Top 6 accesorii care vor crește eficiența și siguranța șemineului dvs.

Top 6 accesorii care vor crește eficiența și siguranța șemineului dvs.

Șemineul nu este doar un loc plăcut și confortabil în casa noastră, ci poate fi și o sursă semnificativă de căldură în lunile reci. Cu toate acestea, pentru a vă asigura că șemineul dvs. își îndeplinește scopul în cea mai bună măsură posibilă, există câteva accesorii care îi vor crește eficiența și vor contribui la mai multă siguranță în timpul utilizării sale. Citiți blogul nostru și asigurați-vă că nu vă lipsește niciunul dintre aceste accesorii pentru șemineu.


Ventilatorul pentru șemineu

Folosiți căldura de la șemineu în întreaga sufragerie! Ventilatorul pentru șemineu, cunoscut și sub denumirea de ventilator de aer cald, ajută la distribuirea mai eficientă a aerului cald în încăpere, economisind astfel din costurile de încălzire suplimentară și valorificând pe deplin combustibilul din șemineu.


Ecranul de protecție pentru șemineu

Ecranul pentru șemineu este un accesoriu esențial pentru siguranța din jurul șemineului. Pe lângă faptul că vă protejează podeaua sau covorul împotriva aprinderii sau deteriorării cauzate de cărbunii fierbinți, servește și ca o barieră pentru copiii care s-ar putea apropia periculos de mult de foc. În oferta noastră veți găsi ecranul de protecție pentru șemineu KAIRA realizat din fier forjat. Acesta este compus din trei părți - o parte centrală fixă și două aripi laterale, care pot fi ajustate în funcție de dimensiunea șemineului dumneavoastră.

Ecran șemineu, KAIRA


Recuperatorul de căldură pentru șemineu

După cum am menționat deja, căldura de la șemineu poate fi folosită pentru a încălzi întreaga încăpere în care se află acesta. Însă, datorită recuperatorului de căldură pentru șemineu, căldura rezultată din arderea combustibilului poate ajunge în întreaga casă. Acest accesoriu crește eficiența șemineului dumneavoastră și vă permite să economisiți energie.


Instrumentele pentru șemineu

Supravegherea lemnului care arde în șemineu este importantă. Așadar, nu ar trebui să vă lipsească instrumentele pentru șemineu. Este important ca setul dvs. de accesorii pentru șemineu să includă un clește cu ajutorul căruia puteți rearanja lemnele în șemineu în funcție de necesitate, precum și o mătură cu făraș pentru curățarea cenușii din șemineu. Cu o îngrijire corespunzătoare, șemineul dumneavoastră vă va răsplăti mulți ani cu un foc romantic, fără fum excesiv.

Unelte pentru șemineu


Termometrul pentru șemineu

Deși termometrul pare inutil la prima vedere - focul s-a aprins, deci totul este în regulă - trebuie să monitorizați de fapt temperatura din șemineu. Fiecare șemineu are limitele sale de temperatură, iar depășirea lor poate provoca fisuri sau alte deteriorări. De asemenea, temperaturile excesiv de ridicate pot cauza lipirea impurităților pe sticla șemineului, ceea ce face dificilă curățarea.


Coșuri și suporturi pentru lemne

Niciun șemineu nu este complet fără un coș sau un suport pentru lemne. În loc să folosiți o cutie de carton, investiți într-un suport de calitate, din fier forjat. Coșurile și suporturile nu sunt doar mai sigure și mai practice, ci îndeplinesc și o funcție estetică contribuind la completarea atmosferei generale din jurul șemineului.


Cu aceste accesorii, puteți fi siguri că veți crește atât eficiența, cât și siguranța șemineului dumneavoastră. Ecranul de protecție pentru șemineu, termometrul, coșurile pentru lemne și alte accesorii pentru șemineu sunt aici pentru a vă ajuta să vă simțiți confortabil și în siguranță lângă șemineu. Cu accesoriile de calitate de la Kondela vă puteți bucura de seri de iarnă mai confortabile și mai economice.