„Cloffice” - lucrează de acasă. Care sunt beneficiile și cum să amenajezi un astfel de birou acasă

„Cloffice” - lucrează de acasă. Care sunt beneficiile și cum să amenajezi un astfel de birou acasă

Lucrul de acasă. Noțiunea pe care am folosit-o des în ultimele luni, de când a început pandemia de Corona. Un subiect excelent pentru interviurile media, chiar și pentru presă, ea a scris adesea despre biroul de acasă. Cloffice are multe în comun cu biroul de acasă, dar are propriile sale specificități. Să aruncăm o privire mai atentă asupra caracteristicilor, avantajelor și beneficiilor sale pe care le aduce acest mod de lucru.

home office

 

Birou în dulap

Cam așa este! Aceasta este o traducere literală a cuvântului englezesc „cloffice”. În zilele noastre, multe responsabilități de muncă s-au mutat acasă, ceea ce ne-a forțat să fim mai creativi referitor la cum și unde lucrăm. Mesele de sufragerie și blaturile de bar au devenit bancuri de lucru. Canapeaua a înlocuit scaunul de birou. În comoda unde de obicei depozităm haine și accesorii, am rezervat un loc pentru documente sau pentru o imprimantă. Prin urmare, nu este de mirare că cei mai creativi au mers și mai departe și au lansat un nou trend în lucrul de acasă.

Deci Cloffice este un birou făcut în dulap. A avea unul acasă aduce o cantitate incredibilă de beneficii. Este un loc liniștit și poate cel mai liniștit din casă - ideal pentru apeluri pe zoom și conferințe. Este adesea folosit de copii pentru a-și face temele tocmai pentru că nimeni nu îi va deranja în timpul muncii. Un astfel de birou este ideal, nu este un computer pe masa din sufragerie, pe care trebuie să-l dai la o parte pentru a lua masa și apoi să-l montezi din nou cu tot ce este pe masă. Nu ocupă spațiu în casa ta. Avantajul este că nu trebuie sa rezervi întreaga cameră pentru un astfel de birou. Pur și simplu poți folosi un dulap sau o nișă în perete, celelalte încăperi nu sunt afectate de această transformare.

home office

 

De ce ai nevoie pentru a face asta?

Nu orice dulap este potrivit pentru conversia la cloffice. Modul în care îl folosești este crucial. Ce mobilier și accesorii folosești pentru a lucra îți vor spune de cât spațiu ai nevoie. Măsoară spațiul disponibil în mod responsabil și atent. Pregătește un desen în care vei adăuga treptat o masă, un scaun, un dulap sau un raft. Îți recomandăm să personalizezi cloffice în funcție de personalitatea și nevoile tale. Pictează-l, instalează-l, echipează-l cu suficientă iluminare și adaugă accesorii. Întrucât vei petrece câteva ore pe zi într-un astfel de birou, este esențial să îi oferi atmosfera potrivită.

home office

 

Alegerea mobilierului potrivit

Te-a surprins investiția mare în mobilă? Încearcă să te uiți în jurul tău, întreabă familia și prietenii, vei fi surprins cât de ușor poți ajunge la piesele cu care îți poți aranja complet noul cloffice. Atunci tot ce trebuie să faci este să cumperi niște lucruri mărunte.

Fă o listă cu ceea ce ai nevoie pentru o muncă productivă. Biroul compact pentru computer va oferi o zonă de lucru suficient de mare, fără a ocupa prea mult spațiu. Poți opta chiar și pentru o masă reglabilă pe înălțime, care îți permite și să lucrezi în picioare. Pentru a evita durerile de spate, cu siguranță ai nevoie de un scaun de birou ergonomic. De asemenea, este ideal un scaun cu o tetieră și suport lombar, înălțime reglabilă sau adâncime de șezut, cu roți de cauciuc care sunt delicate pe podea. Nu trebuie să rămâi la o comodă clasică sau dulapuri atunci când proiectezi mobilier de depozitare. Rafturile sau etajerele moderne într-o formă și design atipice vor face spațiul tău de lucru special, și, în același timp vei avea totul la îndemână.

home office

 

Separă cloffice-ul de restul gospodăriei

Cloffice este util în special în case și apartamente mai mici, unde fiecare centimetru de spațiu este valoros. Te-ai putea imagina într-un dulap încorporat pe hol sau dormitor, în dulapul care face parte din dormitor, sau într-un alcov atipic din camera care nu a fost de folos până acum? La sfârșitul zilei, pur și simplu închide ușa dulapului și ascunde tot zgomotul de lucru în spatele ei.

Indiferent de locul în care decizi să îți creezi spațiul de lucru, este extrem de important să separi zona aceasta de restul casei. Dacă locul în care îți creezi noul birou de acasă nu are ușă, achiziționează o ușă glisantă sau diverse separatoare de încăperi. Acest serviciu va fi asigurat și de diverse textile decorative, perdele etc.

home office