Cum se amenajează corect sufrageria: Evitați în special aceste greșeli!

Cum se amenajează corect sufrageria: Evitați în special aceste greșeli!

Sufrageria este inima fiecărei case. Amenajarea sufrageriei este importantă pentru a crea o atmosferă plăcută și confortabilă, dar adesea facem câteva greșeli comune care pot afecta în mod negativ aspectul și funcționalitatea acestui spațiu. În acest blog, vom enumera 7 greșeli frecvente în amenajarea sufrageriei și vom oferi sfaturi pentru evitarea lor. 
 

O femeia mai în vârstă stă pe o canapea crem, acoperită cu o pătură și citește o carte Set canapea, material Monolith bej, stânga, ALVARO


1. Amenajarea fără un plan concret

Una dintre cele mai mari greșeli este lipsa planificării spațiului în sufragerie. Mobilierul și decorațiunile sunt adesea achiziționate fără a se lua în considerare dimensiunile acestora. Este important să vă gândiți cum doriți să utilizați spațiul și să creați un plan care să țină cont de ergonomie și confort. Înainte de achiziționarea mobilierului, măsurați camera și creați un plan. Astfel, veți avea o idee despre ce se va potrivi în încăpere.
 

 

2. Haos de culori 

Utilizarea culorilor incompatibile este o altă greșeală comună. Sufrageria ar trebui să aibă un concept de culoare unitar, care conferă armonie și echilibru. Înainte de a începe amenajarea, alegeți o paletă de culori și păstrați-o constantă. Utilizați diferite nuanțe ale acelorași culori sau combinați culori contrastante, dar cu măsură.
 

Mobilier modular pentru sufragerie de culoare gri cu o plintă decorativă din lemn Mobilier camera de zi TRIO

 

3. Amplasarea incorectă a mobilierului

Amplasarea incorectă a mobilierului poate face ca sufrageria să pară ineficientă și incomodă. Este important să se țină cont de fluxul de circulație și să se amplaseze mobilierul astfel încât să creeze zone naturale pentru odihnă, relaxare și comunicare. Încercați să creați spații intime și funcționale și să nu uitați să lăsați suficient spațiu pentru deplasare.
 

 

4. Prea multe decorațiuni

Supraîncărcarea sufrageriei cu decorațiuni inutile este o altă greșeală comună. Concentrați-vă asupra unui aspect estetic plăcut. Alegeți câteva piese dominante de mobilier și adăugați câteva elemente decoratíve, care să evidențieze stilul dvs. Mai puțin înseamnă mai mult, așadar este important ca decorațiunile să completeze spațiul, nu să-l supraîncarce.
 

Canapea gri cu picioare din lemn, în sufragerie, cu un covor maro Covor, auriu, 140x200, DELAND

 

5. Lipsa de lumină

Lumina este un element cheie care influențează atmosfera dintr-o încăpere. Folosiți o combinație de lumină naturală și iluminat artificial. Alegeți draperii albe care permit pătrunderea suficientă a luminii naturale și completați-o cu iluminat central sub forma unei lustre. Pentru o atmosferă mai călduroasă, adăugați și lampadare sau veioze de podea și de masă.
 

 

6. Amplasarea inadecvată a televizorului

Televizorul este în mod obișnuit centrul atenției în sufragerie, de aceea este important să se ia în considerare amplasarea adecvată a acestuia. Evitați să-l amplasați prea sus sau prea jos. Ideal, ar trebui amplasat la nivelul ochilor, din poziția în care îl veți urmări cel mai des de pe canapea. Spațiul dintre canapea și televízor poate fi completat cu o măsuță de cafea. 

Sufragerie cu mobilier modular alb și un covor albastru Mobilier pentru living INEM

 

7. Sufrageria fără personalitate

Prin intermediul sufrageriei, vă exprimați și personalitatea. Lipsa unei abordări personale în amenajare duce la o atmosferă rece și sterilă. Adăugați elemente personale în sufragerie, cum ar fi fotografii de familie, tablouri, suveniruri sau lucrări de artă care vă inspiră. Astfel, veți crea o atmosferă unică și plăcută în camera de zi.

Sufragerie amenajată în stil „glamour”, cu băncuțe de culoare verde-smarald cu piciorușe negre-aurii și măsuțe de cafea negre-aurii Bancă în stil Art-deco, NOBLIN

 

Amenajarea sufrageriei poate fi un proces plăcut, dar este importantă evitarea unor greșeli comune. Planificarea spațiului, combinarea culorilor, amplasarea adecvată a mobilei, decorarea cu simț estetic, iluminatul adecvat, poziționarea potrivită a televizorului și adăugarea unei note personale sunt elementele cheie pentru crearea unei sufragerii atrăgătoare și funcționale. Fiți creativ(ă), dar acordați  atenție și la echilibru și confort. Respectând aceste principii, veți crea o sufragerie care va impresiona prin eleganța sa și atmosfera plăcută.