Ce să faci acasă când e vremea urâtă? Aceste 5 activități vor distra întreaga familie

Ce să faci acasă când e vremea urâtă? Aceste 5 activități vor distra întreaga familie

În timpul primăverii și verii se poate întâmpla să avem și vreme urâtă. Deși putem aștepta cu nerăbdare zile frumoase însorite, cu siguranță vor fi și zile cu averse, vânt, furtuni de vară sau zile lungi ploioase. Dar ce să faci în astfel de momente – mai ales când trebuie să distrezi și copiii? E bine acasă, indiferent de vreme! Am pregătit pentru tine 5 sfaturi pentru activități acasă care îi vor distra nu doar pe cei mai mici, ci întreaga familie.

Ce să faci acasă când e vremea urâtă?

 

Plantarea și transplantarea plantelor de apartament

O zi ploioasă este un moment ideal pentru a planta sau muta plantele. Te întrebi dacă această activitate este potrivită pentru copii? Noi suntem siguri că copiii de toate vârstele se vor îndrăgosti de această activitate. Pregătește pentru cei mici lopeți de grădinărit, substrat, acoperă podeaua cu carton sau folie de plastic și treceți la treabă!

Plantele mai tinere vor aprecia dacă le mutați într-un ghiveci mai mare în fiecare an. Cele mai vechi necesită de obicei un ghiveci mai mare și un substrat nou la fiecare doi sau trei ani. Cu toate acestea, abordați plantele de apartament în mod individual. Și cum să angajezi copiii? De exemplu, cereți-le să aranjeze drenajul din pietre fine pe fundul ghivecelor. Pot folosi chiar un camion sau o macara de jucărie pentru a căra pietrele.

În revista noastră vă puteți inspira din articolul Ce plante sunt potrivite pentru decorarea casei.

Jocul cu pământul este o activitate plăcută pentru copii și o sursă nesfârșită de distracție. În plus, contribuie la dezvoltarea lor – argila este plăcută la atingere și ajută la dezvoltarea motricității fine. Pe lângă transplantarea plantelor, puteți să plantați semințele împreună și să le urmăriți în timp cum cresc. A vedea ciclul de viață al ridichilor, fasolei sau a cireșelor cu ochii lor va fi o experiență pentru cei mici. Nu ezita să transferi responsabilitate îngrijirii plantelor copiilor (sub supravegherea ta, desigur). O vor lua ca pe un privilegiu. Și așa combini plăcutul cu utilul.

 

Ce să faci acasă când e vremea urâtă?

 

„Master Chef” de familie în bucătărie

Gătitul. Aceasta este o altă activitate care va îmbina plăcutul cu utilul și va angaja întreaga familie. Chiar și pe cei mai mici. Mută bucătăria din lemn pentru copii în bucătăria „adulților” și începeți un concurs de gătit. Ce vei găti? Ce îți place! Cine va curăța cartofii? Și cine amestecă supa?

Asigură-te că aveți suficient timp pentru a găti împreună. Și nu îți fă griji dacă masa nu va fi gata chiar în zece minute. Oferă copiilor unelte reale în bucătăria lor din lemn - de exemplu, boluri de plastic, strecurătoare, dar și o oală mai ușoară și mai mică. Lasă-i să gătească și ei.

Poți arăta încredere copiilor mai mari cu activități puțin mai solicitante - curățarea morcovilor, rularea aluatului, spălarea orezului. Nu îți fie teamă să le antrenezi imaginația și, de asemenea, ascultă când îți spun și ei ce le-ar plăcea să facă! Încheiați efortul comun la masă și bucurați-vă de roadele muncii voastre. De data aceasta vor avea un gust ceva mai bun.

 

Ce să faci acasă când e vremea urâtă?

 

Jocul de-a indienii

Jocul de-a indienii va distra întreaga familie, puteți include o serie de activități: de la construirea unui cort prin decorarea acestuia până la călărie. Fiecare membru al familiei își va găsi ceva de făcut. În oferta noastră vei găsi un cort pentru copii pe care micii indieni îl pot instala împreună cu șeful familiei – șeful tribului. Este simplu: conectați cele patru roți, întindeți prelata, fixați podeaua, închideți-l cu fermoar și ploaia poate să vină!

Mama și micuții indieni pot începe să decoreze cortul: perne pe podea, lumini pe structură, talismane ale fericirii pe pereți. Și ce mai fac indienii? Nu ar trebui să lipsească bentițele - de exemplu, din pene de hârtie, pe care șeful însuși le încredințează indienilor. Sau puteți colecta și utiliza pene de păsări reale - dar dezinfectați-le bine înainte de utilizare.

Indienii mai mari vor aprecia cu siguranță competiția de tir cu arcul, în timp ce șefii vor supraveghea siguranța săgeților. Dacă membrilor tribului le place să lucreze cu lemnul, își pot face și propriile totemuri. Indienii dansează în jurul lor și îi cer marelui Manitou să oprească ploaia. Și cum rămâne cu călăria? Luați o mătură, atașați-i un căpăstru și puteți galopa. Chiar și indienii mai mici se pot descurca cu această plimbare, un cal-mătură nu e greu de strunit. Distracție plăcută!

 

Ce să faci acasă când e vremea urâtă?

 

Descărcați albumul foto de familie

Un pariu sigur, mai ales într-o familie cu copii mai mari. Scoateți un album foto, pregătiți o gustare delicioasă, așezați-vă pe o canapea sub o pătură și porniți într-o călătorie în timp. Vizionarea fotografiilor vechi este o distracție ideală în zilele ploioase.

- „Ah, mătușa Marta are exact același zâmbet ca și fata noastră.” - „Este posibil?! Mama seamănă atât de mult cu fratele ei, Victor."-" Copii, vă amintiți când eram în vacanță la mare? "-" Am uitat complet de asta! Când eram mai mic, mă jucam în curte cu vecinul meu, Mihai. Ei nu mai locuiesc aici astăzi.”

O modalitate excelentă de a capta și păstra atenția unui copil este să adaugi povești la fotografii. Spuneți-le celor dragi ce amintiri vă leagă de o anumită imagine. Copiii vor fi fascinați de felul în care trăiau (amintiri de acum 20 de ani pot stârni uimire) iar partenerul tău va afla ceva mai multe despre tine. Și după o astfel de unificare a familiei, acasă va fi o atmosferă ceva mai plăcută.

 

Ce să faci acasă când e vremea urâtă?

 

Distracție fără sfârșit cu plastilină

Distracție fără vârstă pentru întreaga familie: plastilină. Plastilina este ușor de transformat în tot feluld e forme și figuri. Puteți crea animale, mașini, copaci, case, puteți tăia, uni, rostogoli, rostogoli, strângeți... Pur și simplu puteți face tot ce vă trece prin cap.

Pentru o mai mare complexitate și credibilitate a creațiilor, încercați să includeți piese din alte materiale în procesul de producție. De exemplu, frunze dintr-un copac, scobitori, nasturi sau fire. Și în scurt timp veți uita complet că plouă afară.

Vrei să te bucuri de zilele ploioase? Ghivece, un set de unelte de grădină, un cort de copii sau o bucătărie pentru copii și multe altele pot fi găsite pe kondela.ro.