Ziua Mondială a Coacerii este aici: Coaceți, mâncați și distrați-vă! + Rețetă

Ziua Mondială a Coacerii este aici: Coaceți, mâncați și distrați-vă! + Rețetă

Nu doar copiii, mamele, organizațiile internaționale sau animalele își au ziua lor, ci și coacerea se sărbătorește. Este un moment pe care nu îl împărtășim doar cu familia și prietenii, ci cu întreaga lume! Deși această zi este încă un adolescent relativ imatur, ne amintește că cel puțin o dată pe an putem sărbători gustul dulce al preparatelor delicioase fără prea multe remuşcări.

 

Coacerea în trecut

 

Când gusturile și ideile se unesc

În fiecare an, începând din mai 2012, în a treia duminică din mai comemorăm Ziua Mondială a Coacerii. În spatele ei se află oameni de la platforma Worldbakingday, care au decis că este timpul să înceapă să răspândească bucuria coacerii în întreaga lume. Dar, mai ales printre cei care nu coc atât de des pe cât și-ar dori sau nu au suficientă experiență cu coacerea. În această zi, coacerea trebuie să devină o distracție care se transformă în timp petrecut cu prietenii și familia. La urma urmei, ce poate fi mai bun decât un tort delicios pe care îl facem cu mâinile noastre?

De zeci de ani, împărtășim delicatese excelente și sfaturi despre cum să îmbunătățim deserturile, prăjiturile și cremele tuturor celor care iubesc pur și simplu lumea deserturilor. În această zi, toate fanteziile noastre pot fi amestecate cu idei grozave și trucuri inteligente. Știați că coacerea are o tradiție de peste 14.000 de ani? În Iordania au început să apară primii brutari. Produsele lor semănau cu clătitele învelite în jurul cărnii. Adevărații brutari artizani își au originea în Roma antică. Oamenii acestui oraș își prețuiau cofetarii, dar și pe cei care aduceau produse de patiserie noi la mesele bogate.

 

Briose de casă

 

Cum să sărbătorim corect această zi dulce?

Adevărul este că nu trebuie să fim cofetari specializați în prăjituri de lux pentru a sărbători această zi. Fiecare dintre noi sărbătorim această zi în felul nostru. Prăjitura cu foietaj, prăjitura cu cremă delicioasă sau prăjitura cu aluat de casă. Putem găsi în jurul nostru o serie de rețete grozave care se potrivesc fiecărui individ. Pentru mulți dintre noi, coacerea este doar o terapie de relaxare, în care ne pierdem în măruntaiele castroanelor și aromelor delicioase. Dar un lucru este sigur, avem nevoie doar de puțin spirit de aventură!

Dacă ești un fan al alimentației sănătoase, nu trebuie să te simți deloc deplasat.  Eexistă o serie de rețete dovedite care ți se potrivesc, precum brioșe cu tărâțe de ovăz, mere și scorțișoară, chec cu banane sau altele. 

 

Coacerea prăjiturii

 

Coacerea care devine o artă

Biscuiți crocanți, prăjituri decadente, cupcakes drăguțe - toate sunt artă, fără de care această lume ar fi prea monotonă. Ziua Mondială a Coacerii este momentul potrivit pentru a încerca rețetele vechi și a pregăti ceva delicios! Surprinde-ți jumătatea, vecinul, colegul sau prietenii cu o bunătate dulce sau sărată pe care nu o va uita niciodată!

 

Mixer pentru bucatarie

 

Nu uitați de câteva sfaturi dovedite care vă vor face bunătățile coapte mai bune

Nu uitați să cerneți toate ingredientele „uscate”, altfel prăjitura poate fi prea prea groasă. Cernînd făina, aerezi aluatul, care capătă astfel o textură fină și își mărește volumul în timpul coacerii. De asemenea, se recomandă cernerea prafului de copt, a zahărului pudră sau cacao. Acest lucru va face tortul mai pufos și lipsit de eventuale impurități. 
Atenție trebuie acordată și ouălor. Când bateți gălbenușurile, se recomandă să adăugați la albușuri o lingură de apă călduță, puțin suc de lămâie sau un praf de sare, acestea vor ajuta la completarea zăpezii pufoase. Când despărțiți albușurile de gălbenușuri, este foarte util să vă asigurați că nu există într-adevăr reziduuri de gălbenușuri în albușuri. Nu trebuie să uităm de coacerea corectă. Prin urmare, este important să încălzim bine cuptorul și să dăm timp prajiturii noastre să se odihnească.

 

tortul lui Paul

 

Cum ar fi Ziua Coacerii fără o rețetă de dulce tentantă?

Prin urmare, vă oferim o rețetă de tort cu o delicioasă cremă de mascarpone cu zmeură.

Avem nevoie de aceste ingrediente:
6 albușuri
320 g zahăr granulat
1 lingură oțet
1 lingură amidon de porumb
1 vârf de cuțit de sare

Pentru crema de zmeura avem nevoie de:
500 g cremă Mascarpone
300 ml smântână pentru frișcă
80 g zahăr pudră
50 g zmeură
2 lingură sirop de zmeură sau suc de compot

 

Robot de bucatarie

 

Vom proceda astfel:

Mai întâi, batem albușurile spumă cu un praf de sare și creăm o zăpadă solidă. Un robot la îndemână MACEJKO cu un sistem de amestecare poate fi folosit pentru acest lucru printr-o operațiune simplă și de înaltă performanță! Apoi adăugați treptat și amestecați zahărul cu lingura. Comutăm batătorul la cel mai înalt nivel pentru a crea o zăpadă frumoasă și rigidă. Apoi reduceți viteza și adăugați o lingură de oțet, amidon de porumb și amestecați ușor. Zăpada finită o întindem în forma dorită pe o tavă de copt, pe care am tapetat-o cu hârtie de copt.
Preîncălziți cuptorul la 150 de grade. Cu toate acestea, înainte de a pune tava înăuntru, reduceți temperatura la 110 de grade și lăsați să se usuce aproximativ 90 de minute. Dupa uscare, închidem cuptorul și lăsăm prăjitura înăuntru să se răcească. Cât așteptăm, vom pregăti o cremă.
Stoarcem bine fructele proaspete pe care le-am spălat în prealabil. Vom pregăti un al doilea recipient în care vom adăuga ingredientele după ce le cântărim cu cântarul de bucătărie GELSA. Începem să batem încet și adăugăm treptat zmeura presată.
Apoi, bateți smântâna pentru frișcă. Micul nostru ajutor MACEJKO, care va crea o frișcă pufoasă, ne poate ajuta în acest sens. La final, o vom adăuga în cremă și vom aduce reteța la perfecțiune. Se amestecă totul bine și se lasă să se răcească.
Imediat ce prăjitura este bine răcită, putem întinde pe ea crema de zmeură terminată și o ornăm cu bucățele de fructe. Totul este gata!

Vă dorim poftă bună la dulce!

Veți găsi toate ustensilele de bucătărie necesare care vă vor ajuta nu numai cu creațiile de cofetărie la https://www.kondela.ro/accesorii-locuinta-gatit-si-coacere/.