Feng Shui pentru hol. Primește fericirea în casa ta. Dar cum faci asta?

Feng Shui pentru hol. Primește fericirea în casa ta. Dar cum faci asta?

Oglindă vizavi de ușa de la intrare. Jachete și paltoane pe un cuier. Cutie de pantofi deschisă sau cutie de pantofi închisă. Chiar și astfel de lucruri aparent nesemnificative au un impact mare asupra modului în care te vei simți acasă imediat după ce intri în apartament. Feng Shui are câteva sfaturi și trucuri pentru noi pentru ca vizitatorii tăi să se simtă grozav. Acestea sunt mici schimbări care pot aduce energia potrivită în casele noastre.

pentru hol

 

Holul din perspectiva feng shui

Potrivit învățăturii chineze despre feng shui, ușa de la intrare este un fel de gură a locuințelor noastre. Aici intră energia qi și diverse oportunități de viață. Prin urmare, este extrem de important să acordați suficientă atenție holului. Este și prima încăpere pe care o vei vedea când te vei întoarce acasă. Prima în care intră vizitatorii tăi.

Indiferent dacă practici sau nu feng shui, nu se poate nega că o cameră bine organizată și ordonată are un efect pozitiv asupra subconștientului nostru. Ar trebui ca spațiul să fie luminos, ordonat, fără mobilier inutil sau decorațiuni exagerate.

O scară poate bloca energia

 

O scară poate bloca energia

Deschizi ușa din față și primul lucru pe care îl vezi este o scară care duce la etajul doi? Dacă scara duce direct la ușa principală, energia feng shui se ridică rapid până la etajul superior. Parterul nu are astfel energia qi, care îți poate afecta starea de spirit, sănătatea și realizările în viață. Același lucru este valabil și dacă o scară duce la un etaj inferior direct la ușă, sau spre spălătorie sau la subsolul blocului.

La fel cum se întâmplă și cu scara, energia qi este blocată de un alt perete sau perete despărțitor, care este mai aproape de 2 metri de ușă. Atârnă o minge de cristal feng shui între uşă şi un alt perete sau între uşă şi scară. Acesta reglează fluxul de energie.

Oglinda înmulțește binele și răul

 

Oglinda înmulțește binele și răul

În general, experții nu recomandă amplasarea oglinzii chiar vizavi de ușa din față. Mai bine o agățați pe un perete vertical. Motivul pentru care nu este recomandat ca oglinda să fie orientată spre ușa principală este că oglinda împinge toată energia bună feng shui care este pe cale să intre în casă. O oglindește și o împinge din nou afară. Cu toate acestea, oglinda este folosită pe hol din mai multe motive. Prima este ajustarea aspectului înainte de a părăsi casa. A doua este capacitatea sa de a lumina și mări încăperea. Găsește un loc oglinzii pe peretele lateral. Cu toate acestea, ai grijă să nu reflectați obiecte ascuțite sau uși spre altă cameră.

Elimină dezordinea

 

Elimină dezordinea

În acest caz, prea multe paltoane atârnate în cuier, precum și un număr mare de pantofi așezați pe podea sau în pantofare deschise, sunt considerate dezordine. Feng Shui te sfătuiește să ascunzi tot ce poți în dulapuri. Folosește un dulap pentru haine și unul închis pentru pantofi. De asemenea, ascunde umbrelele, gențile și alte accesorii din spatele ușii.

Este interzisă păstrarea scrumierei sau a unui coș de gunoi în hol. Intrarea în casa ta creează o atmosferă pentru întreaga casă. Când intri într-un apartament sau într-o casă și vezi o scrumieră plină sau un coș gol, starea ta de spirit și gândirea se vor îndrepta în acea direcție. Cu toate acestea, dacă te întorci într-o casă curată și ordonată după o zi plină, vei simți imediat că acesta este mediul potrivit pentru a te relaxa.

Iluminare adecvată

 

Iluminare adecvată

Lumina adecvată joacă un rol important în atragerea vibrațiilor bune în casa ta. Un hol întunecat, fără lumină naturală și cu iluminare insuficientă nu este prea atractiv. Îți poate afecta buna dispoziție, te poate chiar face să te simți inconfortabil. Este bine să instalezi iluminat de tavan pentru a lumina acest spațiu. Alege intotdeauna culori mai deschise pentru a crea o atmosferă plăcută. Mai mult, găsește spațiu pentru o lampă de masă, pe care o poți așeza pe o comodă, o cutie de pantofi sau o masă consolă. Sau pentru o lampă de podea care luminează un colț întunecat sau pentru lumini de accent pe pereții laterali.

Ai nevoie de plante

 

Ai nevoie de plante

Ar trebui să ai plante în fiecare cameră. Da, chiar și în dormitor, deși unii susțin că planta din dormitor îți afectează negativ somnul și relaxarea. Ar trebui să fie plante și în hol. Vorbim de plante verzi vii, nu de înlocuitori artificiali! Dacă spațiul permite, așează aici o plantă mare. Acest lucru va ajuta la eliminarea energiilor negative care ar dori să pătrundă în casa ta.

Repară ceea ce merge prost

 

Repară ceea ce merge prost

Ușile dulapului cad din balamale? Oglinda este crăpată? Parchetul este rupt? Ușa din față scârțâie? Orice probleme și neajunsuri pe hol pot duce la probleme de relație și comunicare. Fă-ți timp și repară tot ce poate fi reparat. Înlocuiește articolele deteriorate, soneria care funcționează defectuos sau becurile arse.

Repară ceea ce merge prost

 

Se spune că atunci când ai musafiri îl ai pe Dumnezeu în casa ta! Se mai spune și că energia potrivită în casă îți afectează starea de spirit. Este să faci din casa ta o adevărată casă. Poate că nu ești un fan al feng shui-ului, dar sigur ai încercat toată viața să îți crești nivelul de confort și să te simți bine acasă. Și poate aceste trucuri te vor ajuta să induci energia „bună” în casa ta.