Așezați-vă în fotoliul dvs. preferat: aceste cărți trebuie să le citiți în 2023!

Așezați-vă în fotoliul dvs. preferat: aceste cărți trebuie să le citiți în 2023!

A trecut deja o lună de la Crăciun și ați reușit să citiți toate cărțile surpriză pe care le-ați primit sub brad. Sau poate căutați doar câteva rânduri de încurajare care să vă inspire să vă îndepliniți visele în acest an, sau cel puțin să le descoperiți. Serile sunt încă lungi, folosiți acest anotimp pentru a explora mai departe destinele umane și pentru a descoperi înțelepciunea cuvântului scris. Așezați-vă confortabil în fotoliul de lectură, aprindeți-vă lampa de lectură, înfășurați-vă într-o pătură și pătrundeți în selecția noastră a celor mai bune cărți pentru 2023! Aceste cărți vor lăsa o amprentă și asupra voastră.
 

 

Biblioteca de la miezul nopții, Matt Haid 

Nu am să vă mint, am ales cartea bazându-mă pe faptul că era foarte populară în rândul oamenilor de pe internet. Cu toate acestea, cartea m-a surprins plăcut și pot spune că a intrat în top 3 cărți ale mele. Cartea abordează un subiect interesant - ce-ar fi dacă... Personajul principal, Nora, se sinucide și se află într-o bibliotecă între viață și moarte.  În bibliotecă, ea poate alege viețile pe care le-ar fi trăit dacă ar fi ales altfel. Dacă v-ați întrebat vreodată ce direcție ar lua viața dumneavoastră dacă ați face ceva diferit, această carte este pentru dumneavoastră. Multe lucruri din această carte m-au surprins, la fel ca și concluzia în sine. Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult la această carte a fost faptul că povestea nu a fost una previzibilă. Recomand cu mare convingere această carte la toată lumea.
Recomandă: Nina, social media specialist


 

Biblioteca de la miezul nopții, Matt Haid

 

Cum să crești un copil cu bun simț. Melinda Wenner Moyer 

În calitate de viitoare mamă, sunt foarte interesată de educația și psihologia copiilor. Am decis să cumpăr cartea pe baza recenziilor pozitive de la alte mame și am făcut ceea ce trebuia!  Cartea rezumă mai multe metode pentru a crește genul de copii cu care am vrea să fim noi înșine prieteni. De asemenea, ea susține tot ceea ce scrie cu fapte științifice și dovedește cu mostre de părinți chestionați.  Autoarea începe prin a discuta despre calitățile pe care noi, ca părinți, am dori să le vedem la copiii noștri - cum ar fi onestitatea sau bunătatea - și oferă strategii științifice pentru a le atinge. Pe lângă studiile fundamentate, cartea include experiențele personale ale autoarei cu proprii copii.
Recomandă: Tamara, PPC specialist

Căutați un loc pentru cărțile dumneavoastră? Puteți alege rafturi, polițe, vitrine sau combinații moderne pentru rafturi pentru cărți. 

Cum să crești un copil cu bun simț. Melinda Wenner Moyer

 

Transformarea (trilogie), Justin Cronin

Am citit această trilogie de două ori până acum și m-aș apuca cu plăcere să o citesc și a treia oară - atât de bună este! Opera post-apocaliptică este alcătuită din cărțile Transformarea, Cei doisprezece și Orașul oglinzilor. Acestea sunt romane distopice care vă vor ridica din scaun. Cartea vă implică foarte repede în acțiune și, grație talentului deosebit al autorului, vă aflați alături de personajele principale, trăind alături de ele toate emoțiile și etapele vieții. Nu numai atât, autorul le acordă suficient spațiu și "băieților răi", descriind supraviețuirea monștrilor, instinctele lor, modul în care privesc lumea și care sunt gândurile lor. Chiar dacă omenirea se află în vremuri foarte potrivnice, nu lipsesc momentele pline de iubire, romantism, prietenii trainice și bucurii copilărești. Dar, undeva în fundal, încă se simte tensiunea, așteptând ca ceva să se întâmple din nou. Lucrul uimitor este că nu aștepți niciodată mult timp. 
Recomandă: Ecaterina, copywriter 
 

Transformarea (trilogie), Justin Cronin

 

The Almanack of Naval Ravikant, Eric Jorgenson 

Am avut această carte în vizor de ceva vreme. Îmi place foarte mult să citesc acest tip de carte, care ajută la stabilirea direcției vieții și oferă noi perspective asupra lumii. Naval Ravikant este un antreprenor, investitor și filozof practic care m-a impresionat cu principiile sale care conduc la construirea averii și la o viață fericită. Cartea este scrisă într-un mod foarte atractiv, fiind mai degrabă o colecție de gânduri, tweet-uri sau interviuri ale lui Naval. Nu conține niciun fel de sos, dar este totuși o lucrare grozavă, toate lucrurile se construiesc unele pe altele și au sens. Este diferită și totuși incredibil de interesantă. 
Recomandă: René, Graphic desinger 
 

Sugestia noastră: Pentru un confort maxim atunci când citiți, așezați-vă într-un fotoliu moale cu un taburet. Orice iubitor de cărți visează la un fotoliu elegant. Hmmm, și acel taburet pentru a vă întinde picioarele! Alegeți din oferta noastră. 
 

The Almanack of Naval Ravikant, Eric Jorgenson


Minți împrăștiate, Gábor Maté

Întotdeauna am fost interesată de psihologie și de autodezvoltare. Și sunt convinsă că în cartea Minți împrăștiate se regăsește o mică parte din noi toți, nu doar din persoanele cu sindromul ADHD. De fapt, această tulburare provoacă multe stări depresive, anxietate sau probleme de autoreglare emoțională. Deși autorul este medic neurolog și psihiatru, el a scris cartea într-o manieră foarte clară. El descrie, explică și oferă soluții atât pentru adulți, cât și pentru copii, lucrând cu exemple din propria viață sau din viața pacienților săi. 
Recomandă: Ecaterina, copywriter 

Sugestia noastră: Prelungiți-vă serile de lectură cu o lampă de lectură. Oferim lămpi de masă sau lămpi de podea, pe care le puteți ajusta datorită unei articulații mobile.