Prețuri mari la energie? Acesta este modul în care poți păstra căldura în casa ta ieftin și eficient

Prețuri mari la energie? Acesta este modul în care poți păstra căldura în casa ta ieftin și eficient

Ați rămas total surprins la vederea prețurilor actuale ale energiei? Se așteaptă ca iarna aceasta să pună presiune asupra bugetelor familiale. Cu toate acestea, există o mulțime de modalități de a economisi energie și de a reduce facturile la încălzire. Haideți să vorbim despre măsuri care s-ar putea să nu vă coste nimic și care, în același timp, vă vor ajuta să diminuați facturile pentru curent! Vă prezentăm o nouă ediție a blogului nostru despre reducerea consumului de căldură, pe care l-am extins pentru a include încă 2 sugestii eficiente.

Prețuri mari la energie?

 

Nota autorului: Am actualizat articolul. Articolul original a fost publicat pe 06. 09. 2022.

Controlul temperaturii în camerele individuale

Controlul temperaturii în fiecare cameră va contribui la reducerea costurilor de încălzire. Datorită capetelor de radiator, puteți face acest lucru cu ușurință. De exemplu, într-un dormitor în care mergeți doar să dormiți, puteți avea o temperatură de aproximativ 18 °C pe tot parcursul zilei. Faceți același lucru în camerele în care nu petreceți mult timp și, dintr-o dată, veți consuma cu 25 % mai puțină energie în timpul zilei. În schimb, în camera de zi, în camera copiilor și în baie, veți aprecia o temperatură zilnică recomandată de 20 până la 22 °C.

 

încălzirea mâinii pe calorifer

 

Folosiți regimul de încălzire pe timp de noapte

În timpul nopții, când întreaga familie doarme de obicei sub plapume calde, temperatura ar trebui să fie semnificativ mai scăzută. Temperatura de noapte recomandată este de 18 °C. În cazul în care toți membrii familiei sunt la serviciu sau la școală în timpul zilei, puteți continua regimul de încălzire pe timp de noapte chiar și atunci. Veți economisi și mai mult la energie!

 

Nu acoperiți sursele de căldură

Dacă radiatoarele sunt acoperite, căldura se răspândește mai rău în încăpere, termostatul reacționează, încălzirea intră în funcțiune și costurile cresc. Deși s-ar putea să nu fie așa. Soluția este simplă - nu puneți piese de mobilier în fața sursei de căldură. O limită acceptabilă începe la aproximativ un metru de radiator. De asemenea, în timpul iernii, nu uscați rufele pe calorifere și nu folosiți perdele lungi și groase. Bugetul familiei dvs. vă va mulțumi pentru asta.
 

Cum să economisiți pe căldură și energie_infografica Canapea extensibilă KAPRERA NEW

 

Învățați să aerisiți corect

Cel mai bun mod de a aerisi eficient este aerisirea prin impact. Deschideți toate ferestrele și ușile de la terasă din casă, ceea ce permite un schimb de aer mai rapid datorită curenților de aer, și închideți ferestrele și ușile după două-trei minute. Aerul este proaspăt, dar podelele și pereții nu au avut timp să se răcească. Va fi ușor să încălziți din nou apartamentul sau casa.
 

 

Împiedicați pierderile de căldură

Cea mai eficientă măsură de prevenire a pierderilor de căldură este izolarea pereților exteriori ai clădirii. Cu toate acestea, există și alte modalități de a reduce costurile la încălzire. Lucruri mărunte care pot aduce economii interesante. Una dintre acestea, de exemplu, este etanșarea golurilor de la ferestre și uși. O pătură rulată va fi suficientă sau puteți căuta benzi speciale de etanșare sau animale de pluș izolatoare și drăgălașe.

Este bine de știut: S-ar putea să vă surprindă, dar jaluzelele dvs. pot contribui, de asemenea, la economisirea căldurii. Trageți jaluzelele exterioare sau interioare după lăsarea întunericului. Acest lucru creează un strat izolator pe ferestrele dvs. care lasă să scape mult mai puțină căldură.
 

Dormitor cu accesorii de casă, pătură și covor Accesorii de casă și covoare pentru dormitoare

 

Întoarceți-vă la covoare

Frigul se simte de la picioare. În afară de faptul că nu ar trebui să umblați desculți pe podea în lunile reci, ar fi bine să vă izolați podeaua cu covoare. Covoarele de pe podea vor ajuta la o mai bună izolare termică și vă vor face să vă simțiți mai cald. În timpul iernii, optați pentru covoare moi, cu păr lung sau blană falsă. Covoarele erau mândria și bucuria fiecărei case, reveniți la această tradiție și economisiți energie!

 

Distracție plăcută

Bugetul dumneavoastră va beneficia dacă vă îmbrăcați călduros acasă. Purtați șosete călduroase, preparați ceai fierbinte într-un termos și purtați un tricou și pantaloni lungi. Imediat veți trage căldura la radiatoare! De asemenea, vă puteți înveli în păturile noastre călduroase sau în păturile moi cu două fețe. Vizionarea televizorului sau citirea cărților în serile reci va fi mai plăcută în living chiar și la o temperatură moderată de 18 °C. 

Femeie în scaunul suspendat BUBBLE cu pătură și ceai Scaun suspendat BUBBLE