Cum să depozitezi mobilierul de grădină?

Cum să depozitezi mobilierul de grădină?

Toamna a sosit, aducând cu ea o răcire semnificativă și o creștere a numărului de zile ploioase. Așadar, este timpul să luați măsuri pentru protejarea mobilierului de grădină împotriva intemperiilor. Ce îngrijiri de bază ar trebui să-i acordați înainte de a-l muta pentru păstrare într-un loc adecvat? Cum se protejează în timpul iernii mobilierul de grădină din plastic, metal, lemn și ratan? Inspirați-vă din ghidul nostru concis pentru păstrarea corectă a mobilierului de grădină în timpul sezonului rece.


Petreceri în grădină, stat la soare, grătare în familie, înot - pur și simplu v-ați bucurat din plin de vară. Mobilierul de grădină a fost pus la treabă în timpul zilelor toride. Acum este momentul potrivit să îi răsplătiți cu puțină atenție: oferiți-i o „sesiune de wellness”. Cum se face acest lucru?


Începeți prin a curăța mobilierul de grădină

Primul pas este să eliminați toate impuritățile de pe mobilierul de grădină. Evitați utilizarea instalațiilor de spălare sub presiune, deoarece acestea ar putea deteriora finisajul sau chiar mobilierul însuși. Un ajutor excelent în acest sens este o lavetă umedă înmuiată în puțin detergent adecvat pentru tipul de suprafață. Evitați folosirea cârpelor de bumbac sau bucăților de pânză de la hainele vechi. Firele care se destramă din acestea s-ar putea prinde în mobilă provocând astfel daune. Ideal este să utilizați o lavetă nouă din microfibră.
Pentru murdăria mai „încăpățânată”, puteți apela și la perii mai moi. Evitați perii din sârmă, cu excepția cazului în care este vorba despre un mobilier din metal de pe care doriți să îndepărtați rugina.


Reparații și îngrijire finală

După ce ați curățat mobilierul de grădină, este timpul să vă ocupați de reparații și de îngrijirea finală. Strângeți toate articulațiile slăbite, verificați dacă nu lipsește vreun șurub sau dacă vreo nuia de ratan nu este ruptă. Curățați temeinic căsuțele de grădină și verificați dacă nu sunt prezenți dăunători. În cazul în care este permis conform instrucțiunilor de utilizare, spălați husele și pernele de la scaunele de grădină, apoi, după uscare, ambalați-le în saci și depozitați-le.
Când este momentul potrivit pentru a trata suprafața lemnului? Un test simplu vă poate ajuta: picurați puțină apă pe un scaun de grădină din lemn; dacă nu pătrunde în lemn, suprafața nu necesită tratament suplimentar. Dacă apa este absorbită rapid, apelați la lac, ulei de in sau ceară.
Sfatul nostru: Aveți pe terasă un fotoliu suspendat? Nu trebuie să-l pregătiți pentru iarnă! Puteți să-l mutați cu încredere în living sau în altă cameră. Vă puteți bucura de confortul fotoliului suspendat atât în aer liber, cât și în interior, atât vara, cât și iarna.


Cum să pregătiți corect pentru iarnă, mobilierul de grădină din lemn

Mobilierul de grădină din lemn necesită cea mai atentă îngrijire. Este vorba în special despre tratamentul suprafeței, precum lustruirea cu ceară sau aplicarea uleiului.
În plus, este extrem de important să identificați crăpăturile și deteriorările lemnului, care ar putea servi drept poartă de intrare pentru mucegai. Aceste zone ar trebui atent șlefuite cu șmirghel și apoi tratate cu lac sau ulei. După ce mobilierul din lemn este pregătit în acest fel, acoperiți-l cu o prelată din iută sau pânză care permite aerisirea mobilierului și depozitați-l într-o încăpere uscată, fără îngheț, la o temperatură constantă.


Atenție la pregătirea pentru iarnă a mobilierului de grădină din plastic!

Mobilierul de grădină din plastic a câștigat rapid popularitate: este ușor de mutat, adesea ușor de stivuit, cu un design atractiv, un preț accesibil, pe deasupra fiind și durabil. Dar cum îl puteți pregăti corect pentru iarnă?
Dacă aveți mobilier de grădină din plastic, îi puteți prelungi cu succes durata de viață și aspectul original. Trebuie doar să-i tratați suprafața cu un produs special pentru protejarea mobilierului de grădină din plastic și apoi să-l lăsați să se usuce. Apoi, mobilierul poate fi acoperit cu o prelată sau pânză care permite aerisirea și depozitat într-un loc cu o temperatură constantă, care nu coboară sub 0°C.

Sfatul nostru: Căsuțele de grădină vă protejează mobilierul împotriva înghețului și schimbărilor bruște de temperatură. La Kondela sunt disponibile pe tot parcursul anului!


Cum să îngrijiți mobilierul de grădină din ratan

Mobilierul de grădină din ratan artificial este aproape indestructibil. Este rezistent la razele soarelui, la ploaie și poate rezista chiar și la îngheț. Întreținerea este, de asemenea, ușoară: puteți să-l clătiți cu furtunul de grădină și să-l lăsați să se usuce.
Totuși, înainte de a-l pune depozita pentru iarnă, verificați dacă nu există bucăți rupte. Dacă le neglijați, deteriorarea se poate extinde, iar bucata respectivă poate începe să se descompună treptat. Cu toate acestea, oricine poate face față acestui lucru - lipiți împletitura ruptă sau crăpată cu lipici adecvat. Mobilierul din ratan poate fi apoi acoperit și depozitat - chiar și într-o căsuță de grădină. Va rezista fără probleme, fie în exterior, fie în interior.


Astfel ar trebui să pregătiți pentru iarnă mobilierul de grădină din metal:

Mobilierul de grădină din metal este rezistent, robust, stabil și adesea conferă o atmosferă romantică. În afară de curățare, ce îngrijire ar trebui să-i acordați înainte de a-l depozita pentru iarnă? Nimic special: strângeți articulațiile slăbite și acordați atenție celui mai mare inamic al acestui material - rugina.
Părțile ruginite ale mobilierului de grădină din metal pot fi ușor șlefuite cu șmirghel sau cu o perie de sârmă. Spălați-le, lăsați-le să se usuce bine și aplicați un strat anticoroziv. Umiditatea scăzută este esențială atunci când alegeți o locație potrivită pentru depozitarea mobilierului de grădină din metal. Acoperiți-l cu o prelată care permite aerisirea și depozitați-l în garaj, seră sau într-o pivniță uscată.