Cutii de depozitare pentru grădină și terasă - sau cum să ții lucrurile organizate

Cutii de depozitare pentru grădină și terasă - sau cum să ții lucrurile organizate

Putem atribui cu siguranță efecte terapeutice grădinii sau terasei. Nu este nimic mai bun decât să stai pe o canapea de grădină după muncă și să te bucuri de relaxare. Dar câteodată poți să observi o dezordine care tulbură ușor liniștea interioară. Jucării pentru copii, unelte de grădină, perne pentru stat în grădină... De ce nu este totul la locul lui? Dar ai rezolvat problema depozitării lor? Dacă nu încă, există o soluție elegantă - încredințați-le unei cutii de depozitare, care va restabili rapid și ușor ordinea.

box

 

De ce o cutie de depozitare

Cutiile de depozitare de grădină aduc mai multe avantaje. Iată doar câteva dintre ele:
1. Ai tot ce ai nevoie într-un singur loc și imediat la îndemână. 
2. Economisești timp și energie pe care altfel le-ai dedica căutării lucrurilor de care ai nevoie în acel moment. Poți dedica timpul economisit astfel pentru a face ceva util sau relaxant. 
3. Oferă o modalitate inteligentă de a-i învăța pe copii să-și facă ordine. Jucăriile vor avea locul lor permanent definit - o cutie de depozitare, unde le vor găsi din nou a doua zi. 
4. Cutiile de depozitare exterioare economisesc și înlocuiesc spațiul de depozitare din casă sau garaj. Acestea protejează uneltele de grădină de ploaie și de alte fenomene meteorologice.

 

box

 

Ce să iei în considerare înainte de a cumpăra

În ce scop vei folosi cutia?
Pentru a alege o cutie care ți se potrivește din toate punctele de vedere, este necesar să stabilești ce vei depozita în cutie. Posibilitățile sunt nesfârșite - de la unelte de grădină până la accesorii tapițate pentru scaune de grădină, accesorii pentru grătar, jucării și echipamente sportive.

Cât de mare ar trebui să fie cutia de depozitare?
Dimensiunile depind de doi factori principali. Prima se bazează pe scopul pentru care va fi folosită cutia. În funcție de obiectele pe care doriți să le depozitați în ea, vă veți face cel puțin o idee despre cât de mare ar trebui să fie. Al doilea factor este spațiul dedicat pentru amplasarea unui depozit atât de la îndemână. Măsurați spațiul liber. Luați în considerare și spațiul necesar pentru a accesa cutia și pentru a manipula articolele din ea.

Unde veți pune cutia?
Locul unde veți plasa cutia depinde și de scopul în care o veți folosi. Poate doriți s-o plasați lângă casă pentru un acces ușor și rapid la jucării sau la perne tapițate. O cutie de plastic fără covoraș este suficientă pentru un balcon sau terasă. Daca cutia merge, de exemplu, la căsuța din grădină sau la gardul din spate, recomandăm lemn masiv. De asemenea, este necesar să asiguri un suport potrivit pentru cutie. Într-o grădină care este predispusă la inundații și apă stătătoare, este necesar să o pui pe o bază ridicată.

 

box

 

Plastic, lemn sau metal

Cea mai populară și mai accesibilă opțiune sunt cutiile din plastic. Plasticul este rezistent la schimbările meteorologice, este ușor și simplu de întreținut. Este disponibil în diverse stiluri și finisaje. Pentru a obține o impresie decorativă în grădină sau terasă, alege plasticul cu efect de lemn sau ratan. Adaptează-l la mobilierul tău de grădină, ghivece de flori sau alte decorațiuni exterioare.
Puteți obține cel mai natural aspect dacă cumpărați o cutie de depozitare din lemn. Cu toate acestea, este mai solicitant de îngrijit și întreținut. Vă recomandăm ca lemnul să fie lăcuit în mod regulat și tratat astfel încât să-și păstreze aspectul rustic pentru o lungă perioadă de timp. Asigurați-vă că cutia este fabricată din lemn masiv de înaltă calitate.
O cutie de depozitare din metal va oferi grădinii o notă modernă. Astfel de cutii sunt fabricate din metal durabil, astfel încât sunt cele mai rezistente la deteriorare. Alegeți dintre mai multe opțiuni de culoare. Culoarea ar trebui să se potrivească cu mobilierul, suprafața este tratată și cu protecție împotriva ruginii. Cutiile metalice sunt de obicei echipate cu lacăt sau alt sistem de securitate. Sunt cea mai bună alegere dacă doriți să stocați articole de valoare mai mare în ele.

 

box

 

Nu uitați de siguranță

În acest caz, nu ne referim la siguranță la montarea cutiei de depozitare, deși și acest lucru este foarte important. Cu toate acestea, asamblarea este foarte simplă, trebuie doar să urmați instrucțiunile. Am menționat cuvântul „securitate” în legătură cu protecția obiectelor depozitate împotriva furtului. Dacă intenționați să depozitați obiecte valoroase în cutie, cum ar fi echipamente sportive, unelte de grădină, mașini mai mici etc., este esențial să asigurați cutia împotriva potențialilor hoți și vandali. Prin urmare, este bine să stabiliți la ce veți folosi cutia înainte de a o cumpăra. Unele cutii de depozitare de grădină sunt vândute cu lacăt sau alt sistem de securitate.
Cu toate acestea, puteți face și singur un sistem de securitate. Alternativ, mutați cutia într-un garaj care poate fi încuiat sau alt spațiu de depozitare pentru noapte sau dacă părăsiți casa pentru câteva zile. Echiparea cutiei cu încuietoare de siguranță este eficientă și pentru copiii mici. Mai ales dacă în cutie sunt obiecte ascuțite și periculoase.

 

box

 

Tipuri de cutii de depozitare

Gama de cutii de depozitare este cu adevărat variată. Dacă sunteți în căutarea unei cutii cu dimensiuni mai compacte, căutați o cutie care poate servi și ca masă laterală.
Cutia cu ladă  va oferi mult mai mult spațiu de depozitare având o lățime de min. 1 m.
Un capitol separat îl reprezintă cutiile de depozitare concepute ca bănci sau băncile de grădină care ascund un spațiu amplu de depozitare.
Puțin mai mult spațiu decât oferă cutiile oferă casele de grădina pentru unelte. Comandă una cu dimensiunile adecvate și puteți uita cu ușurință de depozitarea obiectelor sau a mașinilor mai mari.