Sezonul castraveților? 5 Piese care îți vor face viața mai ușoară în bucătărie + o rețetă de murături

Sezonul castraveților? 5 Piese care îți vor face viața mai ușoară în bucătărie + o rețetă de murături

Sezonul castraveților nu este foarte popular printre jurnaliști. Totuși, toți cei care au cel puțin o tufă de roșii în grădină sau pe balcon, în schimb, așteaptă cu nerăbdare această dată „când nu se întâmplă nimic”. Este timpul să vă culegeți propria recoltă! În zilele de vară petrecem mult timp în bucătărie cu roșii cultivate, castraveți, guli, fasole, morcovi și mazăre. Am pregatit pentru tine 5 sfaturi pentru a consuma legume mai ușor. Și avem și o rețetă de murături - legume murate, pe care o veți aprecia dacă recolta din acest an a fost bogată.

Set de recipiente pentru alimente

 

Set de recipiente pentru alimente

Zahăr, făină, cafea, paste, linte, fasole. A ține evidența câte dintre aceste ingrediente aveți și a le ține organizate în același timp poate necesita multă muncă. Adică până când ajungeți la setul la îndemână de recipiente pentru alimente ARYSTA .

Borcanele de sticlă cu capace ceramice asigură păstrarea gustului minunat al alimentelor care nu miros, nu se udă și sunt protejate de eventualele molii rătăcite prin bucătărie. În plus, aceste cutii îmbină funcțiile practice și decorative datorită aspectului lor. Nu vă fie teamă să le arătați într-un dulap de sticlă sau pe un raft deschis.

 

Cărucior de servire

 

Cărucior de servire

Mic dejun în pat, spațiu suplimentar de depozitare în bucătăria mică, o suprafață de lucru pentru gătit mai mare. Căruciorul de servire PONTO vă va ajuta cu toate acestea. Datorită roților mari, poți depăși chiar și un prag mai înalt cu el, fără a vărsa cafeaua de dimineață.

Dacă urmează să primești un vizitator, pur și simplu îi pregătești o gustare în bucătărie și i-o aduci vizitatorului tău la fel de elegant ca la un banchet regal. Structura din lemn asigură un aspect plăcut și o stabilitate suficientă, în timp ce rafturile din plastic asigură o întreținere ușoară și o durată lungă de viață.

Nici măcar un pahar de vin roșu vărsat nu reprezintă o amenințare pentru căruciorul de servire PONTO. Pe lângă designul alb, puteți găsi căruciorul și pe negru.

 

Tocător din bambus

 

Tocător din bambus

Timpul sezonului castraveților poate fi numit și timpul tăierii fără sfârșit. Baza succesului în această activitate nu o reprezintă doar cuțitele în sine, ci și un spațiu de lucru suficient de mare. Tocătorul TAREK se va ocupa de asta.

Tocătorul cu dimensiuni generoase de 42 x 27,5 cm este din bambus, astfel încât poate suporta umiditatea crescută fără nici cea mai mică problemă.

Principalul plus, însă, este sertarul rafinat de sub tocător: puteți pune legume deja tăiate (sau alte ingrediente) sau coajă și resturi în el. Astfel, ai întotdeauna ordine pe blatul din bucătărie.

 

Un set de cuțite și unelte de bucătărie

 

Un set de cuțite și unelte de bucătărie

A avea tot ce este important la îndemână în bucătărie nu este doar o chestiune de confort, ci și de igienă. În timpul gătitului e important să ai instrumentele potrivite. Setul de cuțite si ustensile de bucătărie KAHON te va ajuta și îți va face munca mai ușoară.

Conține 5 cuțite - de la un cuțit de pâine la un cuțit de feliat la un cuțit pentru fructe și legume, trei linguri, un tocător și un suport la îndemână. Puteți găsi setul KAHON pe culorile roz, mentă, alb și vanilie. Care este cel mai potrivit pentru bucătăria ta?

 

Rețeta de murături

 

Cutie de unt din ceramică

Ungerea pâinii cu unt tocmai scos din frigider este dificilă. Deși pâinea cu unt e un deliciu, numai gândul de întins untul rece și poate face să ne treacă pofta. Dar știai că untul îți păstrează mai bine proprietățile dacă e păstrat într-o cutie potrivită. Alege cutia din ceramică BUTTER HOME cu model romantic și bucură-te de unt proaspăt mereu. 

 

Rețeta de murături

 

Rețeta de murături

Murăturile, sau legumele murate nesterilizate, sunt o delicatesă grozavă și extrem de sănătoasă, care se potrivește bine ca garnitură la mesele principale sau la farfuriile cu aperitive pe bază de brânză sau carne. Alegerea legumelor depinde de tine, îți recomandăm să alegi, de exemplu, castraveții amintiți, conopidă, ceapă, dovlecel, guli sau morcovi. 

Ingrediente pentru murături
    • legume la alegere (simțiți-vă liber să combinați mai multe tipuri)
    • oţet
    • zahăr
    • piper negru întreg
    • ardei întreg colorat
    • semințe de muștar
    • semințe de fenicul

Cum pregătești murăturile
1. Baza este un borcan curat în care pregătiți amestecul de oțet. Îl gătiți într-o oală cu 1 parte oțet și 2 părți zahăr granulat. Aduceți amestecul la punctul de fierbere, când zahărul este dizolvat, puneți-l deoparte și lăsați să se răcească.
2. În timp ce amestecul de oțet se răcește, pregătiți legumele - spălați, curățați, împărțiți/tăiați în bucăți mai mici: conopida în buchețe, morcovii și alte legume în felii subțiri. Cu cât bucata este mai mică, cu atât marinada va aroma mai bine legumele.
3. Îngrămădim legumele în borcan (putem alterna diferite tipuri în straturi), adăugăm condimente, semințe și turnăm amestecul de oțet, astfel încât nici o bucată de legumă să nu iasă deasupra lichidului.
4. Închideți borcanul, păstrați-l într-un loc întunecat și răcoros, unde lăsăm murăturile să stea cel puțin 24 de ore, dar ideal 72 de ore. Și apoi le putem gusta!
Poftă bună!