Hygge: Adu faimoasa bunăstare scandinavă acasă

Hygge: Adu faimoasa bunăstare scandinavă acasă

Trezirea când afară e întuneric, zile ploioase, seri lungi și umezeală. Toamna și mai târziu sezonul de iarnă vor afecta semnificativ modul în care ne simțim. Oboseala de toamnă sau melancolia de iarnă pot fi pe ordinea de zi. Sentimente de care preferăm să scăpăm și să le înlocuim cu sentimente mai plăcute. Cum să te bucuri în continuare de viață? Cum să savurezi micile bucurii? Cum să te trezești cu o dispoziție bună? Răspunsul poate fi filozofia scandinavă a hygge-ului. Ce este și cum să-o aduci acasă?

Hygge

 

Ce este Hygge

În topul celor mai fericite 10 țări din lume, puteți găsi toată Scandinavia: Suedia, Finlanda, Danemarca, Norvegia și Islanda. Aici filosofia hygge, tradusă vag din daneză, înseamnă „a te simți bine”. Hygge se bazează pe principii precum o atmosferă plăcută, bucuria de a fi prezent, un sentiment de bine, împreună, armistițiu sau plăcere în lucrurile mărunte. Ce înseamnă asta în practică?

De exemplu, savurați cina cu familia într-o atmosferă plăcută după o zi lungă și fără să vă grăbiți nicăieri. Sau ghemuiește-te într-o pătură caldă seara, fă o cană de cacao fierbinte, trage-ți șosete de lână și citește o carte. Sau bucură-te de o baie fierbinte doar cu gândurile tale și lumina slabă a lumânărilor. Hygge, adică o filozofie care lucrează cu mediul care ne înconjoară și cu cadrul nostru intern.

 

Hygge

 

Bucurați-vă de mâncare împreună la o masă mare

Mâncare bună în companie bună. Acesta este, de asemenea, unul dintre fundamentele filozofiei hygge. Mic dejun, prânz sau cină. Principalul lucru este să fiți împreună și să vă bucurați de mâncare pregătită cu dragoste în companie prietenoasă. Și să nu vă grăbiți, doar trăiți momentul. Simțiți-vă liberi să-i invitați pe cei dragi pe care nu i-ați mai văzut de ceva vreme: bunica, văr, unchi.

Mâncarea bună se savurează cel mai bine la o masă rotundă. Pură armonie. Stilul scandinav este dominat în principal de materiale naturale, așa că lemnul este o alegere evidentă. În oferta noastră veți găsi o masă rotundă ALTON spațioasă. Lemnul plăcut de fag creează o atmosferă care va face din hygge o realitate în casa ta.

 

Hygge

 

Joacă-te cu atmosfera casei

Cum să schimbi eficient și ușor atmosfera casei? Lumina! Scandinavii folosesc în principal lumină intimă delicată pentru hygge. Șeminee, lumânări, felinare sau lămpi de podea mai mici în loc de plafoniere îndrăznețe. Lumina caldă și nu prea puternică este cea mai bună pentru o atmosferă relaxată.

Combinația dintre un bec mai puțin puternic cu lumină caldă și o lampă de podea cu abajur textil este un pariu sigur. Lampa de podea LILA se potrivește perfect într-o casă în stil scandinav și filozofia hygge.

Un mare ajutor pentru a crea o atmosferă hygge acasă este un șemineu. Aprindeți focul, așezați-vă pe canapea și acoperiți-vă cu o pătură. În loc să vă uitați la televizor, priviți împreună un album foto de familie sau jucați un joc de societate. Trăiește în prezent și interacționează cu cei dragi. Dacă nu ai șemineu, lumânările vor contribui și la crearea unei atmosfere plăcute. Din oferta noastră, vă recomandăm setul de sfeșnice PORKO. Combinația de sticlă și metal auriu este perfectă pentru a crea stilul scandinav.

 

Hygge

 

Nu face nimic, doar fii

Răsfățați-vă, savurați micile plăceri, bucurați-vă de bunăstare. Și asta e hygge. Cum faci asta? Depinde de tine. Simte-te liber să umpli baia, să asculți muzică relaxantă, să pornești difuzorul de aromaterapie  și să te scufunzi până la gât în apă fierbinte. Și doar fii. Sau înfășoară-te într-o pătură călduroasă de blăniță, fă-ți o ciocolată belgiană caldă, stinge luminile și gândește-te la ce te-ar face fericit mâine.


Dar avem un alt sfat grozav pentru tine. Culcă-te mai devreme și lasă -ți smartphone-ul departe de locul unde te odihnești. Lasă aprinsă doar lampa de pe noptieră și vorbește cu partenerul tău. Desigur, toate acestea sunt mai simplu de făcut atunci când ai nu doar un pat confortabil, ci și un pat frumos. Îți vei găsi mai ușor hygge -ul în patul dublu KAISA.

Aduceți hygge acasă. Puteți găsi tot ce aveți nevoie - o masă mare, sfeșnice, pături călduroase și un pat confortabil - la kondela.ro.