Modelele geometrice sunt încă foarte populare. Cum se integrează corect în interiorul locuinței?

Modelele geometrice sunt încă foarte populare. Cum se integrează corect în interiorul locuinței?

Modelele geometrice sunt încă foarte populare în designul interior din bune motive. Liniile lor curate, șabloanele și simetria adaugă un efect vizual interesant, revigorând fiecare colț. Încorporarea corectă a modelelor geometrice în interiorul locuinței poate avea un impact semnificativ asupra atmosferei și aspectului general. Iată câteva recomandări și opțiuni pentru a le utiliza adecvat și cu stil în diferite părți ale casei.

 

Reguli generale pentru utilizarea modelelor geometrice

O comodă gri și o vitrină albă. Pe fundal se află un perete cu modele geometrice gri-albe.

 

Deoarece modelele geometrice au un puternic efect vizual, este important să menținem echilibrul. De aceea, recomandăm combinarea modelele geometrice cu suprafețe netede și culori simple și neutre, pentru a evita un aspect aglomerat. De exemplu, dacă alegeți modele geometrice vizibile pe pereți, evitați alte modele geometrice pe mobilier și textile. Un număr mai mic de modele va asigura un aspect mai elegant și mai subtil.

Dacă doriți să utilizați mai multe modele geometrice într-o cameră, încercați să le combinați armonios. Alegeți o textură geometrică dominantă și utilizați-le pe celelalte ca elemente complementare. Combinările echilibrate vor garanta o impresie estetică plăcută.

Acordați modelelor geometrice suficient spațiu pentru a ieși în evidență în mod corespunzător. Evitați să le acoperiți cu prea mult mobilier sau alte elemente care le-ar putea diminua impactul.

 

Opțiuni pentru utilizarea modelelor geometrice

O bucătărie cu podea albă decorată cu modele geometrice negru-aurii. O masă rotundă de dining în jurul căreia sunt patru scaune de dining albastre.

 

Plăci ceramice 

Plăcile ceramice cu modele geometrice reprezintă o modalitate tradițională de a adăuga stil și originalitate în baie, bucătărie sau chiar în hol. Puteți alege dintr-o varietate de forme și culori, creând astfel podele sau pereți impresionanți. Pentru spațiile mici, recomandăm culori mai deschise, care vor conferi impresia unui spațiu mai larg.

 

Covoare

Covoarele cu modele geometrice reprezintă o altă opțiune interesantă. Ele pot adăuga textură și culori, conferind în același timp o senzație de confort. Dacă aveți camera mobilată cu piese de mobilier în culori neutre și pereți zugrăviți în culori discrete, un covor cu figuri geometrice poate fi elementul potrivit care va revigora întregul aspect al încăperii. Un astfel de covor se potrivește în sufragerie, bucătărie sau în camera copiilor sau studenților.

Canapea de colț albă cu perne model alb-negru și o pătură galbenă aruncată deasupra. Pe podea se află un covor alb-negru, o măsuță auxiliară și un scaun metalic negru.

 

Tapet

Pereții ne oferă un spațiu generos pentru crearea unui joc de culori și modelele geometrice. Dacă nu aveți experiență în zugrăvirea pereților și crearea modelelor cu ajutorul benzii de hârtie atunci, puteți utiliza tapetul. Tapetul modern nu are nimic în comun cu cel din secolul trecut. Oferta bogată vă permite să alegeți un model de tapet pe placul dvs.. Puteți opta pentru modele simple în diagonală sau pentru modele complexe poligonale. Tapetul cu modele accentuate poate fi un element excelent pentru perete, creând un punct focal al încăperii.

 

Scaune și canapele

Doriți să ieșiți în evidență? Alegeți fotolii sau canapele cu modele geometrice. Acest tip de mobilier se încadrează în categoria pieselor de design original, permițându-vă să puneți în lumină originalitatea și stilul personal. Puteți opta pentru modele mai conservatoare, cum ar fi modelul de „amprentă” sau pentru modele cu cercuri colorate. Totuși, țineți cont de regulile menționate mai sus și combinați mobilierul „îndrăzneț” cu alte piese de mobilier și pereți de culoare neutră.

Sufragerie cu un fotoliu de lux, cu spătar verde și un model alb-negru în formă de urme de cocoș.

 

Oglinzi

Oglinzile cu forme geometrice sunt un accesoriu elegant pentru orice cameră. Le puteți amplasa în hol, sufragerie sau dormitor. Cu oglinzi hexagonale puteți crea un mozaic interesant. Oglinzile cu rame cu model conferă un aspect modern și elegant locuinței.

 

Accesorii de accentuare

Dacă doriți să revigorați interiorul, dar încă nu sunteți pregătit să faceți schimbări majore, cum ar fi aplicarea tapetului, puteți încerca accesorii de accentuare. Îmbrăcați-vă pernele cu modele geometrice, atârnați draperii colorate sau tablouri cu modele abstracte. Avantajele lor includ costuri reduse și ușurința înlocuirii, permițându-vă să experimentați cu diferite combinații.

Pat cu lenjerie cu model geometric alb-negru și o pătură roz aruncată deasupra.

 

În concluzie, este important să subliniem că adăugarea modelelor geometrice reprezintă o modalitate originală de a pune în lumină stilul și caracterul unic al camerei. Cu toate acestea, ca și cu orice alt element de design, este important să acordați prioritate propriilor preferințe și să luați în considerare impresia generală și atmosfera pe care doriți să o creați în cameră. O integrare corectă a modelelor geometrice poate duce la crearea unui aspect armonios și estetic al locuinței.