Cum să îngrijești mobilierul din piele? Așa îi prelungești viața

Cum să îngrijești mobilierul din piele? Așa îi prelungești viața

Aspect elegant, excelent pentru cei care suferă de alergii, cu viață lungă (cu o îngrijire adecvată poate arăta fermecător chiar și după 15 ani). Acestea sunt principalele avantaje ale mobilierului din piele. Cu toate acestea, pentru ca fotoliul sau canapeaua ta din piele să reziste ani de zile, ar trebui să îndeplinești o condiție fundamentală: să-i acorzi o îngrijire adecvată. Unde să așezi mobila din piele? Cum să ai grijă de ea? Și ce să eviți pentru a prelungi durata de viață a mobilierului din piele? Încearcă sfaturile noastre care se aplică în egală măsură pielii ecologice și autentice.

 

Unde se așează mobila din piele

Poți începe să prelungești durata de viață a mobilierului din piele de când îl aduci acasă. Unde să-l pui? Aici se aplică câteva reguli de bază. Prima dintre ele este – nu așeza niciodată mobilier din piele lângă o sursă de căldură: un calorifer, cuptor, aragaz sau șemineu. Căldura usucă pielea - reală și ecologică - astfel că primele crăpături pot apărea foarte repede pe o canapea sau un fotoliu din piele.

Atunci când așezi piese de mobilier din piele, trebuie să te gândești și la razele soarelui. Încearcă să așezi colțarul, canapeaua sau fotoliul astfel încât să fie cât mai puțin în contact cu razele soarelui în timpul zilei. Ce se întâmplă dacă soarele strălucește pe mobilă câteva ore? Pielea se poate decolora. Dacă mobila din piele este în contact cu razele soarelui pe tot parcursul zilei, durata de viață se scurtează semnificativ. De asemenea, reține că la fel ca și căldura, nici umiditatea ridicată nu se potrivește pielii.

 

 

Cum să îngrijești mobilierul din piele

Vestea grozavă este că mobilierul din piele este relativ ușor de întreținut. Desigur, dacă ai găsit un loc potrivit pentru el. Ce îngrijire necesită? Când faci curat, aspiră și mobilierul din piele. Pentru a nu deteriora suprafața, folosește o duză cu peri fini. Acestea te vor împiedica să zgârii sau să deteriorezi în alt mod mobilierul din piele.

După ce îndepărtezi stratul de praf de pe canapea, fotoliu sau colțar, șterge cu o cârpă umedă. Lavetele din microfibră sunt cea mai bună alegere. Cu toate acestea, asigură-te că nu este prea umedă, este suficient doar puțin umed cu o picătură de detergent delicat. Doar săpun simplu. Un sfat poate fi: nu folosi nimic pentru a spăla mobila din piele cu care nu ți-ai spăla pielea. Totul este gata? După aceea, îngrijirea specială a mobilierului din piele a luat sfârșit.

La prelungirea duratei de viață și oferirea unui aspect proaspăt mobilierului din piele ajută, de asemenea, și produsele speciale pentru piele folosite o dată sau de două ori pe an. Există pe piață multe preparate de impregnare blânde și adesea pe bază naturală, balsamuri, creme, spray-uri. îți recomandăm să alegi din această ofertă.

Cu toate acestea, înainte de a le folosi, testează întotdeauna modul în care materialul reacționează la produs  pe spătarul scaunului din piele. Acești agenți pot îndepărta petele de pe mobilierul din piele, pot crea un filtru de protecție sau îi pot conferi strălucire pentru a le prelungi viața și aspectul proaspăt.

 

 

La ce să te gândești când ai grijă de mobilier din piele? 

Animalele de companie sunt o cauză comună de deteriorare a mobilierului din piele. O pisică care își strânge ghearele pe canapea, un câine care zgârie suprafața canapelei cu labele când sare în sus. Cunoaștem două soluții eficiente. Una dintre ele este să acoperim mobilierul din piele cu o pătură, iar celălaltă este să dresezi animalul de companie să stea pe propriul pat. Depinde de tine pe care o alegi.

Ce capcane te mai pot aștepta când vine vorba de mobila din piele? De exemplu, un pahar vărsat cu apă sau vin. O situație care necesită o acțiune imediată. Cu toate acestea, nu este nimic complicat, o cârpă curată care să absoarbă bine va face cea mai mare parte a muncii. Apoi lustruiește zona acoperită cu o cârpă din microfibră. De asemenea, îți recomandăm să fii atent la ce haine porți pe o canapeaua din piele. Blugii în special pot lăsa pe piele pete albastre sau negre strălucitoare care sunt greu de îndepărtat. Dacă acorzi atenție acestui lucru, mobilierul din piele te va face fericit în casa ta mulți ani.

Cauți un fotoliu din piele, o canapea din piele, un taburet din piele sau chiar un covor din piele? Le poți găsi pe kondela.ro.