Cea mai înfricoșătoare perioadă a anului este aici. Știai asta despre Halloween?

Cea mai înfricoșătoare perioadă a anului este aici. Știai asta despre Halloween?

Deși primele experiențe cu Halloween în regiunea noastră au apărut după 1989, această nouă sărbătoare a câștigat mulți susținători mai ales la începutul noului mileniu. Și nu numai în România, ci și în alte țări din lume: din Germania până în Japonia și până în Australia. Când și unde a apărut Halloween-ul? De ce ascund germanii cuțite de această sărbătoare? Și cât a cântărit cel mai mare dovleac jack-o'-lantern sculptat pentru Halloween?

halloween

 

Când și unde a apărut Halloween-ul? Originea sa te poate surprinde

Halloween-ul este o sărbătoare păgână la origine. Vechii celți au sărbătorit sărbătoarea Samhain pe 31 octombrie. Au luat rămas bun de la toamnă și au salutat iarna. În această zi, celții au mulțumit pentru recoltă, au prezis ce iarnă va veni, dar au adus și daruri zeilor lor și morților.

O parte a sărbătorii Samhain a fost și arderea focurilor pe dealuri. Erau un „far” pentru ca sufletele celor plecați să știe unde să se întoarcă. În același timp, focul i-a protejat pe celți de demoni. Celții și-au spus unii altora povești despre morți în această zi - dar au fost purtați exclusiv într-un spirit pozitiv. Altfel, sufletele morților aveau să ia cu ei în mormânt pe cei vii.

Când creștinismul s-a stabilit în Insulele Britanice, Ziua Tuturor Sfinților și Pomenirea Morților au fost sărbătorite aproape în același timp - la fel ca în România. Cu toate acestea, Halloween-ul de astăzi și-a păstrat locul aici ca obicei popular. Un obicei adus în SUA de imigranții britanici. Un obicei care de-a lungul timpului s-a dezvoltat în forma sa actuală. Halloween-ul de astăzi include dovleci sculptați, măști înfricoșătoare și nu atât de înfricoșătoare și colinde prin case răsplătite cu dulciuri.

 

halloween

 

Știai asta? Fapte amuzante despre Halloween

Deși Halloween-ul este inițial o sărbătoare spirituală, astăzi este vorba în principal despre distracție. Una dintre distracțiile tradiționale de Halloween este sculptarea felinarelor de dovleac. Unele sunt amuzante, altele sunt înfricoșătoare. Iar altele sunt gigantice. Cel mai mare dovleac sculptat a cântărit 1.066 kg, a fost realizat folosind scări și înfățișa capul unui tigru.

În zilele noastre, Halloween-ul este deosebit de apreciat de copii, așa că nu este de mirare că în SUA se cumpără bomboane în valoare de 2,6 miliarde de dolari de această sărbătoare. Acest număr nu este atât de amuzant, este mai amuzant să știi că aproape trei sferturi dintre adulți recunosc că „au furat” dulciuri de la copiii lor.

Halloween-ul este sărbătorit astăzi în toată lumea, Germania nu face excepție. Fiecare țară adaptează sărbătoarea la ea, în Germania este o tradiție să ascunzi toate cuțitele în timpul Halloween-ului. De ce? Pentru ca sufletele morților care se întorc să nu-i poată răni. Și, în sfârșit, revenim la dovleci: știai că un dovleac de „Halloween” este din punct de vedere tehnic un fruct și nu o legumă?

 

halloween

 

Iluminează-ți casa și bucură-te de atmosfera magică

Indiferent dacă ești sau nu fan Halloween, primești o oportunitate grozavă de a crea o atmosferă magică. Pentru că Halloween-ul se sărbătorește doar o zi de Ziua Tuturor Sfinților. Aprinde o lumânare, amintește-ți de cei dragi, bucură-te de „meditația” privată. Un moment magic care merită o atmosferă specială.

În oferta noastră vei găsi sfeșnice și felinare care vor crea un iluminat intim. O alegere excelentă este sfeșnicul MAISI cu sticlă cu model roz, acesta va crea umbre magice pe pereții camerei tale. Poți aprinde sfeșnicele de sticlă confortabil pe balcon, terasă sau în fața ușii casei familiei.

Lumânările beneficiază și de protecție în felinarele noastre care se încuie. Focul va fi ferit de vântul de toamnă sau de o picătură rătăcită de ploaie. Desigur, este posibil să plasați felinare nu numai în aer liber, ci și acasă. Cum va ieși în evidență felinarul din lemn cu un baldachin metalic TAMOL pe masa ta din sufragerie sau pe pervazul ferestrei?

Puteți găsi toate felinarele și sfeșnicele din categoria Accesorii pentru casă în magazinul nostru online kondela.ro