a meritat, nu-i așa? Faceți din nou pasul cel mare și deschideți-vă un cont suplimentar pe care să transferați o anumită sumă în fiecare lună. Apoi puteți folosi această sumă pentru a vă îndeplini rezoluțiile de pe lista noastră sau pur și simplu vă puteți stabili un obiectiv pentru a vă gestiona mai bine propriile finanțe. În orice caz, această rezoluție vă va ajuta să economisiți bani pe termen lung, în timp ce vă răsfățați cu ceva ce vă doriți de mult timp.

Sugestia noastră: Plătiți mai puțin pentru energie! Vă sfătuim, cum să economisiți energie termică și electrică.

o fată cu un telefon mobil stând la o masă Fotografie ilustrativă

 

2. Vizitați cel puțin o țară în care nu ați mai fost până acum

Ieșiți din zona de confort și porniți într-o aventură! Nu e nimic rău să mergeți în aceeași stațiune în fiecare an, dar vă satisface acest lucru? Vizitarea unor locuri noi, mai ales a celor pe care v-ați dorit dintotdeauna să le vedeți, vă va da un impuls instantaneu de bucurie și de mândrie față de voi înșivă. Da, în ciuda tuturor obstacolelor, ați reușit. Urmați acest sentiment!
 

 

3. Încercați o rețetă nouă cel puțin o dată pe săptămână

Puteți călători și prin intermediul mâncării. Experimentați arome noi împreună cu partenerul dvs. cel puțin o dată pe săptămână. Dar nu la un restaurant - pregătiți totul împreună acasă. Dacă sunteți un mare fan al bucătăriei mexicane, este timpul să faceți prima quesadilla de casă! Iubiți bucătăria italiană? Aflați cum să faceți spaghete carbonara veritabile. Gătitul de noi rețete împreună cu partenerul vă va apropia și vă va îmbunătăți abilitățile culinare.

Sugestia noastră: Cum să pregătiți cel mai bun burger acasă

Legume în oale și tigăi, prepararea alimentelor Set de oale KAROTE

 

4. Participați la un concert al artistului dumneavoastră preferat

Pandemia s-a terminat și, în sfârșit, ne putem bucura cu toții de muzica noastră preferată în direct. Oricare ar fi interpretul dvs. preferat, dacă anul acesta va avea un concert în orașul dvs., nu ezitați nicio secundă să cumpărați un bilet. Și ce dacă veți merge singur - nu aveți voie să ratați aceasta! Unele ocazii pot să nu se mai repete niciodată.

Fanii la un concert Fotografie ilustrativă

 

5. Citiți cel puțin o carte din lista de dorințe

Știm că nu suntem toți șoareci de bibliotecă. Dar cu siguranță ați auzit de o carte care v-a atras atât de mult încât v-ați spus: "O să o citesc cândva". Acel "cândva" este anul acesta! Fie că este vorba de beletrie sau de literatură de specialitate, cu siguranță există o carte pe raftul dumneavoastră care așteaptă să vă arate frumoasele sale secrete.

Sugestia noastră pentru dumneavoastră: Pentru a face din lectură o adevărată plăcere, luați loc în fotoliul nostru de design KOMODO cu suport pentru picioare. Vă va încânta în fiecare zi cu confortul și moliciunea sa incredibilă. Fotoliul KOMODO este rotativ și este prevăzut cu picioare metalice robuste.

 

6. Mergeți la o întâlnire cu voi înșivă în fiecare lună

Să vă întâlniți cu voi înșivă este incredibil de ușor și unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru voi înșivă. Mergeți la o întâlnire cu propriul eu și faceți ziua la fel de specială cum ați vrea să o faceți pentru partenerul dumneavoastră. Tratați-vă cu respect, faceți un efort pentru a vă cunoaște mai bine, faceți lucruri care vă fac să râdeți. Când veți ajunge să vă întâlniți în mod regulat cu voi înșivă, veți afla ce fel de tratament meritați și veți învăța să vă apreciați pe voi înșivă.

Femeie cu o căciulă în cada fierbinte Cada cu hidromasaj KAMINO

 

7. Dați o șansă activităților noi și învățați una

Acceptați provocarea și încercați ceva nou în acest an. După ani de zile cu aceleași hobby-uri, toate pot părea plictisitoare și neinteresante. De exemplu, puteți să vă înscrieți la lecții de dans, să vă alăturați unui club local de drumeții, să învățați să cântați la pian sau să urmați un curs de limbi străine. Încercați să faceți ceea ce vă place cel mai mult și nu renunțați la cel puțin o activitate. Până la sfârșitul anului veți fi incredibil de buni în această privință!

 

8. Înscrieți-vă la un curs care vă va avansa în carieră

Îmbunătățiți-vă abilitățile de memorare, îmbunătățiți-vă capacitatea de conducere sau învățați să creați într-un program grafic. În zilele noastre, nu trebuie să mergeți nicăieri pentru a învăța toate acestea de la cei mai buni din lume. Multe cursuri pot fi găsite pe rețeaua profesională LinkedIn, iar portaluri precum Udemy, Coursera sau MasterClass sunt, de asemenea, bine cunoscute.

 

9. Acordați-vă timp petrecut fără telefon

Puneți telefonul deoparte pentru o vreme sau treceți-l în modul avion. Nu aveți nevoie de acesta atunci când vă uitați la un film sau serviți o cafea cu prietenii. Învățați să trăiți aici și acum. În 2012, cercetătorii au descoperit că simplul fapt de a ne uita la telefoane și de a primi notificări regulate reduce capacitatea noastră de a finaliza sarcini complicate și reprezintă o distragere majoră a atenției. Dacă doriți să fiți mai eficienți și să vă bucurați mai mult de prezent, învățați să nu folosiți telefonul mobil cât mai mult timp posibil.

Bărbat așezat pe pat cu cafea în mână Fotografie ilustrativă

 

Oricare ar fi angajamentele pe care vi le propuneți pentru 2023, vă dorim să le atingeți cu succes. De aceea, avem un ultim sfat important pentru dumneavoastră: notați-le! Persoanele care își scriu obiectivele pe hârtie au cu 42% mai multe șanse să le atingă. Scrierea planurilor ne face să ne gândim la realitatea lor și ne face mai responsabili. Nu vă rezumați la a vă spune: "Anul acesta voi pleca la o cabană într-un weekend doar cu mine însămi", dar stabiliți o perioadă de timp în care ați dori să plecați și stabiliți-vă un memento că este timpul să căutați o cazare potrivită. Sau faceți o rezervare imediat în ianuarie și notați-o în calendar.

Dacă nu le notați și nu aveți un plan, veți uita rapid ce v-ați propus. Iar dvs. nu vreți asta - rezoluțiile ar trebui să vă facă mai fericiți!