7 pași pentru a porni în siguranță jacuzzi-ul după sezonul rece

7 pași pentru a porni în siguranță jacuzzi-ul după sezonul rece

Deoarece majoritatea preferă zilele mai calde, jacuzzi-ul este foarte puțin utilizat în timpul iernii. Însă, odată cu venirea primăverii și cu creșterea temperaturilor, este foarte tentant să îl porniți din nou. Înainte de a începe bălăceala, este important să urmați acești 7 pași. Respectarea lor, vă va asigura că jacuzzi-ul dvs. gonflabil este gata de a fi utilizat fără niciun pericol. Iată procedura corectă pentru pornirea jacuzzi-ului după perioada de iarnă:
 

 

Verificați și curățați partea exterioară

Primul pas în pornirea jacuzzi-ului după perioada de iarnă este verificarea stării exteriorului. Dacă nu ați folosit jacuzzi-ul gonflabil în timpul iernii, acesta trebuie umflat și inspectat cu atenție pentru a vedea dacă aerul nu scapă pe undeva. Apoi clătiți jacuzzi-ul cu un furtun de grădină și ștergeți-l cu o cârpă.

Citiți: Cum să utilizați jacuzzi-ul în timpul iernii
 

Curățați filtrul

După perioada de iarnă este important să curățați filtrul, care ar putea fi înfundat și ar putea restricționa fluxul de apă în jacuzzi. Curățarea filtrului ar trebui să facă parte din procedura obișnuită de întreținere, dar acest detaliu este și mai important înainte de a porni jacuzzi-ul după perioada de iarnă.
 

 

Verificați toate părțile componente

Înainte de a porni jacuzzi-ul ar trebui să verificați toate componentele mecanice și electrice, pentru a vă asigura că sunt în stare bună și funcționează corespunzător. Verificați furtunurile, garniturile, pompele, încălzitoarele, duzele de masaj și componentele electrice. În cazul în care constatați că unele dintre ele necesită reparații sau înlocuire, faceți asta înainte de a porni jacuzzi-ul.
 

Testați calitatea apei

Acum puteți umple jacuzzi-ul cu apă. Apa din jacuzzi trebuie să aibă un nivel pH adecvat între 7,4-7,6 și o alcalinitate între 80-120 mg/l. Este ideal să verificați și duritatea apei, calciul din apă ar trebui să fie între 200-300 mg/l. Utilizați benzi de testare și adăugați substanțele chimice necesare pentru a trata apa. Nu uitați să amestecați apa în cuvă pentru a asigura o dispersare uniformă a substanțelor chimice.
 

 

Porniți jacuzzi-ul

După ce ați efectuat toți pașii necesari, puteți porni jacuzzi-ul. Înainte de prima utilizare, lăsați jacuzzi-ul să funcționeze cel puțin 30 de minute, astfel încât apa să se încălzească și substanțele chimice să se dizolve suficient. După 30 de minute, verificați temperatura apei, compoziția ei chimică și asigurați-vă că este potrivită pentru baie.
 

 

Verificați din nou toate componentele

După ce jacuzzi-ul este pornit și apa este pregătită, verificați din nou fiecare componentă a jacuzzi-ului. Verificați dacă nu se pierde apă, dacă se formează bule și dacă temperatura apei se menține suficient de ridicată.

 

Întreținerea de rutină

Pentru ca jacuzzi-ul dvs. să funcționeze în mod fiabil și în siguranță, este important să aveți grijă de el în mod regulat. Întreținerea obișnuită include curățarea filtrului, verificarea parametrilor chimici ai apei, curățarea regulată a rezervorului și verificarea tuturor componentelor jacuzzi-ului. Respectați procedurile recomandate și nu uitați că întreținerea adecvată prelungește durata de viață și mărește fiabilitatea jacuzzi-ului dvs.

Pornirea jacuzzi-ului după sezonul rece nu este o sarcină dificilă, dar nu trebuie subestimată. Dacă respectați procedura recomandată, vă veți bucura de băi plăcute într-un mediu relaxant nu doar în acest sezon, ci și pe viitor.