Cum se curăță canapelele? Scăpați de petele de orice fel

Cum se curăță canapelele? Scăpați de petele de orice fel

Cu siguranță, fiecare a fost deja surprins de o pată neașteptată pe canapeaua nouă. După o petrecere sălbatică a rămas pe canapea o pată de vin roșu, animalul de companie lasă păr pe canapea sau aveți doar copii mici care nu stau deloc. Cum să ne descurcăm eficient cu petele de orice fel?

Canapea Vincent

Tocmai datorită tratamentelor de curățare neadecvate, canapeaua își pierde rapid culoarea, forma și mirosul. Lipsa de îngrijire pe termen lung a dominantei dvs. din camera de zi duce la reducerea cu ușurință a valorii și eficienței acesteia.

Rezumarea metodelor de curățare a petelor nedorite poate fi foarte simplă. In același timp și foarte neprofesională. Este necesar să se facă distincția între tipurile diferite de suprafețe ale canapelelor. De asemenea, nu sunt două pete la fel!

Canapelele din material textil

Resturile minore de murdărie, praful și părul animalului dvs. de companie le puteți îndepărta cu o perie de haine. Pentru mai multă murdărie este suficient un aspirator. Vă puteți ajuta de extensiile pentru mobilier tapițat. Reglați aspiratorul la o viteză mai mică astfel încât fibrele slăbite din țesătură sub presiunea puternică să nu se elimine.

Tapițeria textilă poate fi curățată de praf cu puful special pentru praf. Pe canapea așezați o cârpă mare albă, înmuiată în apă curată și bine stoarsă. Loviturile cu puful de praf fac ca praful să se prindă cu ușurință în cârpă umedă.

În ultimul timp este, de asemenea populară curățarea cu spumă direct pe țesătura canapelei. Pulverizați-o pe suprafața canapelei, lăsați-o să acționeze o perioadă, apoi ștergeți cu o cârpă umedă.

Petele pot fi eliminate și de apă cu săpun (detergent). Folosiți o cârpă umedă pentru a freca zona murdară, dar nu atât de puternic încât să nu se deterioreze țesătura. În cele din urmă, utilizați o cârpă uscată de bumbac pentru a absoarbe umezeala.

Soluția mai puternică de săpun sau detergent va ajută cu petele grase, uleioase. Pentru revitalizarea culorii, vă recomandăm să ștergeți canapeaua cu o cârpă înmuiată în apă cu puțin oțet.


Canapeaua din piele ecologică

Un principiu important este să nu folosiți substanțe chimice sau preparate destinate pielii naturale și în nici un caz perii aspre. Pentru îngrijirea de bază, este suficientă o cârpă înmuiată în apă curată sau într-o soluție nu foarte concentrată de săpun cu pH neutru, stoarsă bine. De asemenea, pielea ecologică poate fi tratată în mod regulat cu spray-ul, care este special conceput pentru acest tip de material. Un ajutor mulțumitor sunt șervețelele umede cu pH neutru, cu care puteți șterge cu ușurință murdăria sau lichidul vărsat. Petele de lichid le absoarbeți rapid cu un prosop de bucătărie de hârtie, și apoi curățați cu o cârpă umedă.


Canapelele din piele naturală

Îndepărtarea petelor mici este destul de simplă. Tot ce aveți nevoie este o cârpă umedă. Șervețelele umede pentru copii sau produsele de curățare speciale pentru pielea naturală pot fi de asemenea utile. Canapeaua din piele naturală netedă (fină) o curățați cu cârpă albă și săpun. Ștergeți petele, încercați să nu le întindeți. Când pielea se usucă, tratați-o cu un ulei special pentru pielea netedă naturală sau o cremă blândă, neagresivă, cum ar fi Apidermin. Întindeți crema pe suprafața canapelei cu o cârpă moale de bumbac, curată. Lăsați-o să se absoarbă bine - de preferință peste noapte și nu folosiți canapeaua timp de câteva ore.

Tratați piesele mai vechi de mobilier din piele cu ulei sau cremă de mai multe ori la rând. Ștergeți bine crema neabsorbită după fiecare tratare. Tapițeria din piele întoarsă niciodată nu o tratați în acest fel! Puteți elimina petele cu radiera specială pentru piele întoarsă pe care o puteți cumpăra din magazinele de încălțăminte. Pentru a îmbunătăți aspectul suprafeței, pur și simplu periați-o cu o perie moale.

Este important de știut, că obiectele de mobilier din piele ar trebui ca măcar de două ori pe an să le pulverizați cu o soluție impregnabilă. Încercați și amestecul de oțet și ulei de in în raport 1:1. Această rețetă va face față cu ușurință oricărei murdării de pe canapeaua din piele.


Cum să faci față petelor?

 

Guma de mestecat:
Este suficientă gheața obişnuită. Locul afectat se răceşte prin apăsarea cubului de gheață. Apoi guma o răzuiți cu unghia. În cele din urmă, frecați cu alcool.

Vin roșu:
Presărați locul afectat imediat cu sare. Absoarbe umezeala și parțial și culoarea roșu. Apoi folosiți apă minerală, care eliberează murdăria de pe fibrele individuale. Îndepărtați excesul de lichid cu un prosop de hârtie.

Sânge:
Pentru petele de sânge proaspăt, cu siguranță folosiți apă rece cu săpun. Pentru petele uscate, aplicați o soluție cu zeamă de lămâie preparată dintr-o linguriță de suc de lămâie și 100 ml de apă. Frecați petele cu o cârpă albă.

Cafea:
Dacă pata de cafea este proaspătă, o puteți presăra mai întâi cu sare și o ștergeți încet cu soluție de apă și săpun.

Cacao:
Petele de cacao este bine să le umezim, apoi să le ștergem cu detergent nediluat și în final să le curățăm cu o perie înmuiată în soluția de detergent.

Bere:
Pregătiți o soluție caldă de detergent, pur și simplu curățați cu o cârpă curată pata până când dispare complet de pe canapea. Lăsați să se usuce complet.

Petele de cerneală sau pix:
Îndepărtați cu ajutorul lacului fixativ de păr și curățați cu apă cu săpun.

Petele uleioase:
Pentru petele grase folosiți oțet sau alcool.

Noroi:
Cel mai bine curățați după uscarea perfectă prin perierea cu o perie pentru țesături. Astfel de pete pot fi curățate cu ușurință cu apă cu săpun.

Pete "uscate" și impurități:
Praful, cenușa sau pulberea pur și simplu le aspirați cu aspiratorul cu peria atașată. Pentru astfel de pete uscate, nu trebuie să folosiți apă!

Cum să scapi de mirosul neplăcut al canapelei?
Bicarbonatul de sodiu elimină mirosul neplăcut și dezinfectează suprafața. Este important ca la final să nu rămână pe canapea. Folosiți pentru asta un aspirator.


De îngrijirea clasică a canapelei vă puteți ocupa și singuri. Petele simple le puteți scoate cu ușurință. În caz de murdărie mai mare, într-adevăr, vă recomandăm să utilizați profesioniști care se dedică curățării profesionale la nivel ridicat.