Să aruncăm o privire mai atentă la: Stilul provensal

Să aruncăm o privire mai atentă la: Stilul provensal

Lanuri nesfârșite de lavandă, vin grozav, briza mării. Aceasta este Provence - o regiune frumoasă din sud-estul Franței. În regiunea noastră, această bucată de pământ de pe Coasta de Azur și-a pus amprenta într-un alt mod: stilul unic provensal. Romantism, materiale naturale, tonuri pastelate, confort – simplu și ușor de realizat. Ce este tipic stilului provensal? Cum să combini culorile? Și ce este o parte integrantă a stilului provensal?

Stilul provensal

 

Mobilier din lemn - de preferință cu patină

Mobilierul din materiale naturale este caracteristic stilului provensal- dulapuri din lemn, mese, scaune, fotolii din răchită. Lemnul este cel mai apreciat, dacă are și patina, ai câștigat. Adesea ajungem și la piatră pentru exterior. Pavajul de piatră pe terasă sau aleile de piatră din grădină subliniază perfect romantismul stilului provensal.

Un exemplu excelent de stil provensal este masa noastră pliabilă PROVANCE: picioare albe pe care se ridică un blat într-o nuanță naturală. Când o completezi cu scaune din lemn alb sau cu scaun tapițat sau răchită, așezi pe masă un platou de servire Fall în nuanța lavandă, vei obține inima minunată a locuinței mobilată în stil provensal. Cina împreună este un eveniment înălțător pentru oamenii din Provence.

 

Stilul provensal

 

Tonuri pastelate: baza stilului provensal

Culorile pastelate delicate vor avea grijă de lejeritatea de a fi și a trăi în stilul provensal. Nuanța de lavandă- violet joacă chiar aici. Nu trebuie să îți fie teamă să o folosești ca culoare principală pentru pereți - o podea deschisă și mobilier în tonuri de alb sau crem vor aerisi spațiul. Albastrul deschis este, de asemenea, o culoare pastel potrivită pentru stilul provensal.

Pe lângă lavandă, bej și crem, verdele se potrivește perfect stilului provensal. Când amenajezi, încearcă să cauți piese de mobilier mai robuste, câteva piese masive vor adăuga seriozitate casei. O alegere excelentă poate fi și un dulap spațios. O comodă deschisă cu coșuri din răchită GINGER poate fi, de asemenea, o soluție interesantă, ca și comoda combinată originală SUDBURY .

 

Stilul provensal

 

Podelele în culoare deschisă sunt alegerea potrivită

Pentru stilul provensal, podelele luminoase sunt absolut necesare. Crem, alb cu patină, bej, maro deschis, gri deschis. Toate aceste culori pot insufla un spațiu cu luminozitate, îl pot mări optic și îl pot face mai luminos. Un covor ales corespunzător va contribui la crearea unei atmosfere plăcute. Covorul PARLIN, care combină culorile albastru și crem, este perfect pentru stilul provensal. Este caracterizat de un model jucăuș care amintește de ceramica Modran.

Te gândești: „Aș putea folosi puțină culoare pentru a merge cu podelele luminoase?” Accesoriile sunt soluția ideală. De exemplu, draperiile lavandă, albastru deschis sau verde pământ vor face spațiul și mai confortabil și te vor scuti de nevoia de a folosi jaluzele. Apoi, sunt diverse tablouri, din care nu trebuie să lipsească lavanda. Sau cel puțin un alt model floral, ideal pe violet. 

 

Stilul provensal

 

Modelul floral se regăsește în mod inerent în stilul provensal

În stilul provensal, întâlnim de cele mai multe ori culori uniforme care sunt întrerupte ocazional de patină sau mobilier tapițat cu model în dungi. Apoi, există o alternativă și mai interesantă - un model floral. Am indicat deja mai sus că își are locul inerent în stilul provensal. Pe lângă vaze cu flori tăiate, tablouri, decorațiuni, rafturi, florile se pot regăsi și pe tapițerie.

Scaunul cu taburet ASTRID din oferta noastră este un element jucăuș potrivit stilului provensal. Baza crem cu un model delicat de trandafiri poate însenina orice sufragerie. Imediat ce așezi fotoliul în camera ta de zi, acesta devine un paradis de confort și relaxare.

Dar nu uita de plantele vii de interior în ghivece. Ele au și aici locul lor de neînlocuit. Dacă adori romantismul, îți place confortul și un interior mobilat delicat, stilul provensal este exact pentru tine.

 

Cauți mobilier și accesorii care să te ajute să aduci stilul provensal în casa ta? Le poți găsi pe kondela.ro.