Înapoi la școală - cameră pentru copii pentru un nou an școlar

Înapoi la școală - cameră pentru copii pentru un nou an școlar

Concediile sunt în plină desfășurare, zburăm în vacanțe, ne bucurăm de soare, apă, grătare și până să ne dăm seama, jumătate din concediu s-a terminat. Ne gândim la această schimbare cu atât mai mult dacă avem un școlar acasă. Cum să vă pregătiți adecvat pentru noul an școlar?

 

Pregătește-te din timp

Vremea serilor lungi de vară, înot, tururi cu bicicleta, excursii sau vacanțe va trece ca un gând și, deja în mijlocul verii, mulți părinți încep încetul cu încetul să se gândească să se asigure că școlarului lor nu le lipsește nimic. Chiar dacă ți se pare că mijlocul vacanței este prea devreme pentru a-ți decora camera copiilor sau a-ți cumpăra cele necesare, îți recomandăm să nu lași nimic la voia întâmplării și să te pregătești din timp. Ca să nu te surprindă ceva...

 

cameră pentru copii pentru un nou an școlar

 

Să-i înconjurăm cu ceea ce iubesc

Când un copil începe școala, multe lucruri din casă încep să se schimbe și să se adapteze. Îi creăm un spațiu în care să se odihnească bine, să studieze, să-și invite colegii sau să creeze liber. În general, copiii cu vârste cuprinse între șapte și zece ani - adică școlarii din clasele elementare - sunt foarte receptivi. Prin urmare, regatul lor personal ar trebui să fie plin de culori, vesel și spațios. Cu toate acestea, este indicat să alegeți cu atenție mobilierul sau accesoriile, astfel încât copilului să-i placă acolo și să nu stricăm impresia de ansamblu a unei camere confortabile pentru copii combinând prea multe elemente. În general, camerele pentru copii sunt mai colorate, în timp ce camerele pentru studenți sunt mai mult ca cele ale adulților.

Așadar, încearcă să discuți cu copilul ce culori preferă, ce și-ar imagina în cameră, ce mobilier sau accesorii l-ar face fericit atunci când va deveni școlar. Cu toate acestea, pentru a nu exagera și a schimba încăperea din nou după câțiva ani, este indicat să alegeți combinațiile de culori cu neutralitate și grijă. Dacă nu-ți place ceva, explică-i copilului motivele tale și găsește o cale de mijloc, de compromis. Copiii cresc repede iar modul lor de a gândi și de a vedea lumea se schimbă. Cu toate acestea, puteți înfrumuseța și completa camera cu accesorii pastelate. Chiar și covoarele vesele și colorate, chiar și luminoase pot încânta sufletul unui copil. Dacă nu pentru totdeauna, atunci măcar pentru o vreme.

 

cameră pentru copii pentru un nou an școlar

 

Nu vom strica nimic cu culori neutre

Alegerea culorii potrivite a mobilierului pentru cameră este uneori o problemă. Dacă investiți o sumă mare de bani în el, nu doriți să îl înlocuiți imediat, după doi sau trei ani. Ar trebui să alegeți în principal mobilier practic și sigur. Ce ziceți de a alege culori neutre și de pământ, cum ar fi maro, gri sau crem? Astfel, mobilierul va rămâne potrivit chiar dacă copilul tău trece prin pubertate și dorește să facă schimbări mai creative. De asemenea, aveți puțin mai multă siguranță că singurele lucruri care se vor schimba vor fi decorațiunile, draperiile sau culoarea pereților.

 

cameră pentru copii pentru un nou an școlar

 

Spațiul și ordinea sunt importante

Atunci când mobilați o cameră pentru un școlar, aranjarea elementelor este cea mai importantă. Prin urmare, este ideal să împărțiți camera în mai multe zone - pentru învățare, pentru odihnă și pentru somn. Este suficient să le împărțiți destul de ușor - de exemplu, cu un ghiveci de flori, un covor sau un simplu paravan sau raft, unde vă puteți depozita și articolele mici și mari.

De asemenea, este important să se definească un spațiu suficient în care copilul să își poată pune toate rechizitele și cărțile școlare. Acest lucru va crea o imagine de ansamblu mai bună a locului în care sunt caietele necesare, ajutoarele de scris sau dispozitivele de măsurare. Dacă le depozitează în rafturi inteligente, va avea ordinea necesară în cameră pe lângă organizarea perfectă. Și vorbind de ordine, ce zici de a lua pentru copii organizatoare stilate, care să se potrivească tuturor comorilor copiilor?

 

cameră pentru copii pentru un nou an școlar

 

Un birou de înaltă calitate este de bază

Cu siguranță ar trebui să punem la dispoziție școlarilor noștri un birou adecvat și de înaltă calitate, pe care vor crea, își vor scrie temele și vor avea suficient spațiu pentru a-și așeza caietele, manualele sau primul lor computer. Prea puțin spațiu poate distorsiona modul în care stau. Prin urmare, este indicat să investești într-un scaun ergonomic care să fie blând cu coloana vertebrală, astfel încât copiii să învețe să stea corect. Ce zici de un birou și un scaun de creștere care se adaptează perfect la creșterea lor? Datorită lor, puteți economisi bani nu numai pe mobilă, ci și pe medic. În plus, blatul mesei poate fi reglat pe înălțime și pliat în jos, astfel încât copilului i se va asigura un confort maxim în timpul scrierii.

cameră pentru copii pentru un nou an școlar

 

Somn dulce și eficient

Pentru dezvoltarea corectă a copilului somnul este important. Mersul la școală este adesea dificil și necesită învățarea multor obiceiuri. Somnul joacă un rol foarte important în învățarea mai eficientă. Prin urmare, ar trebui să ne gândim să cumpărăm un pat potrivit pentru copii cu o saltea de calitate. Pentru copiii până la pubertate este potrivită o saltea tare pentru dezvoltarea corespunzătoare a coloanei vertebrale. De la vârsta de treisprezece ani poți alege o versiune mai moale. Pentru economii mai mari, este mai eficient să cumpărați o saltea cu două fețe cu o parte moale și cealaltă parte tare.

De asemenea, nu ar trebui să uităm de iluminarea potrivită - cel mai potrivit este un corp de iluminat cu lumină caldă. Dacă există suficient spațiu pentru aceasta, este indicat să cumpărați o noptieră, unde copilul să poată depozita lucruri de bază precum ochelari, cărți sau primul telefon mobil. 

 

cameră pentru copii pentru un nou an școlar

 

Faceți spațiul special

Dacă vrei să îmbunătățești puțin încăperea și să te joci cu accesoriile, în tendințe sunt beanbag-urile vesele, pe care copiii le adoră pentru joacă și relaxare. Veți crea astfel o zonă de relaxare plăcută în care copilul se poate înfășura într-o pătură moale și poate lua o pauză de la lecțiile obositoare.

Puteți găsi o ofertă amplă cu tot ceea ce copilul are nevoie pentru camera lui pe kondela.ro!