Cum să alegi masa pentru o bucătărie mică?

Cum să alegi masa pentru o bucătărie mică?

Ești pe cale să-ți cumperi un apartament. Este modern, luminos, bine situat, chiar și numărul de camere vi se potrivește. Singurul lucru care te descurajează să îl cumperi este bucătăria mică. Nu fiți imediat dezgustați de spațiul mic. Fiecare designer cu experiență vă va spune că atunci când amenajați o bucătărie nu este importantă dimensiunea camerei, ci modul de utilizare a spațiului în mod inteligent. Să vorbim despre cum se poate realiza aceasta.

Ce nu aparține în bucătărie?

Cei mai mulți dintre noi atribuim bucătăriei un singur scop - prepararea mâncării. Servirea este la fel de importantă. Prin urmare, fiecare bucătărie ar trebui să includă o zonă de luat masa, un loc unde vă puteți bucura de mâncare în liniște.

Chiar și astăzi, masa este inima bucătăriei. Cu siguranță nu ar trebui să lipsească din bucătărie. Echipamentul necesar din bucătărie include de asemenea o bucătărie cu chiuvetă, aragaz și hotă, frigider și mașină de spălat vase.

Uitați de mașina de spălat, cu siguranță în bucătărie nu aparține! De asemenea, ocupă spațiu și diferitele spații suplimentare de depozitare, insule de procesare a alimentelor, dulapuri și rafturi.

Masă mică de bucătărie

Masa de servit masa tradițională

Nu vă puteți imagina o bucătărie fără o masă tradițională? Există întotdeauna o soluție pentru a încorpora acest tip de masă în bucătăria ta. Singurul lucru care te afectează atunci când alegi este dimensiunea sa. Dacă nu puteți face o selecție, contactați experții.

Înainte de a cumpăra o masă, asigurați-vă că ați stabilit locul unde o așezați. Masa poate fi pătrată, dreptunghiulară sau rotundă. Dacă optezi pentru una dreptunghiulară, este mult mai ușor să o alegi pe cea potrivită pentru bucătăria ta. Piața de astăzi oferă mese de diferite dimensiuni. Masa rotundă este mai pretențioasă în spațiu și iese mai bine în evidență într-o cameră mai mare și pătrată.

Masă cu scaune colorate

O masă tradițională de servit masa nici nu se pune problema? Există mai multe alternative pentru a rezolva problema mesei într-o bucătărie mică. Ce te va ajuta într-o bucătărie mică?

Masa pliabilă

Practică și ieftină este masa pliabilă fixată pe perete. Dacă nu aveți nevoie de ea acum, pliată este discretă și aproape că nu interferează cu spațiul. În momentul mesei, masa tradițională este reprezentată complet. De asemenea o puteți utiliza ca blat de lucru sau ca zonă de depozitare în timpul procesării alimentelor.

Masa Amadeo

Tejgheaua de bar ca masă

În cazul în care bucătăria dvs. este conectată la camera de zi, conectați aceste camere cu un bar. Barul poate avea mai multe funcții - poate fi folosit pentru mese ocazionale sau festive sau pentru extinderea zonei de lucru a bucătăriei sau ca birou. Și compartimentele de depozitare de dedesubt nu sunt deloc de neglijat. Barul economisește spațiu și adaugă spațiului deschis farmec.

Masă de bar Gema alb

Masa extensibilă

Modernă și din ce în ce mai răspândită este masa extensibilă. De obicei este încorporată direct în linia de bucătărie. Se afișează numai atunci când aveți nevoie de ea cu adevărat, altfel nu interferează nici măcar un milimetru.

Soluție la îndemână pentru bucătărie

Blatul de lucru extins

Extinzând blatul de lucru aveți imediat două avantaje. Spațiul de lucru este extins și îl puteți folosi și ca masă. Adăugați taburete de bar moderne și transformați bucătăria într-un spațiu modern, cu o masă confortabilă. Dacă ești îngrijorat că scaunele tale te vor incomoda în pregătirea alimentelor, alegeți pe cele pe care le puteți pune sub masă în timp ce gătiți.

Blat de masă ca masă de bucătărie

Masa de colț

Dacă spațiul vă permite, așezați o masă de colț în bucătărie. Astfel puteți profita la maxim chiar și de colțurile care nu au alte utilizări. Masa de colț economisește spațiu considerabil. Asigurați-vă că, colțurile mesei sunt rotunde. Mai ales dacă aveți copii mici în familie.

Masă de colț în bucătărie

Lemn sau metal?

Atunci când alegem o masă, suntem influențați în esență de doi factori: confortul și designul. Masa trebuie să fie stabilă, confortabilă, preferabil cu margini rotunjite, blatul trebuie să fie plăcut la atingere, durabil și ușor de întreținut. Al doilea aspect care ne afectează este designul mesei, material și culoare, într-un cuvânt, selectăm masa în funcție de echiparea și stilul camerei.

Chiar și astăzi, lemnul rămâne cel mai preferat. Mesele din lemn sunt durabile și ușor de întreținut. Mesele din metal și mesele cu blatul de lucru din sticlă sunt populare. Materialele pot fi combinate..