Unde să plasăm patul în dormitor? Urmați aceste reguli și veți dormi fără griji

Unde să plasăm patul în dormitor? Urmați aceste reguli și veți dormi fără griji

Ben Franklin a spus odată: Să te culci devreme și să te trezești devreme este calea către sănătate, înțelepciune și bogăție.

Ei bine, știa despre ce vorbește. El a înțeles, cât de important este somnul pentru noi, pentru a fi activ și productiv în timpul zilei. Cu suficient somn, suntem mai puțin sensibili la boli, mai eficienți în activitățile noastre, devenim oameni mai plăcuți, mai drăguți și chiar mai atractivi. Cât de bine dormim nu este influențat doar de un pat și o saltea bună. Amplasarea patului în cameră este, de asemenea, importantă. Cu siguranță ați auzit deja de regulile Feng Shui. Probabil că v-ați întâlnit deja cu sfaturi și teorii despre cum să aranjați corect și să creați un dormitor armonios. Patul nu trebuie să fie lângă geam. În dormitor nu trebuie să existe oglinzi. Este posibil să fi auzit aceste reguli înainte de a citi despre Feng Shui. Întrebați-vă bunicile în varstă, cu siguranță că te vor putea sfătui la fel de bine. Dar cum este în realitate? Unde trebuie să stea patul și unde nu?

Pat boxspring megaconfort, bej, Odysea

Și poziția dormitorului în casă afectează, de asemenea, somnul nostru

Arta chineză Feng Shui are mai multe teorii despre locul în care ar trebui să fie situat în casă dormitorul. Este diferență, dacă este în fața sau în spatele casei, sau chiar deasupra bucătăriei sau a garajului.

Dormitor în partea din spate a casei

Camerele în partea din spate a casei sunt de obicei mai liniștite și mai calde. Somnul dvs. nu va fi deranjat de zgomotul stradal. Același lucru este valabil și pentru apartamente. Pentru dormitor, selectați o cameră ale cărei ferestre nu sunt orientate spre drumul principal sau către un loc care este agitat noaptea.

Dormitor deasupra garajului

Așadar, aceasta este o decizie cu adevărat greșită. În dormitorul de deasupra garajului, somnul dvs. este influențat de mai mulți factori, fie că este miros de la gazele de eșapament și combustibil, zgomot din mișcarea ușilor garajului sau pornirea mașinii.

Pat, lemn de mesteacăn/alb, 180x200, Lucas New

Dormitor sub zone active

Zona activă este considerată baia, toaleta, camera pentru adolescenți, săli de divertisment sau alte camere în care membrii sunt activi și noaptea. Sub aceste camere, de asemenea nu vă așteptați la un somn pașnic.

Departe de bucătărie

De asemenea, Feng Shui nu recomandă plasarea unui dormitor deasupra bucătăriei. Aragazul acumulează energie rea, care ne afectează somnul și provoacă probleme de sănătate.

Cum rămâne cu patul?

Evitați spațiul gol între tăblia patului și perete. Spațiul gol dintre tăblia patului și perete duce la instabilitate și nesiguranţă. Când ai un perete aproape, ai un sentiment de certitudine și avantajul de a te așeza cu spatele la perete.

Dormitul cu picioarele orientate spre ușă

Feng Shui este fundamental împotriva unei astfel de amplasări a patului. Bunicile noastre au arătat că o astfel de pozitie a patului este ca pentru poziția sicriului.

Pat matrimonial cu spaŢiu de depozitare, negru, 160x200, KERALA

Baia afectează, de asemenea, poziţia patului

Evitați să asezați tăblia patului pe peretele adiacent băii sau toaletei. Somnul tău va fi deranjat de sunete nedorite.

Mai degrabă mai mic decât mai mare

Este dovedit că majoritatea oamenilor care dorm într-o cameră mare se plâng că se trezesc frecvent. Prin urmare, o cameră mai mică este mai potrivită pentru dormitor.

Fereastră în spatele patului

Fereastra este poarta dintre dormitor și lumea exterioară. Când dormiți cu capul direct sub fereastră, vă garantăm că veți fi foarte conștienți de vânt, ploaie, furtună, mirosuri, trafic, chiar insecte și de multe ori păsările care obișnuiesc să stea pe pervazul ferestrelor.

Pat sub tavan înclinat (mansardă)

Dormitul sub un acoperiș jos sau înclinat aduce un sentiment de neliniște. Puteți diminua acest sentiment folosind un pat cu baldachin. Patru coloane pot îndepărta senzația că acoperișul cade pe dvs.

Pat tip BOXSPRING 140x200, gri deschis, FERATA KOMFORT

Mobilier de grădină în variante diverse

Vânzătorii actuali vin cu diferite variante de mobilier de grădină. De la seturi de luat masa în grădină, la scaune din ratan tapițate până la fotolii suspendate.

Fotoliile suspendate din ratan sunt un succes al acestui sezon. Sunt ușoare și stabile. Acestea necesită spațiu minim, prin urmare, sunt potrivite pentru atât pentru terasele grădinilor, cât și pentru balcoane. Aveți opțiunea de a alege între fotolii cu o construcție verticală solidă și fotolii care atârnă de mansardă după asamblare.

Fără rafturi

 

Dacă aveți deasupra patului rafturi, o bibliotecă sau chiar un candelabru, puteți avea un sentiment de pericol. Mobila mare și grea te face să simți presiune, pe care nu o veți simți decât în subconștient, dar care interferează cu somnul dvs.

Oglinzile afară!

Oglinzile pur și simplu nu aparțin dormitorului. În cazul în care oglinda este parte a patului, veti percepe fiecare dintre mișcările dumneavoastră, ceea ce vă obligă să fiți precaut. În oglinda de lângă sau vizavi de pat, dimineața, vă veți vedea propria reflecție, ceea ce vă poate perturba începutul de zi.

Pat, gri închis, 160x200, NADIA

Aşa, da!

Cea mai bună poziție după principiile Feng Shui este să așezați patul departe de ușă. Este ideal într-un astfel de unghi să puteți vedea ușa, astfel încât să vedeți când cineva intră în cameră. Cum arată în practică?


Acestea sunt cele trei poziții ideale de așezare a patului în cameră. Patul așezat în punctul cel mai îndepărtat de ușă vă permite să urmăriți întreaga cameră. Patul ar trebui să atingă peretele, acest lucru va preveni sentimentul de instabilitate. De evitat să atingă ușa direct.

Patul cel mai potrivit este din lemn, cu picioare. Ramele de pat metalice și salteaua cu arcuri metalice sunt bine tolerate doar de un procent mic de oameni. Metalul creează un câmp energetic dăunător pentru majoritatea dintre noi.

Pentru o viață conjugală bună, Feng Shui recomandă patul cu o singură saltea. Paturile cu spațiu de depozitare sub pat nu sunt negative decât dacă nu devin un depozit de lucruri inutile. În sertarele de sub pat aparțin exclusiv perne, pături, cuverturi, eventual lenjeria de pat.

Pat matrimonial, 160x200, gri, MADIA

Potrivit Feng Shui, obiectele au capacitatea de a stoca energii pozitive și negative. Somnul tulburător sau sărac este adesea legat de modificări de care de multe ori nu suntem conștienți. Uneori este suficient să înlocuim un pat vechi cu unul nou. Achiziționarea unui pat nou nu trebuie amânată după divorț, de asemenea dacă suntem grav bolnavi.

Patul nou aparține mutării într-o casă nouă sau apartament. Cuplurile tinere ar trebui să refuze orice ofertă de paturi folosite sau cumpărărea de paturi second hand. Intrarea într-o nouă etapă a vieții se face mână în mână cu un pat matrimonial nou.