Paturile tip boxpring sunt considerate printre cele mai calitative. Iată de ce

Paturile tip boxpring sunt considerate printre cele mai calitative. Iată de ce

Dacă în trecut distingeam în mod general doar între paturi matrimoniale și paturi simple, astăzi piața ne oferă mult mai multe opțiuni. Paturile franceze cu capete rotunjite și spațiu de depozitare, paturi coloniale sculptate, paturi simple și practice sau paturi supraetajate pentru familii numeroase. Știți ce este un pat boxspring? Acesta este considerat unul dintre cele mai calitative paturi, chiar dacă puțini știu ce se ascunde în spatele acestui termen. Vom clarifica în cele ce urmează.
 

 

Ce este boxspring?

Nu încercați să găsiți o traducere cuvânt cu cuvânt. Nu are nimic de-a face cu primăvara și nu veți găsi în pat nici vreo cutie sau vreo ladă. De fapt, boxspring înseamnă o bază solidă pentru pat, care poate susține mai multe straturi de saltele. Saltelele boxspring sunt de obicei compuse din patru straturi diferite. Datorită acestui fapt, patul ajunge la o înălțime confortabilă.
 

Pat boxspring gri, cu o pătură verde Pat tip BOXSPRING, FERATA TV KOMFORT

 

Să începem de jos în sus

1. Cadrul solid:

Stratul principal de suport este reprezentat de așa numitul cadru masiv. Este o bază solidă din lemn care înlocuiește somiera tradițională și poate fi susținută de picioare mai joase sau mai înalte.

2. Salteaua inferioară:

Este vorba despre o saltea de calitate, cu un nucleu din arcuri Bonell. Rolul său este să susțină corect salteaua superioară și să îi prelungească astfel durata de viață. Aceasta are, desigur, și un impact asupra calității somnului. Arcurile Bonell în formă de ceas cu pendul sunt interconectate printr-un fir de oțel și asigură aceeași fermitate a saltelei pentru mulți ani de utilizare. Salteaua inferioară are de obicei aceeași dimensiune ca salteaua superioară și este fixată pe un cadru solid pentru a preveni alunecarea acesteia.

3. Salteaua de suport:

Salteaua de suport este de obicei, de asemenea, cu arcuri. Poate fi tot o saltea cu arcuri Bonell, dar de multe ori este compusă din arcuri buzunar. Astfel, centrul saltelei este format din arcuri buzunar, acoperite de un strat suplimentar, care asigură confortul în timpul somnului. Avantajul acestor saltele constă în elasticitatea și aerisirea semnificativă. Fiecare arc se adaptează perfect corpului dvs., distribuind presiunea și oferind suport pentru coloana vertebrală și întregul corp în orice poziție în timpul somnului, indiferent dacă dormiți pe spate, pe o parte sau pe burtă. Salteaua poate fi împărțită în mai multe zone, oferind suport pentru șolduri, cap, bazin și alte părți ale corpului.

4. Salteaua superioară:

I se mai spune și „topper”. Este o saltea superioară, mai subțire decât primele două. De obicei, este fabricată din spumă cu memorie sau din spumă flexibilă de înaltă calitate. Are o husă detașabilă, care poate fi îndepărtată și spălată în mașina de spălat la o temperatură maximă de 60°C.
 

Dormitor alb cu pat boxspring crem, amplasat în mijloc Pat boxspring, DORMAN

 

Pat tip boxpring pentru o persoană

Paturile tip boxspring nu sunt rezervate doar pentru dormitoarele matrimoniale. Producătorii au introdus și modele de paturi boxspring pentru o singură persoană, ideale pentru camerele de copii sau pentru studenți. Acestea sunt căutate și de cei care sunt singuri și doresc să doarmă confortabil. Sunt potrivite și pentru apartamente mici sau camere mici. 

Paturile tip boxspring pentru o singură persoană au multe în comun cu cele pentru cupluri. În general, acestea sunt compuse din trei straturi. Baza este o construcție de lemn, cu spațiu de depozitare. Pe o somieră este așezată o saltea cu arcuri Bonell, iar deasupra se află o saltea suplimentară din spumă, numită topper.
 

Pat boxspring gri cu perne roz și albe Boxspringová posteľ , FERATA KOMFORT

 

Beneficiile patului tip boxspring:

1. Paturile tip boxspring sunt cunoscute pentru înălțimea lor, ceea ce reprezintă principalul motiv pentru care sunt atât de căutate.
2. Înălțimea lor facilitează ridicarea din pat.
3. Capul de pat este înalt și adesea decorat.
4. Folosirea arcurilor în saltele previne deformarea și îndoirea saltelei, distribuind greutatea corporală în mod uniform. Aceast lucru prelungește durata de viață a saltelei și, implicit, a patului în sine.
5. Aspectul robust al patului amplifică senzația de căldură și confort. Paturile sunt disponibile în diferite design-uri. Într-o cameră, un astfel de pat are un aspect luxos și mult mai atractiv decât un pat clasic.
6. Sunt disponibile în diferite dimensiuni, cum ar fi paturile duble.
7. De asemenea sunt disponibile și în varianta pentru o persoană. 
 

O femeie citind o revistă, pe un pat ajustabil gri cu o pătură albă Pat electric reglabil, POLERMA NEW

 

Dezavantajele patului tip boxspring:

1. Patul tip boxspring este mai scump, deci trebuie să se ia în considerare o investiție mai mare.
2. Arcurile pot pierde elasticitatea în timp, deci este necesar să se rotească saltelele în mod regulat. Dacă arcurile slăbesc, salteaua se poate îndoi, creând denivelări.
3. Patul este format din mai multe straturi compacte, deci puține dintre ele oferă spațiu de depozitare.
 

Pat boxspring gri cu perne albe și o noptieră din lemn Pat boxspring, gri, MEGAN

 

Patul tip boxspring cu spațiu de depozitare este de clasă superioară  

Deși patul tip boxspring cu spațiu de depozitare încorporat nu este foarte comun, cu puțin efort veți găsi și această variantă pe piață. În acest caz, cadrul masiv inferior este transformat într-un spațiu de depozitare, care poate fi accesat prin înclinarea stratului superior de pe partea laterală.
 

 

Ce trebuie să luați în considerare înainte de a cumpăra un pat de tip boxspring?

Patul de tip boxspring se vinde în dimensiuni clasice, iar rama inferioară masivă este de obicei dintr-o singură bucată. Gândiți-vă în prealabil cum veți aduce această piesă în apartament și în dormitorul propriu-zis. Măsurați ușa de la intrare și ușa de la cameră și luați în considerare traversarea coridoarelor. Acest lucru este valabil și în cazul alegerii saltelei. O saltea cu o lățime de 160 sau 180 cm nu este ușor de manipulat. Și simpla schimbare a lenjeriei va fi mai obositoare. În momentul achiziționării saltelei, interesați-vă de termenul de garanție. Informați-vă despre materialul utilizat, durata sa de viață. Salteaua tip boxspring nu este o investiție ieftină, deci asigurați-vă că nu este doar un imbold temporar. Dacă aveți tendința de a vă schimba stilul la fiecare trei ani, un pat robust de tip boxspring nu va mai corespunde nevoilor dumneavoastră după numai câteva luni.