Sărbătorim Ziua Ciocolatei: Vino să-i simți gustul! + Rețetă de prăjitură pufoasă cu brownies de ciocolată

Sărbătorim Ziua Ciocolatei: Vino să-i simți gustul! + Rețetă de prăjitură pufoasă cu brownies de ciocolată

Delicioasă, dulce, fierbinte, cu lapte, albă sau neagră - ne plac toate aromele și culorile sale. Face trupul și sufletul fericite și aduce energie în viață. Merită să îți faci un cadou și să evoci un zâmbet pe buze. Aceasta este ciocolata adorată, care este unul dintre cele mai populare dulciuri din lume. Nu degeaba și-a câștigat o zi doar pentru ea! Vrei o bucată?

 

Fasole de ciocolată

 

Un cuvânt pe care trebuie să-l iubești

Cuvântul ciocolată își are originea în limba nahuatlov, adică locuitorii originari din centrul Mexicului. Acolo a fost cultivat primul arbore de cacao în urmă cu trei mii de ani. Ciocolata, ca delicatesă dulce, este făcută din boabele arborelui tropical de cacao Theobroma cacao și este unul dintre cele mai populare alimente. Ea a devenit chiar atât de populară încât a dobândit propria ei zi aniversară în calendar.

Ziua Mondială a Ciocolatei este pentru toți iubitorii săi și este sărbătorită mereu pe 7 iulie, încă din 2009. Ne amintește de vremea din jurul anului 1550, când ciocolata a fost lansată pe piața europeană și a devenit astfel accesibilă oamenilor.

 

Ciocolata sanatoasa

 

De ce ar trebui să mâncăm ciocolată?

Adevărul este că prea multe dulciuri dăunează organismului nostru. Totuși, să nu uităm că ne putem înveseli și noi. Ciocolata adevărată are un efect benefic asupra corpului uman, servită în doze regulate mai mici. Contribuie la frumusețe și la un psihic mai bun. Scade chiar tensiunea arterială, reglează colesterolul și ajută la prevenirea cheagurilor de sânge. Cu toate acestea, ar trebui să ne răsfățăm cu ciocolată foarte bună, de preferință fierbinte cu 70% conținut de cacao. O astfel de ciocolată are efecte antidepresive, ameliorează anxietatea și contribuie la o stare de spirit mai bună.

Potrivit sondajelor, în medie, fiecare român consumă aproximativ o sută de grame de ciocolată de trei până la patru ori pe lună. Adică mai mult de patru kilograme pe an. Interesant este că ciocolata este singurul aliment care se topește la o temperatură puțin mai mică decât temperatura corpului uman, așa că se dizolvă perfect în gură.

 

Cafea cu ciocolata

 

Pregătește o ciocolată pe cinste!

Ciocolata fierbinte este un balsam pentru multe inimi zdrobite sau pentru un suflet care suferă. Este chiar una dintre cele mai vechi băuturi cunoscute de vechii mayași. Au folosit boabe de cacao pentru a face o băutură delicioasă. Le-au măcinat mai întâi și apoi au fiert fructele în apă cu soia, vanilie și ardei iute. Astăzi, însă, o asemenea bunătate lichidă apare într-un mod complet diferit. Ce zici de a pregăti cafea și ciocolată pentru a sărbători această zi dulce?

Rețeta este foarte simplă. Tot ce ai nevoie este un aparat de cafea și un baton mai mic de ciocolată. Așezați ciocolata deasupra ceștii, selectați espresso-ul sau cafeaua preferată și lăsați fluxul de cafea să curgă direct peste ciocolată, care se topește direct în ceașcă. Vă puteți bucura de ea în cănile termice HotCool, care vă garantează menținerea temperaturii potrivite pentru mai mult timp comparativ cu cănile obișnuite.

 

Pentru ciocolată bună se merge până la marginea lumii

Datorită rețetelor de delicatese de ciocolată de calitate, mulți oameni fac înconjurul lumii. Vă puteți înscrie la diverse seminarii de ciocolată, expoziții, cursuri de patiserie, festivaluri sau degustări. Totuși, poți fi inspirat și acasă. Tot ce trebuie să faci este să deschis un browser și să vizitezi diverse site-uri sau bloguri, unde cunoscătorii și iubitorii de ciocolată lasă loc imaginației, sfaturilor și inspirației. Poți încerca, de exemplu, bere cu aromă de ciocolată, supă de ciocolată sau tot felul de cocktail-uri cu ciocolată. Există și deserturi neobișnuite din ciocolată organică, bomboane de ciocolată și prăjituri făcute manual.

 

Tort de ciocolata

 

Pentru a sărbători această zi la maximum, trebuie să existe o rețetă pentru un tort delicios și popular - brownies de ciocolată. Te simți inspirat?

Prăjitura cu ciocolată fermecătoare și delicioasă pare deosebită la prima vedere. Va fi o surpriză plăcută pentru vizitatorii tăi și o plăcere deplină pentru tine. Savurați alături de noi această bunătate de ciocolată. Cum se face?

Ingrediente de care avem nevoie pentru blat:
Formă rotundă cu diametrul de 22 cm
Hârtie de copt
160 g zahăr granulat
180 ml smântână de gătit
160 g de făină simplă
40 g cacao olandeză
2 ouă
1 plic de zahăr vanilat
90 ml ulei
8 g praf de copt

În plus:
120 g ciocolată caldă pentru gătit
40 g unt
fulgi de migdale
o mână de zmeură sau cireșe
frunze de mentă pentru decorat

 

Brownies

 

Cum vom proceda?

Mai întâi, amestecăm două ouă cu zahărul. Un asistent calificat ne poate ajuta cu asta - robotul de bucătărie Macejko, care creează rapid un amestec delicat. Adăugați zahărul vanilat și amestecați bine. Apoi turnați smântâna pentru gătit și amestecați din nou bine. Într-un castron, combinați făina cu cacao olandeză și praful de copt și adăugați peste amestecul lichid. Amestecăm până obținem o ciocolată frumoasă, o masă lichidă lucioasă. Apoi turnați ulei în el și amestecați.

Vom pregăti o formă rotundă, pe care am tapetat-o cu hârtie de copt, și vom turna în ea amestecul de cacao finit. Se nivelează suprafața și se coace în cuptorul încălzit la 180°C pentru aproximativ 30 de minute.

Între timp pregătim glazura de ciocolată. Turnați ciocolata fierbinte într-un bol și adăugați untul. Dizolvați cele două ingrediente împreună.  După ce s-a răcit se toarnă ciocolata topită peste prăjitură și se decorează cu felii de migdale sau zmeură sau cireșe. Brownies-urile noastre delicioase și suple sunt gata!

 

Gust bun si dulce!