Cum să alegi canapeaua potrivită pentru camera ta de zi?

Cum să alegi canapeaua potrivită pentru camera ta de zi?

Nu este nevoie de covor sau măsuță laterală în sufragerie, mulți se pot lipsi chiar și de o măsuță de cafea sau de mobila de perete. Totuși, canapeaua nu trebuie să lipsească din sufragerie. Este un loc pentru relaxare, odihnă, conversații cu cei dragi, oaza noastră privată de liniște. Dacă intenționezi să cumperi o canapea sau plănuiești să înlocuiești o canapea veche cu una nouă, iată un ghid simplu care te va ajuta cu alegerea ta.

canapea

 

Dimensiunea face diferența

Înainte chiar să începi să cauți o nouă canapea și să te decizi între un stil clasic sau modern, trebuie să stabilești ce dimensiune ai nevoie. Găsește un loc pentru canapea. Măsoară spațiul și notează măsurile individuale. Nu uita să lași câțiva centimetri în plus. Ar trebui să existe suficient spațiu în jurul canapelei pentru a te deplasa.

Dimensiunea ușii și a scărilor este, de asemenea, o măsură foarte importantă. Cumva, trebuie să introduci o canapea într-un apartament sau o casă. Mulți clienți uită acest fapt și pot avea probleme cu trecerea canapelei prin ușa îngustă. Prin urmare, gândește-te cu atenție la modul în care vei manipula canapeaua, află câte piese ți se vor livra, precum și dimensiunile pieselor individuale.

canapea

 

Colțar sau în formă de U

Odată ce știi ce spațiu ai rezervat pentru canapea, este timpul să alegi forma capanelei. Cele mai frecvente sunt colțarul în formă de L și canapeaua mai mare în formă de U. Nu doar dimensiunile măsurate ale spațiului liber, ci și cât de numeroasă ai familia și stilul vostru de viață sunt factori care te vor ajuta să iei o decizie.

Obișnuiești doar să te relaxezi și să te uiți la televizor de pe canapea sau canapeaua din casa ta este centrul a tot ceea ce se întâmplă? Organizezi des petreceri? Viața ta socială se concentrează în jurul canapelei? Răspunsurile la aceste întrebări te vor ghida în direcția corectă. De menționat și faptul că multe canapele oferă până la două cutii de depozitare, ceea ce va mulțumi pe oricine suferă de o lipsă de spațiu de depozitare. Canapeaua de colț, pe de altă parte, este adesea realizată într-un design universal, ceea ce înseamnă că o puteți asambla cu colțul pe stânga sau dreapta.

canapea

 

Pliabilă cu spațiu de depozitare

Există două tipuri de canapele: fixe și rabatabile. Fiecare are avantaje. O canapea solidă nu are nevoie de la fel de mult spațiu ca o canapea rabatabilă. Cum este posibil? Cu o canapea extensibilă, trebuie să ții cont de faptul că ai nevoie de spațiu pentru a întinde canapeaua confortabil. Cu o canapea fixă, această îngrijorare este eliminată, poți conta în siguranță pe centimetri aceia pentru o măsuță de cafea.

Cu toate acestea, canapeaua extensibilă este de neînlocuit dacă ai nevoie de spațiu suplimentar pentru a dormi. Unele canapele de calitate superioară sunt proiectate și fabricate pentru a face față somnului de zi cu zi. Așadar, dacă ești în căutarea unei canapele care să înlocuiască un pat dublu, este de la sine înțeles că vei face clic pe categoria „canapele pliante” din magazinele online de mobilă.

Ai nevoie de spațiu de depozitare? Spațiul de depozitare, cutia sau containerul fac de obicei parte din canapea, fără costuri suplimentare. Îți permite să depozitezi lucruri și obiecte pentru care nu ai avut loc, pături și perne de rezervă, haine de sezon, echipamente sportive etc.

Canapelele oferă alte câteva caracteristici care îți pot îmbunătăți experiența. Tetiere reglabile, cotiere reglabile, adâncime reglabilă a șezutului, etc.

canapea

 

Culoare și tapițerie

Abia acum ajungem la materialul cu care este tapițat canapeaua. Mulți vânzători oferă posibilitatea de a alege dintre mai multe opțiuni împărțite în diferite grupuri de preț. Țesătură, chenille, piele ecologică sau piele. Materialul canapelei depinde de preferințele tale personale. Țesătura e potrivită pentru respirabilitatea și senzația plăcută la atingere. Alții preferă pielea ecologică, mai luxoasă. Alții chiar pielea naturală, care este o garanție a calității și longevității.

De asemenea, alegem culoarea în funcție de ce grup de culori pe care îl preferăm. Ești mai mult o persoană care se bazează pe nuanțe neutre atemporale sau există în tine un anume spirit de aventură și culoarea canapelei este modul tău de a-ți arăta temperamentul? Culoarea canapelei ar trebui să se potrivească cu celelalte piese de mobilier și accesorii din cameră, cu culoarea pereților și a podelei.

canapea

 

Până la colț și în mijlocul camerei

Când te gândești la tapițeria canapelei trebuie să iei în considerare și dacă intenționezi să o pui într-un colț gol din cameră sau ai rezervat un loc chiar în mijloc. Unele canapele au spătarul tapițat cu o țesătură neutră, care poate fi de o calitate inferioară și într-o culoare diferită de materialul de bază. Cu toate acestea, pe piață sunt disponibile și canapele complet tapițate, care sunt îmbrăcate într-o singură țesătură. Acest lucru poate influența foarte mult alegerea ta.

canapea

 

Mare sau mică, maro sau roșie, pliabilă sau fixă... Înainte de a pune canapeaua care te-a vrăjit la prima vedere în coș și de a o comanda, fă-ți timp să răsfoiești oferta mai multor magazine electronice de mobilă. Decizia noastră este influențată de mai mulți factori. Nu face compromisuri, achiziționarea unei canapele este o investiție pentru câțiva ani.