Sfaturi pentru pasionații de carte - unde să păstrezi toate acele cărți?

Sfaturi pentru pasionații de carte - unde să păstrezi toate acele cărți?

Noutăți de la un autor preferat, un pont de la un prieten, inspirație din lista celor mai bine vândute cărți, un titlu captivant, o copertă irezistibilă. Un motiv pentru a cumpăra - iar și iar - o altă carte poate apărea în fiecare zi. Și cel mai probabil va apărea. E greu să-i rezisti, în ciuda faptului că șase cărți noi, pe care nici nu le-ai atins încă, te privesc cu tristețe de pe raft. Așa este viața unui cititor pasionat. Fie că ești un cititor avid sau doar cauți inspirație pentru depozitarea cărților, ți-am pregătit câteva sfaturi.

Sfaturi pentru pasionații de carte

 

Un raft pentru cărți care nu va conține doar cărți

În loc de mobilă de perete în sufragerie, în loc de tablouri, trăsătura dominantă a sufrageriei. Utilizarea a două tipuri de rafturi KILIS poate fi alegerea potrivită - un model mai mare cu 5 rafturi și unul mai mic cu 3 rafturi. Așezați ambele piese împreună și veți crea o cascadă interesantă care se va transforma în decorul principal al sufrageriei. Cum faci asta?

Raftul mai mare KILIS TIP 2 are 180 cm înălțime și oferă spațiu generos pe 5 nivele, fiecare având o capacitate de încărcare de 10 kg. Pentru cărți, dar și plante de interior, fotografii, vaze, sticle, boluri, pahare, orice. Culorile delicate - structura metalică albă și rafturile din lemn - invită combinații de culori mai bogate ale comorilor de cărți depozitate. 

Combinând rafturile KILIS TIP 1 și TIP 2, veți obține suficient spațiu de depozitare pentru cărți. Spațiu pe care îl puteți completa cu plante de interior cățărătoare, fotografii înrămate sau o vază de ceramică albă. Dar încercați să lucrați și cu spațiul liber: lăsați un spațiu între cărți și, de exemplu, o vază. Spațiul negativ va adăuga aerisire și ușurință rafturilor.

De asemenea, împărțiți aspectul cărților în mai multe grupuri de mai puține piese. Concentrați-vă pe stocarea titlurilor după culoare: cărți cu coperți albe una lângă alta, cărți cu coperți albastre una lângă alta. Amintiți-vă, aceasta este caracteristica dominantă a camerei, dedicați-i mai mult timp decât depozitării obișnuite a cărților în bibliotecă.

 

Sfaturi pentru pasionații de carte

 

O bibliotecă de colț va economisi mult spațiu

Cum să te descurci cu o grămadă de cărți într-o cameră mai mică? Fie ca este vorba de dormitor, birou, living sau camera copiilor, folosește spațiul din colț. Se întâmplă adesea să nu folosim spațiile de colț - pentru că nu prea știm cum - în ciuda faptului că sunt grozave pentru soluții creative.

Noi vă recomandăm o poliță de colț KLOE 1  de 188 cm înălțime. Va oferi suficient spațiu de stocare chiar și pentru cei mai pasionați cititori. Cu toate acestea, aduce o altă soluție interesantă: dacă este necesar, de exemplu, când te muți într-o cameră mai mică, o poți depozita într - un raft „normal”. Deci nu trebuie așezat întotdeauna doar în colț, ci merge și în mijlocul camerei de lângă perete.

Deși raftul de cărți KLOE 1 este disponibil în trei culori - alb, stejar sonoma și stejar artizanal, atunci când îl folosiți ca bibliotecă, vă recomandăm să alegeți culoarea albă. Acest lucru vă oferă o suprafață de bază excelentă pentru numărul nesfârșit de culori, nuanțe și modele pe care le au cărțile.

 

Sfaturi pentru pasionații de carte

 

Un raft cu care împărțiți vizual camera

O bibliotecă nu trebuie să servească doar ca bibliotecă. Ce altă funcție poate îndeplini? De exemplu, poate împărți o cameră în mai multe zone: în camera de zi, puteți folosi o bibliotecă pentru a împărți, printre altele, partea de zi de partea de lucru. Raftul BENITO, înalt de 97 cm, este perfect pentru această sarcină.

Dar nu va fi „Zidul Berlinului”. Structura raftului BENITO are elemente de tijă și distanță de 27,5 cm între rafturile individuale. Datorită acestui fapt, peretele despărțitor va fi suficient de aerisit și nu va perturba atmosfera camerei de zi.

Pe lângă cărți, mai poți adăuga aici și alte elemente, precum un bol cu fructe, o cutie de bijuterii, reviste sau suveniruri din vacanță. Pe partea de sus a raftului BENITO, încercați să creați un fel de perete verde din plante de interior. Acest perete despărțitor va crește cu 50 cm și va aduce un sentiment de intimitate în zona de lucru a sufrageriei.

 

Sfaturi pentru pasionații de carte

 

Un raft pe perete este o soluție la îndemână

Ai cărți pe care le-ai citit de atâtea ori încât nu știi doar finalul, ci și numele de familie al personajului principal înainte de căsătorie? Păstrați-le acolo unde nu vor fi atât de aproape, dar veți folosi la maximum posibilitățile camerei. Pe raftul de pe perete.

Pentru rafturi de cărți, vă recomandăm să le alegeți pe cele cărora nu le lipsește marginea laterală - puteți sprijini cu ușurință o carte pe ele. Desigur, poți folosi și rafturile fără margini pe post de bibliotecă: pur și simplu așezi cărțile pe ele culcate. Raftul suspendat alb FIERA cu cinci spații de depozitare deschise este o soluție excelentă pentru fiecare iubitor de cărți.

Din nou, pentru mai multă aerisire, joacă-te cu o mulțime de cărți în coșuri, depozitarea acestora și spațiul liber compartimentat sau alte accesorii, precum plante, ceas cu alarmă sau fotografii.

 

Sfaturi pentru pasionații de carte

 

Construiește-ți propria bibliotecă pe care să poți sta

Combinația unei biblioteci înalte, mai late și mai înguste poate aduce o posibilitate interesantă: construiești o bibliotecă mai lată, o așezi pe cea mai îngustă pe o parte, le împingi mai aproape una de cealaltă și dintr-o dată ai o bază de șezut. Tot ce trebuie să faceți este să stivuiți pernele pe biblioteca culcată, să vă sprijiniți cu spatele de biblioteca mai înaltă și puteți începe să citiți.

Un alt avantaj este că biblioteca culcată are o capacitate de încărcare nelimitată - rafturile nu au cum să se rupă. De exemplu, raftul deschis RIOMA NEW TIP 3 din grafit poate fi o bibliotecă pe picioare. Îl vei completa cu aceeași raft RIOMA TIP 1, dar îl vei așeza pe partea mai lungă. Și tot ce trebuie să faci este să umpli biblioteca cu cărți, să adaugi perne confortabile și plăcerea pentru citit.

 

Sfatul nostru: mai aveți câteva titluri rămase care nu s-au încadrat în bibliotecă? Avem un sfat grozav pentru tine. Pune-le pe pervaz! Dacă aveți un pervaz suficient de lat, așezați 4, 5, 6, 7 cărți pe perete. La o distanță suficientă de cărți, puneți, de exemplu, un vas cu fructe, un bust sau o plantă de apartament.

 

Dacă potriviți culoarea cărților cu accesoriile, casa va avea o notă deosebită. Această soluție va ieși perfect în evidență într-un living fără perdele care ar putea umbri inutil noul tău decor.

Biblioteci, rafturi, etajere, orice ai nevoie pentru cărțile tale și nu numai, găsești pe Kondela.ro.