Ți-e frig? Folosește o pătură electrică, și nu doar iarna

Ți-e frig? Folosește o pătură electrică, și nu doar iarna

Cel mai adesea ne amintim de pătura electrică atunci când ne este frig. Iarnă afară, iarnă acasă, de cele mai multe ori ajungem la o pătură moale, sub care ne simțim cel mai bine. Cu toate acestea, pătura electrică poate fi folosită tot timpul anului. Când suferi de o boală, vei fi bucuros să o accepți și chiar și în mijlocul verii. Știi cum funcționează o astfel de pătură? Este cu adevărat benefică pentru organismul nostru? Află toate detaliile despre acest obiect practic!

 

Cum funcționează o pătură electrică?

Pătura electrică este realizată din material de înaltă calitate și foarte durabil, cu un sistem de încălzire integrat încorporat. Cablurile subțiri care distribuie căldura trec prin interiorul păturii. Căldura iese din pătură și are un efect benefic asupra organismului nostru. Păturile sunt de obicei conectate la o priză electrică. Sunt echipate cu un sistem de control cu care poți porni și opri încălzirea păturii, poți regla temperatura și poți seta timpul de încălzire, astfel încât ea să se oprească automat. Desigur, există protecție împotriva supraîncălzirii, astfel încât păturile sunt sigure și pot fi folosite zilnic.

Cu toate acestea, nu toate păturile electrice sunt la fel. Ele diferă prin materialul folosit, structură, greutate, grade de încălzire, funcții etc.

pătură electrică de încălzire

 

Cât de benefice sunt păturile pentru noi?

În primul rând, o pătură electrică ne poate îmbunătăți starea de spirit. În câteva secunde. Radiază căldură, ne calmează în mod natural mintea și corpul. În zilele reci, corpul nostru consumă rapid căldură naturală în timpul sarcinilor zilnice și din cauza stresului, iar pătura electrică este un instrument ideal pentru a ne reîncărca corpul cu energie.

Căldura de la pătură ameliorează durerea. O astfel de căldură ameliorează tensiunea în mușchi și crampele musculare. Ele nu sunt concepute direct pentru a trata durerea, dar pot restabili fluxul sanguin adecvat în organism, ceea ce poate ajuta cu dureri minore sau crampe.

Un alt motiv pentru care ar trebui să ai o pătură electrică în casă este efectul acesteia asupra somnului nostru. Schimbările de temperatură ne perturbă somnul și ne fac să ne sucim și să ne învârtim toată noaptea. Acest lucru duce adesea la dureri de cap, stare de rău și oboseală. Pătura încălzită menține o temperatură constantă, astfel încât ciclul tău de somn să nu fie perturbat.

pătură electrică de încălzire

 

Riscuri ale folosirii păturilor electrice

Deoarece acesta este un produs alimentat electric, există anumite riscuri implicate în utilizarea acestuia. Temperatura de pe pătură trebuie reglată cu înțelepciune, responsabil față de tine și mediul înconjurător. Nu există arsuri neobișnuite cauzate de supraîncălzirea sub pătura electrică. Persoanele cu diabet ar trebui să evite păturile încălzite, deoarece sensibilitatea redusă a pielii poate duce la arsuri.

Experții nu recomandă utilizarea acesteia nici femeilor însărcinate. Pătura electrică emite un câmp electromagnetic atunci când este pornită. Deși această radiație este la un nivel foarte scăzut, pătura nu este potrivită pentru bolnavii de cancer. Păturile electrice nu sunt destinate nou-născuților, copiilor mici și copiilor sub 3 ani.

pătură electrică de încălzire

 

Cum să utilizezi corect pătura electrică

Am rezumat câteva recomandări despre cum să folosești corect o pătură electrică. Urmându-le, vei preveni pericolul și deteriorarea păturii.

- nu folosi pătura electrică pliată sau șifonată
- verifică pătura cu atenție înainte de fiecare utilizare
- dacă vezi daune, nu o folosi
- controlerul și cablul nu trebuie să fie ascunse sub pătură în timpul utilizării
- nu perfora pătura, nu folosi obiecte ascuțite lângă ea
- pătura nu trebuie folosită de persoane cu percepție redusă de căldură
- nu folosi pătură lângă o sursă de apă
- lasă pătura să se răcească complet înainte de pliere și depozitare
- nu folosi mai mult de o pătură electrică o dată
- daca pătura nu are cronometru, oprește-o înainte de culcare
- ține animalele de companie departe de pătura electrică

pătură electrică de încălzire

 

Cum să ai grijă de o pătură electrică?

Cele mai multe pături electrice pot fi spălate la mașină. Cu toate acestea, citește cu atenție recomandările producătorului înainte de a face acest lucru. Pătura electrică poate fi spălată în mașina de spălat la fiecare câteva săptămâni sau o dată pe lună în sezonul rece. Deconectează toate cablurile și controlerul de la pătură înainte de a o pune în mașina de spălat. Spală pătura la un program scurt și blând, setează centrifugarea la cel mai scăzut nivel. Lasă întotdeauna pătura să se usuce bine înainte de a o porni din nou.

Păstrează pătura într-un loc curat și uscat și nu pune nimic peste pătură. Dacă nu ai suficient spațiu pentru a pune pătura deoparte, ruleaz-o. Evită plierea pe cât posibil. Controlerul și cablurile trebuie depozitate deconectate de la pătură.