Cinci plante de apartament care sunt ideale pentru camera de zi

Cinci plante de apartament care sunt ideale pentru camera de zi

Plantele reprezintă natura în casele noastre și au în ele un rol de neînlocuit. Suntem încântați nu doar privindu-le, dar au un impact direct asupra calității vieții noastre. Vă întrebați cum? Și care plante sunt ideale pentru casă? Citește mai departe.

Floare într-un ghiveci Floare într-un ghiveci

Nu trebuie să fii botanist sau florist pentru a aprecia adevărata valoare a plantelor de apartament. Plantele îți completează locuința, o decorează și o fac mai confortabilă. Pe lângă aceste proprietăți decorative, plantelor li se atribuie și efecte medicinale și detoxifiante.

Cum pot plantele detoxifia gospodăria noastră?

Plantele din interior au pe lângă funcția estetică inerentă și pe cea practică. Datorită proceselor de fotosinteză acestea generează oxigen și curăță mediul înconjurător de substanțele nedorite, cum ar fi murdăria și praful, precum și toxinele dăunătoare din detergenții, lacurile și vopselele care ne înconjoară zi de zi. Este confirmat faptul că unele plante pot absorbi până la 90% din aceste impurități. Substanțele nocive provoacă alergii, astm, irită ochii și provoacă dureri în gât, iar multe pot provoca cancer.

Flori lângă canapea Flori lângă canapea

Protecție împotriva radiațiilor electromagnetice

Radiația emisă de telefoanele mobile, turnurile operatorilor de telefonie mobilă, transmițătoarele Wi-Fi, TV și FM, precum și de cuptorul cu microunde se numește radiație electromagnetică. Radiații electromagnetice produc toate dispozitivele din casa sau apartamentul nostru care sunt conectate la rețeaua electrică sau sunt conectate la wi-fi, cum sunt telefoane mobile, computere, televizoare, dar și frigiderul, boilerul pentru încălzirea apei sau veioza de pe noptieră. Și din exterior suntem afectați de diverse emițătoare.

Limba soacrei Limba soacrei

Limba soacrei - producător de oxigen

Această plantă absoarbe dioxidul de carbon și eliberează oxigen noaptea, spre deosebire de majoritatea plantelor care fac acest lucru în timpul zilei. Datorită adaptabilității sale foarte bune la aerul uscat, este potrivită pentru apartamente și interioare uscate. Poate fi așezată oriunde, cu toate acestea, se simte cel mai bine într-un loc luminos. Nu o deranjează răcoarea, mediul uscat, cald sau rece și este practic indestructibilă. Absoarbe din aer substanțe precum formaldehidă, benzen, tricloretilen și xilen.

Crinul păcii Crinul păcii

Crinul păcii - consumator de poluanți

Nu numai că această plantă de casă este frumoasă, ci poate să omoare și toxinele dăunătoare. Absoarbe amoniac, benzen, formaldehidă și tricloretilenă. Crinul păcii înflorește de obicei vara și preferă locurile mai întunecate, cu umiditate bună.

Planta păjanjen Planta păjanjen

Planta păjanjen - purificator de aer

De origine plantă tropicală cu frunze lungi, înlătură gazele toxice și alte impurități, cum ar fi urme de monoxid de carbon, formaldehidă, xilen, benzen și toluen. Aceastei plante nepretențioase îi place lumina indirectă și poate suporta perioade mai lungi de secetă și temperaturi mai scăzute. Prin urmare, este o alegere bună pentru începători sau uituci. Pe lăstarii de flori înfloriți, flori mici albe înfloresc treptat, care mai târziu dau naștere la plante tinere.

Iedera englezească Iedera englezească

Iedera englezească – absorbant de benzen

Iedera poate absorbi până la 90% din poluanți în 24 de ore și este cel mai mare consumator de benzen din atmosferă. Se simte bine în locurile luminoase până la ușor umbroase. Speciile care au frunze multicolore nu trebuie să stea într-un loc întunecat, deoarece își pierd colorația unică, caz în care frunzele lor devin verzi. În interior poate fi cultivată la temperatura camerei pe tot parcursul anului, dar prosperă și într-un mediu mai rece. Cu cât locul este mai răcoros, cu atât planta trebuie udată mai puțin.

Dracena Dracena

Dracena – filtru de aer

Această plantă în formă de palmier poate curăța rapid aerul de formaldehidă, benzen, monoxid de carbon, tricloretilen, xilen și fum de țigară. Cum nu îi place lumina directă, va supraviețui fără probleme în colțul mai întunecat al camerei.

Plante de interior Plante de interior

Câteva principii despre cultivarea plantelor de apartament:

- dacă aveți un apartament sau o casă mobilată într-un anumit stil, florile ar trebui să completeze interiorul,
- stilurile distinctive sunt completate de plantele cu frunze de forme și culori expresive;
- interioarele moderne cu mobilier și accesorii din metal și sticlă, cer în mod specific plante distinctive și unice,
- dacă preferați o cameră de zi în stil rustic, dominată de mobilier vechi și covoare țesute, atunci căutați plante cu frunze mici. Ele pot fi plasate, de exemplu, într-un coș, căni de lut sau jgheaburi de pământ. Își vor găsi locul aici vazele antice sau ulcioarele,
- florile necesită ghivece asortate. Cu toate acestea, trebuie să alegeți nu numai dimensiunea potrivită, ci și materialul,
- mai bine arată o plantă mai mare decât un număr mare de ghivece cu flori mici;
- de asemenea, trebuie să se aibă grijă și de cerințele individuale ale plantelor.