Ce este „scaunul de îngenunchiere”? Pentru cei care petrec mult timp în fața calculatorului

Ce este „scaunul de îngenunchiere”? Pentru cei care petrec mult timp în fața calculatorului

Cum vă petreceți de obicei ziua în fața calculatorului? Probabil petreceți ore întregi la serviciu sau la școală. Având în vedere această perioadă îndelungată, este important să luăm în considerare cum ne afectează sănătatea. Poate ați auzit deja termenul "kneeling chair", literal „scaun de îngenunchiere”, sau poate încă nu. În acest blog, vom explora ce este un scaun de îngenunchiere și de ce poate fi o alternativă interesantă pentru cei care își deteriorează coloana vertebrală prin șederea îndelungată și nepotrivită în fața calculatorului.

 

Ce este scaunul de îngenunchiere?

Scaunul de îngenunchiere este special conceput pentru a vă permite să stați cu pelvisul aliniat și cu genunchii ușor îndoiți, astfel încât coloana vertebrală să fie în poziția sa naturală curbată. Aceasta reprezintă o diferență semnificativă față de scaunele tradiționale de birou, care, în general, determină o poziție în care picioarele sunt îndoite și pelvisul este înclinat înainte.

Colaj de trei fotografii în care o femeie stă pe un scaun de îngenunchiere în fața unei mese de jocuri PC. Scaun de îngenunchiere RUFUS

 

De ce ar fi mai bun decât un scaun obișnuit de birou?

Scaunul de îngenunchiere are mai multe avantaje în comparație cu un scaun obișnuit de birou:


Spate sănătos: Șederea pe un scaun de îngenunchiere susține curbura naturală a coloanei vertebrale, reducând astfel presiunea asupra discurilor intervertebrale. Astfel, ajută la ameliorarea durerilor de spate - de la gât până la bazin.

Extinderea pieptului: O poziție corectă pe scaunul de îngenunchiere poate ajuta la extinderea pieptului, ceea ce permite o respirație mai bună și o îmbunătățire a posturii.

Ședere activă: La șederea pe scaunul de îngenunchiere, picioarele sunt mai active, ceea ce susține o circulație mai bună a sângelui și o activitate musculară crescută. Aceasta poate ameliora tensiunea musculară și umflarea membrelor.

Prevenirea durerilor de spate în zona lombară: Pentru multe persoane care petrec ore întregi în fața calculatorului, durerile de spate din zona lombară sunt o problemă comună. Scaunul de îngenunchiere poate contribui la minimizarea acestui risc, îmbunătățind poziția bazinului și a coloanei vertebrale.

 

Înălțimea ajustabilă a scaunului de îngenunchiere

Majoritatea scaunelor de îngenunchiere au înălțimea ajustabilă pentru a se potrivi diferiților utilizatori. În timpul reglării, acordați atenție următoarelor aspecte:

  1. Unghiurile la nivelul genunchilor și șoldurilor: La înălțimea corect reglată, genunchii ar trebui să formeze un unghi drept, iar șoldurile să fie în poziție neutră.
  2. Lungimea picioarelor: Talpile ar trebui să atingă podeaua. Dacă picioarele dumneavoastră sunt prea scurte pentru a atinge podeaua, puteți așeza o pernă sub scaun.
Colaj de trei fotografii în care o femeie stă pe diverse modele ale unui scaun de îngenunchiere, în fața unui calculator. Scaun de îngenunchiere

 

Cum ne așezăm corect pe scaunul de îngenunchiere

Așezarea corectă pe scaunul de îngenunchiere este cheia pentru a obține beneficii maxime și pentru a minimiza potențialele riscuri. Iată câteva sfaturi pentru a vă așeza corect pe scaunul de îngenunchiere:

  1. Mențineți coloana vertebrală dreaptă: Așezați-vă pe scaun și mențineți coloana vertebrală dreaptă. Evitați să vă aplecați în spate sau înainte.
  2. Distribuție uniformă a greutății: Greutatea dumneavoastră ar trebui să fie distribuită uniform între picioare și trunchi.
  3. Faceți pauze: Chiar dacă folosirea scaunelor de îngenunchiere aduce beneficii mai mari pentru sănătate decât folosirea scaunelor tradiționale, este totuși important să vă ridicați și să faceți puțină mișcare la intervale regulate. Luați pauze pentru a vă destinde și pentru o mică plimbare.
     

 

Pentru cine este potrivit?

Deși scaunul de îngenunchiere poate fi o alternativă sănătoasă, nu este potrivit pentru toată lumea. Persoanele cu anumite probleme de sănătate, cum ar fi probleme la genunchi, glezne sau bazin, ar trebui să consulte un specialist înainte de a-l folosi și, eventual, să opteze pentru unul dintre scaunele ergonomice. De asemenea, femeile însărcinate ar trebui să fie precaute și, înainte de a începe să-l folosească, ar trebui să consulte un medic specialist.

O femeie joacă jocuri la calculator și stă pe un scaun roz de gaming. Scaun de birou / joc cu iluminare LED, JOVELA


 În concluzie, nu uitați că scaunul de îngenunchiere poate fi un accesoriu util pentru cei care petrec multe ore în fața calculatorului, dar este important totuși să fiți întotdeauna prudent(ă) și să vă monitorizați corpul. Nu uitați să faceți mișcare des și să aveți grijă de sănătatea dvs. în general. În interesul confortului dvs., vă recomandăm să încercați diferite tipuri de scaune și să-l alegeți pe cel care vi se potrivește cel mai bine. Sănătatea dvs. este prioritatea principală și, prin urmare, meritați să aveți o ședere confortabilă și sănătoasă chiar și în timpul petrecut în fața calculatorului.