15 idei pentru a aduce farmecul toamnei în sufrageria dumneavoastră

15 idei pentru a aduce farmecul toamnei în sufrageria dumneavoastră

Toamna aduce cu ea o atmosferă inconfundabilă, plină de culoare, băuturi calde și seri confortabile lângă șemineu. Dar de ce să călătoriți tocmai la munte și să petreceți timpul la cabane pentru a vă bucura de atmosfera toamnei? Vă prezentăm în continuare 15 idei despre cum vă puteți transforma sufrageria în propriul paradis de toamnă.


1. Iluminatul potrivit

Iluminatul adecvat al sufrageriei este important în orice sezon și mai ales toamna și iarna când zilele devin mai scurte și nopțile mai lungi. Iluminatul adecvat poate schimba în mod semnificativ atmosfera și starea generală a încăperii.

Cheia pentru o schemă de iluminat de succes constă în folosirea unui număr suficient de corpuri de iluminat suplimentare, dispuse uniform în jurul camerei. De la lămpi de masă plăcute amplasate pe măsuțe auxiliare până la lampadare înalte plasate lângă canapea sau fotoliu - fără a menționa numeroasele ghirlande luminoase - toate aceste elemente vor funcționa împreună ca un tot unitar pentru a face ca spațiul să pară și mai confortabil.


2. Toamna pe pereți

Dacă vă plac schimbările majore, puteți începe să vopsiți pereții din camera de zi. Pentru a crea atmosfera perfectă de toamnă, este suficient să vopsiți doar un perete. Alegeți culoarea care se potrivește cel mai bine cu celelalte accesorii și piese de mobilier. Cu siguranță nu veți greși cu nuanțe crem, cum ar fi cappuccino, migdale sau alabastru. Pe perete, puteți picta și modele de toamnă, precum fructe de pădure, frunze căzute sau coroane goale de copaci.

Avem câteva sfaturi pentru decorarea pereților de toamnă și pentru cei mai puțin îndrăzneți. Puteți atârna pe pereți tablouri sau fototapete cu tematică de toamnă. În ziua de azi, puteți achiziționa chiar și autocolante detașabile sau tapet pentru pereți. Imaginile sculptate în lemn contribuie și ele la atmosfera de toamnă.


3. Împodobiți-vă pervazurile cu darurile toamnei

În timpul sezonului rece, nu ar trebui să aveți plante și flori vii pe pervazurile ferestrelor, din cauza caloriferelor plasate de obicei sub acestea. Mutați cu grijă ghivecele cu plante departe de sursa directă de căldură, pe un suport practic pentru plante. În schimb, puteți amplasa pe pervaz decorațiuni realizate din flori uscate, ierburi ornamentale și căpățâni de mac. Puteți achiziționa o astfel de ghirlandă de toamnă exact pe placul dvs. de la orice florărie.  

Citiți și: Cum să crești ierburi aromatice pe tot parcursul anului


4. Bucurați-vă de mireasma toamnei

Nimic nu creează atmosfera mult dorită mai bine decât un parfum adecvat. Toamna vă aduce în casă arome de mere și scorțișoară, dovleac copt, miere, lemn sau mosc. Ce vă amintește de toamnă? Alegeți din gama noastră de lumânări parfumate și reaprindeți-vă amintirile despre toamnă.


5. Mizați pe culori neutre

Dacă aveți impresia că în timpul toamnei nuanțele neutre nu ar fi o alegere potrivită pentru camera de zi, vă înșelați. Chiar și o sufragerie lipsită de culori accentuate poate rămâne atrăgătoare din punct de vedere vizual.

Cheia pentru a avea o sufragerie atrăgătoare în culori neutre este adăugarea unui număr generos de elemente. Gândiți-vă la piese care atrag atenția, cum ar fi vazele artistice, pernele cu modele sau covoarele cu elemente grafice. Prin stratificarea acestor elemente, camera va prinde viață, chiar și când utilizați doar nuanțe neutre.


6. Asigurați-vă confortul cu mobilier tapițat

În timpul toamnei și iernii, camera de zi ar trebui să devină un sanctuar care să vă învăluie în confortul și căldura sa. Cu ajutorul unei varietăți de mobilier tapițat și accesorii precum fotolii masive, taburete, pături tricotate și plăpumi, spațiul dvs. va răspândi căldura unui cămin.


7. Adăugați mai multă textură

Pe lângă senzațiile vizuale și olfactive, ar trebui să implicați și simțul tactil în percepția toamnei. Diverse texturi ondulate, elemente împletite din crenguțe de răchită sau pături nu îndeplinesc doar un rol estetic, ci creează și un contrast minunat cu pereții netezi și mobilierul. Alegeți accesorii texturate în culori pământii și creați o atmosferă autentică de toamnă cu ajutorul lor.


8. Asociați toamna cu Halloween-ul  

În Europa, toamna sărbătorim Ziua Tuturor Sfinților. Cu toate acestea, trendul de a sculpta dovlecii și de a crea decorațiuni înfricoșătoare a ajuns și la noi din țările anglo-saxone. Prin amplasarea aleatorie a dovlecilor de Halloween pe rafturi nu puteți da greș. Dimpotrivă. Și noi asociem acum toamna cu capetele sculptate din dovleci portocalii, vrăjitoarele și pânzele de păianjen. Confecționați propriile decorațiuni de Halloween și implicați în acest proces și copiii - astfel vor fi și mai mulțumiți de noul aspect al sufrageriei dumneavoastră.


9. Inspirați-vă din stilul rustic

Aduceți puțin din mediul rural în casa dumneavoastră. Mobilierul rustic este alegerea potrivită pentru cei care doresc să fie aproape de natură pe tot parcursul anului. La prima impresie, pare robust, dar, în realitate, prin simplitatea și aspectul său istoric conferă senzația de „acasă”. Din livingul rustic nu trebuie să lipsească elementele din lemn netratat, piatră sau bronz, lână și blănuri. Materialele naturale și tonurile naturale ale lemnului sunt emblematice atât pentru stilul rustic, cât și pentru toamnă, motiv pentru care acesta este un moment excelent al anului pentru a le încerca. Îndrăzniți să experimentați - în oferta noastră găsiți de toate, de la mobilier rustic până la blănuri artificiale sau accesorii din lemn.

Mobilă bucătărie KORA


10. Aveți șemineu? Aveți noroc!

Dacă apartamentul sau casa dvs. are șemineu în sufragerie, atunci atmosfera de toamnă este aproape garantată. Probabil nimic nu creează o senzație de confort și căldură mai autentică decât sunetul lemnului care trosnește în șemineu. Cu toate acestea, nu uitați să mențineți zona din jurul șemineului curată și lemnele ordonate. Vă vor fi de mare ajutor suporturile elegante din fier forjat pentru lemne, uneltele pentru șemineu și alte accesorii. Puteți decora mantaua șemineului cu o ghirlandă de toamnă, despre care am discutat la punctul 3 al acestui blog.


11. Creați un colț de relaxare

Toamna este unul dintre anotimpurile preferate ale iubitorilor de cărți. Bucurați-vă de fiecare pagină a poveștii dvs. în confortul maxim oferit de fotoliul suspendat. Adăugați un taburet pentru a vă întinde picioarele, o măsuță auxiliară pentru a avea mereu la îndemână ceașca de ceai și o pătură pentru a vă ține de cald. „Voilà”! Colțul dvs. de relaxare este gata.


12. Înnoiți lenjeria de pat și perdelele

Înlocuiți pernele cu tematică de vară cu cele cu modele și culori de toamnă. Nuanțele de maro, portocaliu și verde vor conferi camerei dvs. de zi o atmosferă caldă și confortabilă. Asigurați-vă că alegeți huse cu texturi potrivite. Vă recomandăm din nou să optați pentru cele care vă invită să le atingeți doar privindu-le.

Toamna este, de asemenea, o ocazie excelentă pentru a schimba perdelele. Spre deosebire de vară în această perioadă se potrivesc draperiile mai închise la culoare, cu o greutate mai mare. Această schimbare este foarte simplă și nimic nu vă împiedică să reveniți la țesături mai luminoase și mai ușoare la primăvară.


13. Intensificați atmosfera de confort, cu lumânări

Un mod simplu de a adăuga confort camerei dvs. de zi este să aprindeți câteva lumânări. Puteți combina sfeșnice subțiri, amplasate pe rafturi, cu felinare  așezate pe podea. Decorați în jurul lor cu ace de brad, conuri, figurine sau blănuri.

Felinare a sfesnice


14. Atârnați o coroniță de toamnă la ușă

Anunțați-vă vecinii că toamna a sosit și că locuința dvs. este decorată în stilul ei. Puteți achiziționa o coroniță de toamnă de la o florărie sau puteți confecționa una acasă. Aveți nevoie doar de o bază din răchită sau polistiren și puteți înfige în ea toate darurile toamnei - ramuri de brad, flori uscate, conuri sau fructe uscate de pădure. O astfel de coroniță nu numai că va arăta frumos, dar își va întâmpina și oaspeții cu parfumul său natural.


15. Scoateți paharele termice

Am ajuns la finalul pregătirii noastre pentru toamnă. Acum, sufrageria dvs. emană liniște și căldură. Relaxați-vă pe canapea, întindeți picioarele și bucurați-vă de priveliștea creației dvs. cu o cană de ceai cald.

Știați că? Paharele termice de la Kondela sunt realizate manual cu pereți dubli, ceea ce menține temperatura băuturii și previne arsurile chiar și atunci când le țineți în mână pentru o perioadă lungă de timp.

Pahare și căni termice


Toamna este sezonul căldurii, al culorilor și al confortului. Folosiți aceste idei pentru decorarea tematică a sufrageriei dvs. și transformați-o într-un loc în care veți dori să petreceți momente plăcute cu cei dragi. Adăugați o notă de toamnă sufrageriei dvs. și bucurați-vă de acest anotimp minunat în paradisul pe care l-ați creat.